“کایزن” یک شیوه مدیریت ژاپنی است که در ایران به “بهبود مستمر” مشهور است. این سبک مدیریت فرهنگ وشیوه نگرشی ژاپنی را به خود نمایان کرده است.
به گزارش بانکی دات آی آر، در سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی ژاپن، درسومین رده جهانی قرار داشت اما این کشور با استفاده. از روشهای خاص، توانست تا سال 2000به بالاترین رده دست یابد. دلیل اصلی برتری ژاپن، مهارتهای مدیریتی این کشور است.در ژاپن كسب سود هرگز در رأس كارها قرار نمي گيرد.
كايزن به معني بهبود مستمرو پيوسته ، بهبود مستمری که تمامی افراد یعنی مدیران، کارکنان و کارگران را در بر می گیرد.تركيب دو واژه KAI و ZEN كه تعريف آن تغيير به سمت بهتر شدن يا بهبود مستمر و تدريجي.
كايزن بر اين فلسفه استوار است كه براي ايجاد بهبود در سازمان ها لازم نيست به دنبال تغييرات انفجاري يا ناگهاني باشيم، بلكه هر نوع بهبود يا اصلاح به شرط آنكه پيوسته و مداوم باشد، ارتقاي بهره وري را در سازمان ها به ارمغان خواهد آورد.
کایزن حتی فعالیت های اجتماعی را نیز در بر میگیرد. کایزن مفهومی است که در تمام جنبه های زندگی یک فرد می تواند به کار گرفته شود . در حیطه کسب وکار ، کایزن ابزارها و عناصر متعددی را به کار می گیرد . دوایر کیفیت ، کانبان ، نظام پیشنهادات ، ۵S از جمله عناصری هستند که در سیستم کایزن وجود دارند . کایزن درابتدا استاندارد هایی را برقرار می کند و سپس بهبود مداوم این استانداردها را دنبال می کند . کایزن همچنین باید آموزش ، امکانات ، مواد و نظارت مورد نیاز برای هر شخص را نیز فراهم نماید تا وی بتواند علاوه بر رسیدن به توانایی ارائه پیشنهاد ، قابلیت و امکان پیاده سازی پیشنهادات را داشته باشد به تعبیر ساده تر باید پشتیبانی های لازم را بوجود اورد.
فرهنگ کایزن و تعامل آن در بین لایه ها و سازمانهای مختلف اجتماعی در ژاپن باعث شده است تا کارخانه به دانشگاه تبدیل شود و دانشگاه به کارخانه، کارگر از مدیر بیاموزد و مدیر از ایده های کارگر بهره مند گردد. پژوهشگر لباس کار بپوشد و به جای نشستن در برج عاج به صحنه تولید بیاید و فعالان صحنه های تولید به فکر و تدبیر در باب بهبود کار خویش بپردازند و به پژوهش روی آورند. پیام استراتژی کایزن در این جمله خلاصه می شود که حتی یک روز را نباید بدون ایجاد نوعی بهبود در یکی از بخشهای سازمان یا شرکت سپری نمود.
پیام استراتژی کایزن در این جمله خلاصه میشود که حتی یک روز را نباید بدون ایجاد نوعی بهبود در یکی از بخشهای سازمان یا شرکت سپری نمود.
بهبود یعنی کایزن و نوآوری. کایزن به اصلاحات جزئی به عمل آمده در وضع موجود از طریق تلاشهای بی وقفه، و نوآوری، به اصلاحات کلی به عمل آمده در وضع موجود از طریق سرمایه گذاری وسیع در تکنولوژی یا تجهیزات جدید اطلاق می شود.
نگاه کایزن از پایین به بالا و حرکت مستمر استوار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به کتاب کایزن- کلید موفقیت رقابتی ژاپن،نویسنده: ماساکی ایمایی،ترجمه: دکتر محمد حسین سلیمی دانشیار دانشکده صنعتی امیر کبیر که متن فوق از آن برداشت شده مراجعه کنید.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- اگر برای یک رئیس بداخلاق کار می کنید این ۷ نکته را به خاطر بسپارید
- شمار بیکاران جهانی اعلام شد
- ۲۰۰ هزار یارانهبگیر حذف می شوند
- استخدام های روز- ۲۱مرداد ۹۳
- تایید سمی بودن چای هندی صادراتی به ایران!
- زنان اجازه بازكردن حساب بانکی برای فرزندانشان ندارند
- اوراق تسهیلات مسکن دوباره گران شد
- کاهش قیمت برخی خودروها به زیر قیمت کارخانه
- زمان واریز یارانه مرداد ۹۳ اعلام شد
- ۱۰ نکته کلیدی اقتصادی رئیس جمهور برای خروج از رکود
- خاویار صادراتی کیلویی چند میلیون؟