بانکی دات آی آر: مدیرگروه فنآوری امنیت اطلاعات و سامانهها در مرکز تحقیقات مخابرات ایران تاکید کرد: ورود اشیا به دنیای اینترنت نیاز مبرم به برقراری امنیت دارد.
محمدحسام تدین در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه 15 میلیارد شیء تا سال 2020 وارد شبکه اینترنت شده و با یکدیگر به تعامل خواهند پرداخت، اظهار کرد: همه اشیاء، آبجکتها و عناصر مختلف تمایل زیادی برای ورود به شبکههای اینترنتی و تبادل اطلاعات با یکدیگر دارند و این موضوع میتواند حریم خصوصی و امنیت آن را با تهدید مواجه کند.
او ادامه داد: به همین خاطر، هدف از برگزاری سمینارهایی با محوریت امنیت این است که کارشناسان و مدیران مجموعههای مختلف را در خصوص نوع تهدیدها و آسیبهای احتمالی حریم خصوصی کاربران آگاه کند.
وی افزود: در واقع، فنآوریهای ارایه شده در این راستا میتواند بسیار مثبت و مفید واقع شده و زمینه شکلگیری یک انقلاب اقتصادی را در کشور فراهم کند. البته برای دستیابی به این منظور باید رویکرد و نگاه مناسبی به فنآوریهای جدید داشته باشیم و بتوانیم مسایل اقتصادی، مسایل فنآورانه و امنیتی را توامان مدنظر قرار دهیم.
تدین با تاکید بر اینکه ایجاد امنیت در خصوص اینترنت اشیاء، ثمرات بیشماری برای کشور دارد، تصریح کرد: تحقق این امر نیاز به راهکارهای متعددی دارد که از جمله آنها میتوان بهکارگیری فنآوریهای جدید و «بومیسازی» شده را عنوان کرد. البته کشور ما در این زمینه نوپاست و تاکنون نتوانسته فعالیت قابل توجهی در این خصوص انجام دهد. از اینرو میتوان گفت جلب توجه مدیران و مسوولان برای سرمایهگذاری و شکوفایی امنیت بومیسازی شده برای اینترنت اشیاء، هدف اصلی برگزاری سمینارهایی با موضوعات مذکور بهشمار میرود.
مدیرگروه فنآوری امنیت اطلاعات و سامانهها در مرکز تحقیقات مخابرات خاطرنشان کرد: کشور ما در این رابطه بسیار جوان بوده و علاقه زیادی به فنآوری ارتباطات دارد. به همین خاطر اساتید دانشگاه و دانشجویان باید برای پژوهش و فعالیت بیشتر در این زمینه ترغیب شوند.