پیشرفت و توسعه نهایت آمال و آرزوهای بسیاری از کشور های در حال توسعه است اما متاسفانه برخی هر چه تلاش می کنند به در بسته می خورند و با بی اعتمادی شهروندانشان و نا امیدی آنها روبرو می شوند. در این گزارش شما را با ۱۳ دلیل عمده عدم موفقیت برنامه های توسعه ای آشنا می کنیم.
۱- عدم مدیریت صحیح اقتصادی
ساختارهای مدیریتی بسیاری در زمینه اقتصاد در جهان امروزی وجود دارد که اجرایی کردن هر کدام از آنها شرایط و مقتضیات زمانی و مکانی خاص خود را می طلبد. افرادی که در پستهای کلیدی و اصلی کنترل اقتصاد یک کشور قرار دارند و مدیران سطح بالا می باید توانایی اداره سیاستهای کلان اقتصادی را داشته باشند و حتی الامکان از روشهای آزمون و خطا در مراحل عملیاتی اجتناب کنند. برخورداری از علم و دانش بروز اقتصاد و همچنین قابلیت اجرایی، مشورت با صاحب نظران، داشتن تجربه و نظارت از خصوصیات مهم مدیران اقتصادی هر کشور باید باشد.
نسخه های اقتصادی ممکن است در برخی شرایط جواب مثبت و در برخی دیگر اثر منفی داشته باشند بنابراین برنامه های اقتصادی پیش از اجرایی شدن باید توسط کارشناسان خبره بصورت دقیق و همه جانبه مورد بررسی قرار گرفته و تبعات و اثرات کوتاه مدت و بلند مدت آنها مشخص گردد چراکه اشتباهات احتمالی میتواند صدمات جبران ناپذیری به اقتصاد وارد آورد.
۲- اقتصاد دولتی
انحصار گرایی دولتها در زمینه اقتصاد و داشتن سهم زیادی از فعالیتهای اقتصادی یکی از عوامل عقب ماندگی اقتصادی بشمار می رود. در اقتصاد پیش رونده بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و پروژه های بزرگ و کوچک به بخش خصوصی محول میگردد و دولتها تنها به نظارت و حمایتهای مالی بسنده میکنند و در شرایط اضطراری جهت کنترل و ثبات بازار وارد عمل میشوند. دراقتصادهای بسته که در آن میدان کاری از سایر بخشهای خصوصی سلب میگردد همواره شاهد کندی پیشرفت، فساد مالی، و شرایط منفعل سرمایه گذاری خواهیم بود. خصوصی سازی اقتصاد یکی از رموز اصلی موفقیت می باشد. در بعضی کشورهای پیشرفته سهم دولت از فعالیتهای اقتصادی زیر ۱۰ درصد و در برخی کشورهای دارای اقتصاد ضعیف این میزان به بالای ۹۰ درصد هم می رسد.
۳- سیستم بانکی ناکارآمد
وجود سیستم بانکداری صحیح مبتنی بر استانداردهای بین المللی یک عامل بدیهی برای داشتن اقتصادی استوار و با ثبات محسوب میشود. فاکتورهای تاثیرگذار در سیستمهای بانکی موفق عبارتند از:
• نرخ بهره پایین در قبال ارائه تسهیلات بانکی
• ارائه وامهای طولانی مدت و کم بهره در بخش تولید و صنعت با شرایط آسان
• جلوگیری از افزایش نقدینگی و جذب سرمایه های سرگردان و هدایت آنها به سمت تولید و سازندگی
• ایجاد فضایی امن برای انجام معاملات تجاری
• تعامل مستمر و ایجاد ارتباطات مالی با سایر بانکها در کشورهای مختلف
• تسهیل در انجام معاملات بین المللی
• ارائه خدمات نوین و با کیفیت بانکی و الکترونیکی کردن آنها
• حصول اعتماد مشتریان و بالا بردن اعتبار خود
• نظارت مستمر بر فعالیتهای مالی بانکها جهت جلوگیری از هر گونه فساد و اختلاس
==================
استخدام های مهم روز:
- استخدام بانک تات
- اسامی قبول شدگان آزمون بانک دی-به امید قبولی شما
- راه اندازی سامانه ثبت نام کارجویان در عسلویه
- استخدام کارشناسان صنایع،مکانیک در شرکت فعال در زمینه تولید در رباط کریم(فعلا بدون مهلت)
- استخدام کارشناسان فروش و حسابداری در شرکت بازرگانی در تهران
- استخدام حسابدار،مهندس معماری و عمران در یک شرکت
===========================
۴- نبود قوانین مالیاتی صحیح
در بسیاری از کشورهای پیشرفته مالیات نقش عمده ای در تامین هزینه ها و بودجه سالیانه ایفا میکند. در حقیقت اقتصادهای قدرتمند وابستگی زیادی به پرداخت مالیات توسط مردم دارند. بالا بردن آگاهی افراد جامعه و صاحبین مشاغل در زمینه اهمیت مالیات و نقش آن در اقتصادهای پویا، وضع قوانین صحیح مالیاتی عدالت محور و نیز ایجاد شرایط آسان پرداخت، از جمله فاکتورهای اساسی تحقق درآمدهای مالیاتی بشمار می رود. جوامع مالیات گریز قطعاً به دلیل فراهم نبودن بسترهای مناسب اقتصادی و فقدان قوانین صحیح به این سو کشیده شده اند.
۵- کاهش تولید ناخالص ملی و اقتصاد تک بعدی
یکی از شاخص های اصی رتبه بندی اقتصادی کشورها، میزان تولید ناخالص ملی و درآمدهای ناشی از آن می باشد. حضور فعالانه بخش خصوصی و حمایتهای مالی دولتی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. افزایش تولید به عواملی همچون وجود قوانین اقتصادی حمایت کننده، پشتیبانی مالی توسط بانکها، سرمایه گذاری های توجیه پذیر و حذف موانع دست و پا گیر بستگی دارد. این در شرایطی است که برخی از کشورها درآمد عمده شان از قبال تولید یک محصول خاص مانند نفت است که این میتواند منجر به اقتصاد تک بعدی گردد که خود زنگ خطری است برای بوجود آمدن شرایط بسیار بد اقتصادی در آینده. تنوع در محصول، افزایش تولید کالاهای با کیفیت و قابل عرضه در بازاهای جهانی می تواند اقتصاد کشورها را از تک بعدی بودن و اتکای شدید به درآمد یک محصول خاص نجات دهد و در عین حال ارز آوری قابل ملاحظه ای به همراه داشته باشد. در مورد نفت باید گفت که ارزش افزوده محصولات مشتق شده از آن صدها برابر بیشتر از قیمت اولیه است. بنابراین استفاده صحیح و اصولی از منابع موجود و بالا بردن هر چه بیشتر توان تولید میتواند یک اقتصاد راکد را به یک قدرت اقتصادی برتر تبدیل کند.
۶- رقابتی نبودن بازار
رقابت همواره از مباحثی بوده که در محافل اقتصادی مورد توجه خاص قرار گرفته است. بسیاری از اقتصاد دانان ارتقای کیفیت کالاها، خدمات، بهره وری، ثبات قیمت اجناس و پویایی اقتصاد را در گرو وجود یک فضای رقابتی سالم می دانند. وقتی کالایی با کیفیت پایین ارائه میگردد و مردم حق انتخاب دیگری نیز نداشته باشند، در حقیقت رقیبی برای آن کالا وجود ندارد و این مسئله منجر به یک فضای راکد و منفعل خواهد شد. نتیجه اینکه کیفیت رو به کاهش خواهد گذاشت و یا حداقل در همان سطح باقی خواهد ماند، قیمت ها افزایش خواهد یافت و در نهایت نارضایتی عمومی حاصل خواهد شد.
در مقابل، ایجاد یک فضای شاداب رقابتی و وجود کالاها و خدمات متنوع باعث ارتقای کیفیت و کاهش قیمتها میگردد که همین امر در کل فضای اقتصادی یک کشور تاثیر شگرفی خواهد گذاشت.
۷- بروکراسی اداری در حوزه های اقتصادی
بروکراسی یا همان کاغذ بازی عبارت است از انجام یک درخواست که طی آن افراد مجبورند با تحمل دردسرهای بسیار، اتلاف وقت زیاد و گذر از چندین اتاق و طبقه و اداره مراحل آنرا طی نمایند. در این پروسه معمولاً پرونده ای مملو از کاغذ، فرم های اداری، امضاء و مهرهای گوناگون تشکیل میگردد. همین مسئله باعث کندی انجام کار، نارضایتی متقاضی و در نهایت ناامیدی بسیاری از افراد خواهد شد. در اقتصاد نوین سعی شده تا با کمک گرفتن از تکنولوژی روز و الکترونیکی کردن مراحل انجام امور اداری و بکارگیری فن آوری اطلاعات ( که از آن به عنوان شالوده اقتصادهای قدرتمند یاد میکنند )، در کاهش زمان و تسهیل انجام امور، تحول عظیمی بوجود آید.
۸- عدم بهره گیری از پتانسیلهای اقتصادی
در برخی از کشورها غفلت از قابلیتهای بالقوه و بهره برداری نکردن از آنها باعث عقب ماندگی اقتصادی و پسرفت ملی شده است. به عنوان مثال صنعت توریسم به عنوان یکی از ارزآور ترین و اشتغال زا ترین صنعتهایی است که توسط بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته و در نتیجه آن به موفقیتهای چشمگیری نیز دست یافته اند. در میان آنها حتی کشورهایی وجود دارند که بدون داشتن جاذبه های طبیعی و باستانی توریستی، با برنامه ریزی صحیح و ایجاد امکانات و بسترهای مناسب خیل عظیمی از توریست ها را از سراسر دنیا جذب نموده و درآمد هنگفتی از این طریق کسب نموده اند. در مقابل برخی از کشورها با وجود داشتن جاذبه های بسیار زیاد و غنی توریستی به دلیل نبودن زیرساختها مانند هتل، مراکز تفریحی، سیستم حمل و نقل مناسب، عدم برند سازی، و بعضی مسائل و محدودیتهای فرهنگی سهم ناچیزی از این صنعت را نصیب خود کرده اند.
۹- نبود سرمایه گذاری خارجی
جذب سرمایه گذاران خارجی بدلیل عدم امنیت سرمایه گذاری در داخل برخی از کشورها و تضمین نبودن سود و اصل سرمایه، این بخش از اقتصاد را دچار اختلال میکند. یک شخص حقیقی یا حقوقی خارجی زمانی تمایل به سرمایه گذاری در کشور دیگر پیدا میکند که از ثبات اقتصادی و امنیت مالی و ضمانت سود خود اطمینان حاصل کند که البته ایجاد جاذبه های سرمایه گذاری و بازاریابی و نیز فراهم کردن بسترهای مناسب از وظایف دولتها میباشد.
۱۰- فساد مالی در بخشهای مختلف اقتصادی
فساد مالی از جمله اختلاس، دریافت رشوه، کلاه برداری،… در هر سطح و به هر میزانی که باشد یکی از آفتهای بلامنازع اقتصادی و ویرانگرترین فاکتور شکست و پسرفت است. این موضوع علاوه بر بی اعتماد شدن مردم نسبت به نظام اقتصادی و ناامیدی و یاس عمومی، موجب برهم خوردن نظم و ثبات اقتصادی و مالی کشورها خواهد شد.
۱۱- قاچاق کالا
همیشه اجناس لوکس و پر طرفدار، کالاهای ارزان با کیفیت بالا و پر مصرف با بازار خوب این فرصت را به برخی افراد سود جو می دهد تا اقدام به قاچاق کالا بصورت عمده کنند و به این ترتیب گذشته از خارج کردن مبالغ هنگفتی ارز، صدمات جبران ناپذیری به بازار تولید و اشتغال داخلی وارد می آورند. قاچاق کالا عوامل پیچیده زیادی دارد که از جمله آن میتوان به نبود یک کالای بخصوص با همان کیفیت و همان محدوده قیمتی در داخل و یا قوانین بسیار سخت گیرانه و دست و پا گیر گمرکی برخی کشورها اشاره کرد.
۱۲- نبود ارتباط کافی بین دانشگاه و صنعت
تعامل قوی بین سازمانهای تجاری، کارخانه ها، مراکز اقتصادی و بنیادهای آموزشی مانند دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و علمی و برقراری ارتباط با دانش آموختگان خبره علوم اقتصادی و صنعتی، اساتید و دانشجویان نخبه، میتواند کارگشای بسیاری از گره های اقتصادی گردد.
۱۳- فقدان فرهنگ مصرف و کار بین مردم
جدای از قوانین و ساختارهای اقتصادی صحیح و نقش دولتها، هیچ کشوری به یک شرایط پایدار و با ثبات اقتصادی نخواهد رسید مگر با مشارکت فعالانه مردم آن کشور. افراد یک جامعه به عنوان مجریان اصلی سیاستهای اقتصادی وظیفه بسیار مهمی در دستیابی به موفقیت اقتصادی به عهده دارند. فرهنگ کار باید بصورتی صحیح و موثر آموزش داده شود و همگان در آن مشارکت کنند. وجدان کاری، انجام مسئولیتها به بهترین وجه، رشد آگاهی و مطالعات تجاری، مشتری مداری، داشتن برخوردی خوب و مودبانه، ظاهری آراسته، تلاش برای رشد و پیشرفت در همه زمینه های کاری و زندگی، آشنایی با علوم مرتبط از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه بسیار قرار گیرد. اصلاح قوانین کار نیز باید به گونه ای مطلوب صورت بپذیرد که هم مصالح کارمندان را رعایت کند و هم شرایط را برای کارفرمایان سخت نکند.
فرهنگ مصرف نیز باید اصلاح شود. کشورهای پیشرفته معمولاً دارای مردمانی ساده زیست و بدور از تجملات غیر ضروری زندگی می باشند. میزان عمده ای از معضلات اقتصادی چه در سطح خانواده و چه در سطح کشور با رعایت نکات ساده مصرفی و اصلاح الگوی مصرف خود بخود برطرف میشوند.
بطور خلاصه رهایی از عقب ماندگی اقتصادی و پیشرفت در این زمینه مستلزم عظم راسخ ملی و همه جانبه از طرف مسئولین کشورها و مردم می باشد.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- گدایی که ۱۸۰ میزند+تصویر
- گزارش تصویری/ بلوای وال استریت به شهرهای دیگر هم رسید
- فاصله شعار تا عمل چند فرسنگ است؟
- ۱۸ شغل که نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارند(۲)
- چند شوخی مردم با نظام فاسد بانکی
- گزارش تصویری/ بلوا در وال استریت
- چگونه به کسب و کار خود رونق دهیم؟
- جاده های ایران را از این زاویه ببینید
- IBM بالاتر از مایکروسافت، دومین شرکت بزرک فناوری دنیا
- داستان خلقت برندهای مشهور: هابیل بود و قابیل و یک بیل و یک ایده!
- تاثیر بد فیس بوک بر مغز کودکان
- معرفی بزرگ ترین کارفرمایان در جهان
- سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) از بانک رفاه تقدیر کرد
- تصاویر جالب از قطار اشرافی در هند +عکس
- چطوردر اولین روز کاری بدرخشیم؟
- وام گرفتن سخت تر شد
- سفر به این ۱۰ شهر ممنوع!+ تصویر
- ۱۸ شغل که نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارند(۱)
- پروژه آزمایشی جدید ناسا : اینترنت لیزری !
- پس لرزه های اختلاس ۳ هزار میلیاردی/ خاوری هم استعفا کرد
- ۷ کار عجیبی که تبدیل به شغل شدند!
- جهرمی، مدیرعامل بانک صادرات، برکنار شد
- تصاویر موبایل جدیدی از جنس گرافن که میتوان آن را تا زد!
- نمونه سوالات عجیب امتحان ورودی دانشگاه ایرلند
- با حقایق اتاق بازرگانی ایران آشنا شوید
- گزارش تصویری/ هتل کپسولی در ژاپن
- کدام حرفه، کار بیشتری تولید میکند ؟
- قطری ها چگونه ثروتمندترین کشور دنیا شدند؟
- تهران, واشنگتن و جاسوس هایی که می خندند
- گزارش تصویری/ آخرین روز نمایشگاه خودروی فرانکفورت
- با ایرانی شاغل در ب .ام .و آشناشوید
- زباله هایی که بیش از ۱ میلیون دلار می ارزند!
- هرکی این تصاویر رو دیده دیگه خرما نخورده!!+عکس
- ۱۰ روش علمی برای داشتن خلاقیت ببیشتر
- نسخه جدید اندروید مارکت رایگان فارسی!+لینک دانلود
- با ۵ روش،هوشمندانه کار کنید،نه زیاد!
- زشت ترین افراد مشهور جهان + عکس
- برندهایی که وفادارترین مشتری ها را دارند
- مگر ما مرده باشیم که شما ماشینتان را جای دیگر بیمه کنید!
- گزارش تصویری/ روستای سنگی در پرتغال
- تصویری/بورس های مطرح جهان چه شکلی اند؟
- سفر مستحب با وام حرام !
- گزارشی از اختلاس گر ۱۰۰ میلیونی آمریکایی + عکس
- ۱۰ راه برای افزایش عمر باتری موبایل
- چینی ها در آمریکا، مزرعه بادی می سازند
- داستان خواندنی دختر امریکایی از کارولینا تا طرابلس + عکس
- تصاویری جالب که حجم اختلاس را نشان می دهند !
- سرقت روزنامه تهران امروز از سایت بانکی !
- مکان هایی که تا تمام نشدن تعطیلات تابستان باید دید
- کارجويان بخوانند؛ موافقت اوليه با کارت اشتغال
- ۵ غذای مناسب برای محل کار
- ژاپنی ها برای مرده ها هم هتل ساختند + عکس
- برگزاری مسابقات قهرمانی والیبال آسیا با حمایت بانک رفاه
- فیس بوک توئیت می شود!
- ۹ روش برای اینکه در محل کار خجالت نکشید
- ۱۰ دلیل برای قدردانی از استیو جابز
- همه چیز در خصوص نخستین اختلاسگری که اعدام شد
- ۱۰ راه برای کنار آمدن با استرس اقتصادی
- ۷ گام موثر برای پیدا کردن شغل مناسب شما
- مزایای انجام کار بیرون در خانه