هشتاد وسومین مراسم اسکار هم پس از انتظاری طولانی و جنجال های رسانه ای متعدد برگزار شد و برندگان مجسمه ۲۰۰دلاری(!) اسکار هم معرفی شدند.
ارزش هر یک از این تندیس ها ۲۰۰ دلار است ، اما این قیمت مهم نیست و ارزش معنوی آن برای برندگان آن غیر قابل محاسبه است.
نامزدهای دریافت اسکار بهترین بازیگر زن نقش اصلی. از راست: آنت بنینگ، نیکول کیدمن، جنیفر لارنس، میشل ویلیامز و ناتالی پورتمن
به گزارش بانکی دات آی آر همانطور که در اخبار آمده بود جایزین بهترین بازیگر مرد به کالین فیرث به خاطر بازی در فیلم سخنرانی پادشاه و جایزه بهترین بازیگر زن به ناتالی پرتمن به خاطر بازی در فیلم قوی سیاه رسید.
به این ترتیب و مطابق پیش بینی ها فیلم سخنرانی پادشاه برنده ۴ جایزه از جوایز اسکار شد.
نامزدهای دریافت اسکار بهترین بازیگر مرد نقش اصلی. از راست: جف بریجز، کالین فرث، جس آیزنبرگ، جیمز فرانکو و خاویر باردم
اما به راستی این همه جنجال برای چیست و چرا یکی از بزرگترین آرزوهای هر یک از دست اندرکاران سینما این است که یک بار جایزه اسکار را ببرند؟
در سال ۱۹۲۹ ، آکادمی هنرها و علوم سینمایی به فکر آن افتاد که مراسمی ترتیب دهد و در آن به بهترین های سال گذشته سینمای آمریکا جایزه ای اهدا شود. اعضای اصلی با این پیشنهاد موافقت کردند و مراسم اهدای جایزه در همان سال برای اولین بار برگزار شد.
فلسفه نامگذاری جایزه اسکار
درباره اینکه چه شد که این تندیس را اسکار نامیدند داستان های گوناگونی نقل شده ، اما داستانی را که آکادمی تایید می کند ، این است که خانم مارگریت هریک ( Margaret Herrice ) ، کتابدار آکادمی که بعدها مدیر عامل آن هم شد ، نام اسکار را برآن نهاده ، آن هم به این جهت که این مجسمه به عمویش که اسکار نام داشته شبیه بوده. به این ترتیب از سال 1931 این جایزه را اسکار نامیدند!!
شکل مجسمه اسکار
سدریک گیبونز ( Cedric Gibbons ) که یکی از طراحان صحنه مطرح در سینمای آمریکا بود به هنگامی که اعضای آکادمی بر سر نوع جایزه مذاکره می کردند ، به فکر این مجسمه افتاد و طرح آن را رائه داد ( او خودش یازده بار به دریافت این جایزه نائل شد).
طرح گیبونز، تندیسی از یک مرد بود با نگاهی جدی که شمشیری به دست دارد و روی یک حلقه فیلم ایستاده است.
بر طبق قوانین اسکار :« برنده اسکار ، به هیچ وجه نباید آن را در معرض فروش قرار دهد یا به کسی واگذار کند. اگر کسی نخواهد جایزه را نزد خود نگاه دارد ، می تواند آن را به اکادمی بدهد و در برابر ان ده دلار رایج دریافت کند. وارث و بازماندگان نیز مشمول این قاعده هستند.»
نحوه انتخاب برندگان اسکار
بر طبق قانون فیلمی می تواند در این جشنواره شرکت کند و نامزد دریافت جایزه شود که در آن سال حداقل به مدت یک هفته در شهر لوس آنجلس یا حومه آن به نمایش عمومی در آمده باشد.
آکادمی هر ساله ، در هر رشته سینمایی ، فهرست دستاوردهای برجسته را برای اعضای همان رشته می فرستد ( رشته کارگردانی برای کارگردان ها و … ). هر یک از اعضا ( این اعضا در حال حاضر در حدود ۶۰۰۰ نفر هستند) موظف هستند که از بین این فهرست پنج نام را در رشته خود و پنج نام را به عنوان بهترین فیلم انتخاب کنند و آنها را به آکادمی بدهند.
پس از شمارش آراء اولیه ، پنج نام به عنوان نامزدهای آن رشته برگزیده می شوند و بار دیگر این نام ها در اختیار اعضا قرار می گیرد. این بار در رای گیری نهایی از بین پنج نامزدها ، اعضا می توانند در همه رشته ها رای بدهند ، ولی با توجه به اینکه برای رای دادن به بهترین فیلم خارجی زبان ، مستند و فیلم های کوتاه باید تمامی فیلم های نامزد جایزه را دیده باشند ، معمولا در این موارد تعداد آراء کاهش می یابد. این آراء این بار مستقیما به شرکت مستقل حسابرسی پرایس واتر هاوس ( Price Waterhouse ) فرستاده می شوند.
رئیس این شرکت به همراه چند تن از اعضای قابل اعتماد خود در یک اتاق مخصوص به آراء رسیدگی می کنند. پس از آنکه کلیه آراء خوانده شد ، نام برندگان در دو نسخه در پاکت های لاک و مهر شده قرار می گیرند. یکی از این نسخه ها به داخل گاو صندوق شرکت می رود و نسخه دیگر در روز مراسم در اختیار رئیس آکادمی قرار می گیرد. در حقیقت این نوع رائ گیری یکی از بی خدشه ترین آنهاست و تا امروز هم خلافی در آن دیده نشده و همه اعضا تا زمان اعلام نام برندگان نتیجه را نمی دانند.
پربازدیدترین اخبار بانکی:
===============
- بنیاد ملی نخبگان فوتبالیست استخدام می کند !
- خانه ای ساخته شده از روزنامه/عکس
- آسانترین شغل های پردرآمد جهان +تصویر
- ۱۰ حقیقت شگفت انگیز در خصوص انسان
- درآمد ماهانه یک نماینده مجلس +فیش حقوقی
- شاهکارهایی با ساختارهای ستاره ای + عکسهای جالب
- گزارش تصویری / رم باستان در موزه برتانیا
- من و این چرک کف دست !
- پول بده با دل شیر بفرستمت به تیم ملی !
- گزارش تصویری جالب از مبتکرانه ترین هنرهای خیابانی
- سکه ۵۰۰ تومانی و نگرانی های مردم+عکس
- ۱۰ مسجد از قدیمی ترین مساجد دنیا + عکسهای جالب
- گزارش تصویری از خطرناک ترین پل های جهان
- گزارش تصویری / ۱۰ هتل لوکس دنیا
- اختلاس در یک دانشگاه و دو روایت
- ۱۰ حدیث در خصوص برکت در زندگی
- عکسهایی که نشان می دهد “هنوز زندگی هست … “
- آشنایی با مشخصات چک پول هایی که به تاریخ پیوست
- از هفته آینده ؛ عرضه کالاهای مورد نیاز با تخفیف ویژه
- مشکل استخدام پرستاران به زودی حل می شود
- خطرناک ترین عبارات در جستجو های اینترنتی
- وجه اشتراکی جالب میان کاربران تلفن همراه و تلوزیون !
- کی بورد ابراز احساسات هم به بازار آمد+عکس
- تاریخچه ی لوگوی شرکتهای معتبر
- ۱۰ نکته جالب و خواندنی درباره نوکیا که نمی دانستید !
- ایرانگردی در بانکی/ فارس مرکز عاشقانه ها
- ایرانگردی در بانکی/استان مرکزی و زادگاه امیرکبیر
- ایرانگردی در بانکی/سیستان بهشت باستان شناسان
- ایرانگردی در بانکی/جاذبه های گردشگری زنجان از نگاهی دیگر
- سفره ایرانی/آشنایی با شیرینی ها و غذاهای شهر بادگیرها(یزد)
- ۱۰ باغ زیبا و حیرت انگیز جهان + عکسهای جالب