شغل دولتی، معایب و مزایا

شغل دولتی را خیلی ها دوست دارند، از آن جهت که به نظرشان امنیت شغلی در آن وجود دارد، تا کار می کنی حقوق می گیری و وقتی هم بازنشسته شدی، حقوق بازنشستگی ات تامین است و بسیاری دلایل دیگر. اما بسیاری هم هستند که ترجیح می دهند در بخش های غیر دولتی کار کنند.

 

به گزارش بانکی دات آی آر، هواداران و مخالفان مشاغل دولتی هر کدام دلایل خاص خود را برای رد یا تایید هر دو نوع شغل بیان می کنند که ما در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

مزایا:

امنیت شغلی

مشاغل دولتی اساسا امنیت شغلی بیشتری نسبت به مشاغل بخش خصوصی دارند، چون از قوانین خاصی پیروی می کنند و هر کسی بیاید نمی تواند به راحتی و فردگرایانه راجع به اخراج افراد و جایگزینی آنها با افراد دیگر تصمیم بگیرد.

امنیت شغلی یکی از عمده ترین دلایل تمایل افراد به شغل دولتی است. سی سال کار و در نهایت حقوق بازنشستگی دلیل خوبی برای ترجیح شغل دلوتی به خصوصی است.

انعطاف پذیری

در بسیاری از ادارات دولتی افراد می توانند از بخشی به بخش دیگر بروند و کار خود را سبکتر یا حتی سنگینتر کنند چون افراد کارمند آن نهاد هستند و موظف به خدمت در آنجا.

از طرفی شغل دولتی ساعت مشخص دارد و فرد می تواند به راحتی راس ساعت از محل کار بیرون بیاید پس میان کار و زندگی اش می تواند تعادل بهتری ایجاد کند.

 

حقوق و مزایا

حقوق نهادهای دولتی شاید چندان تعریفی نداشته باشند، هر چند در بسیاری از شرکت های دولتی حقوق به موقع و بدون مشکل پرداخت می شود، اما مزایا در این نهادها اغوا کننده است و آنچه در طول سال تحت عناوین گوناگون داده می شود، بسیار به کمک کارمندان می آید.

 

ساعات مشخص کاری

اضافه کاری در ادارات دولتی اصولا اجباری نیست و برای ساعت به ساعت اضافه کاری نیز حقوق پرداخت می شود. بنابراین فرد خیلی راحت می تواند از راس ساعت مقرر به شرط اینکه کارش سنگین نباشد، از اداره خارج شود و همانطور که پیش از این گفته شد، وقت بیشتری دارد تا به زندگی اش برسد.

معایب:

روند کند افزایش حقوق

در شرکت های خصوصی معمولا مدیرعامل راسا و شخصا تصمیم به اضافه کردن حقوق کارمندان می گیرد و هم انگیزه شان را برای کار بیشتر می کند و هم به معیشتشان می رسد. اما پروسه اضافه حقوق در نهادهای دولتی معمولا طولانی است و در سال زیاد پیش نمی آید.

 

زیرآب زنی

این امر یکی از اعصاب خرد کن ترین اتفاقاتی است که اگرچه منحصر به دولتی ها نیست، اما بسیار در میانشان رایج است و بسیاری از افراد هستند که به همین دلیل ساده و بدمزه کارشان را از دست می دهند.

از طرفی فضای کاری در شرکت های خصوصی معمولا صمیمانه تر و یکدست تر است.

 

نظارت ضعیف

در ادارات دولتی چون مدیران رده بالا معمولا برای مدتی منصوب می شوند و پس از آن جای خود را به دیگری می دهند، نظارت سفت و سختی وجود ندارد و بسیار پیش می آید که هر کس هر طور خواست رفتار کند.

 

همکاران تنبل

بسیاری از کسانی که در ادارات دولتی مشغول هستند با صحنه خوابیدن و خروپف کردن همکاران خود زیاد مواجه می شوند. از طرفی هر کسی هم سعی می کند به نوبه خود وظیفه خود را گردن دیگران بیندازد و چون نظارت قوی وجود ندارد، بعضی ها تنبل می شوند.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

================


به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *