موسسات مالی و پولی به شدت به دنبال تسریع و سرعت عمل در شناخت فعالیت های کلاهبرداران و متقلبان می باشند. این امر به دلیل اثر مستقیم آن روی خدمت رسانی به مشتریان این موسسات کاهش هزینه های عملیاتی و باقی ماندن به عنوان یک ارائه دهنده خدمات مالی معتبر و قابل اطمینان است لذا به کارگیری تکنیک های شناسیایی تقلب به منظور جلوگیری از اقدامات متقلبانه در سیستم های بانکداری به خصوص سیستم های بانکداری الکترونیک اجتناب ناپذیر است.
عموما روش های شناسایی تقلب به دو دسته اصلی تشخیص ناهنجاری و تشخیص سو استفاده تقسیم می شوند. در روش تشخیص ناهنجاری تاریخچه رفتار مشتری به عنوان رفتار نرمال و عادی تلقی می شود هرگونه انحراف از این رفتار می تواند به عنوان یک ناهنجاری یا تقلب ثبت شود روش تشخیص سو استفاده بر رفتارهای خاص مشتری تمرکز دارد ودقیقارفتارهای شناخته شده ای را تقلب فرض می کند.
تقلب در بانکداری الکترونیک در بستر خدمات الکترونیک و به صورت برخط اتفاق می افتد و حاصل آن انتقال پول الکترونیکی از یک حساب به حساب دیگر به صورت نامشروع و غیرقانونی می باشد که به صورت غیر مستقیم خسارت های فراوانی را به بانک ها تحمیل می کند.
مدت هاست که روشهای سنتی تجزیه و تحلیل داده ها به عنوان یک روش برای تشخیص تقلب استفاده می شود این کار نیاز به تحقیقات پیچیده و وقت گیری دارد و نیازمند به کارگیری حوزه های مختلف دانش مانند مالی،اقتصادی ،روش های کسب و کار و مباحث قانونی است.
به مجموعه عملیات یا اقداماتی که بر اساس روش ها یا متدهایی سعی در کشف و شناسایی تقلهای صورت گرفته ویا در حال وقوع دارند شناسایی تقلب گفته می شود.
موسسات مالی و پولی به شدت به دنبال سرعت عمل در شناخت فعالیت های کلاهبرادران و متقلبین باشند این امر به دلیل اثر مستقیم آن روی خدمت رسانی به مشتریان این موسسات کاهش هزینه های عملیاتی و باقی ماند به عنوان یک ارائه دهند خدمات مالی معتبر و قابل اطمینان است.
برای این منظور روش های بسیار پیچیده و تخصصی بکار می رود که در این مقاله قصد پرداختن به آنها را نداریم بلکه آنچه قرار است برآن تاکید شود اهمیت توجه هرچه بیشتر به مقوله امنیت است که مدت ها به صورت جدی به آن پرداخته نمی شد.
خوشبختانه هرکدام از بانک ها سیستم های امنیتی و تخصصی خاص خودشان را طراحی کرده و مشغول بررسی مو شکافانه فعالیت مجموعه زیر نظرشان هستند.
در مرحله نخست هرمشتری خود مسئول حفظ اطلاعات و معلومات خویش است پس از آن این بانک است که موظف است سیستم امنیتی قابل توجه و پیگیر داشته باشد تا از اموال مشتریانش بهترین محافظت را به عمل آورد.
رشد روز افزون خدمات مالی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری به صورت الکترونیک در سطح کشور و افزایش ضریب نفوذاستفاده کاربران از خدمات بانکداری الکترونیک رویکرد کلاهبرداران و متقلبان به سمت بانکداری الکترونیک رو به افزایش است. بدین ترتیب در صورت عدم به کارگیری سازوکارهای تشخیص و جلوگیری از تقلب باید شاهد افزایش آمار تقلب ها در فضای بانکداری الکترونیک باشیم.
باتوجه به تجربه کشورهای توسعه یافته در این خصوص سرمایه گذاری در این بخش و الزام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری توسط بانک مرکزی به عنوان سیاست گذار اصلی در این زمینه در سطح کشور بسیار ضروری به نظر می رسد.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- بارگذاري نرمافزار دستور پرداخت گروهي پايا در سايت بانك توسعه صادرات
- موفق ها/ لیلی افشار، بانوی بی همتای موسیقی
- سرنوشت سپرده هایی که ما در بانک می گذاریم
- مرغ های فراری از سیل/عکس
- سبک زندگی/چگونه خودِ واقعیتان باشید
- مطلب روز/ماجرای حلقه ازدواج خوش شانس ترین داماد+تصاویر
- داستانک/ تصمیم مدیریتی
- فناوری/ ساخت فولدری که نه پاک می شود و نه ناممش تغییر می کند
- طنز/ انواع آقایان
- چگونه توطئه ها علیه خودمان را خنثی کنیم؟
- استخدام های روز- ۳۰مرداد ۹۲
- شنیده های اپلی آیفون، آیپد و آی او اس ۷
- نرخ آپارتمان های زیر ۴۰ متر در تهران
- چرا صدای انسان، با صدای ضبط شده او متفاوت است؟
- بیکارترین رشتههای تحصیلی/جدول