به گزارش بانکی دات آی به نقل از خبرنگار اقتصادی ایلنا، احمد جمالی سرپرست سازمان سرمایهگذاری ایران در کنفرانس فرصتهای سرمایهگذاری در ایران اظهار کرد: ما سه حوزه مختلف را در بخش سرمایهگذاری داریم، یکی تشویق به سرمایهگذاری، دوم تسهیل سرمایهگذاری و حوزه حمایتهای لازم از سرمایهگذاران به ویژه سرمایهگذاران خارجی است.
وی افزود: وظیفه داریم فرصتهای مناسب را برای سرمایهگذاری ارائه دهیم ایدههای خوبی برای سرمایهگذاری وجود دارد اما ما امکان اینکه بتوانیم این فرصتها را به طرحهای مناسب برای ارائه به بانک و سرمایهگذاران تبدیل کنیم، نداریم.
جمالی در ادامه تصریح کرد: فناوریهای نوین مالی یکی از ابزارهای بسیار مناسب برای تبدیل ایدهها به طرحهای خوب برای ارائه به سرمایهگذاران است حوزه داراییهای بخش عمومی بستر مناسبی برای اهرم شدن جهت سرمایهگذاری است بانکهای ما داراییهای بسیار زیادی دارند اما تمام داراییهای بانکها این قابلیت را ندارند که به سرمایهگذاران ارائه شوند. ما باید ببینیم که چطور میتوانیم دیتاها و دادهها را جمعآوری کرده و به فرصتی برای سرمایهگذاری تبدیل کنیم.
سرپرست سازمان سرمایهگذاری ایران اذعان داشت: ما در سازمان سرمایهگذاری بخشی را برای معرفی فرصتها به سرمایهگذاران خارجی طراحی کردیم که برای تبدیل دادهها به فرصت نیاز به کمک داریم، دادههای بسیاری در بخش خصوصی، دولتی و بانکها وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد.
جمالی با اشاره به حمایت از سرمایهگذاران خارجی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران خارجی در ایران با بیزینس ریسک و ریسکهای سیاسی مواجه هستند که ما در هر دو زمینه تمام این ریسکها را تحت پوشش قرار میدهیم و حمایت میکنیم. برخی از این ریسکها مانند ریسکهای جبران خسارت در زمینه ملی شدن یا مصادره سرمایه، ریسکهای مرتبط با خروج اصل سرمایه یا منافع حاصل از سرمایهگذاری یا خریدهای مرتبط با قراردادهایی که با وزارتخانههای دولتی توسط سرمایهگذاران خارجی منعقد میشود تمام این ریسکها تحت پوشش هستند.
وی افزود: در چارچوب قانون نه محدودیتی برای پذیرش سهام سرمایهگذاران داریم و نه سقف و کفی برای سرمایهگذاری وجود دارد ما همه انواع و اقسام سرمایهگذاریهای خارجی که متعارف باشد را تحت پوشش قرار میدهیم. در حال حاضر هم تبصره 19 قانون بودجه 98 این امکان را به سرمایهگذاری خارجی برای سرمایهگذاری میدهد.
جمالی گفت: سعی کردیم در کنار تشویق سرمایهگذاری این امر را تسهیل کنیم تا سرمایهگذاران خارجی علاقمند به سرمایهگذاری در ایران باشند تلاش شده با هماهنگی در نهادهای مرتبط فرآیند پذیرش سرمایهگذاری را تسهیل کنیم و سرمایهگذاران مجوز لازم را طی سه هفته دریافت خواهند کرد و این فرآیند بسیار ساده و بدون هزینه است.
وی افزود: سرمایهگذاران بدون مراجعه با سازمان از طریق نظام برخط فرمهای سرمایهگذاری را ارسال میکنند و پس از دریافت درخواست از طریق درگاه سازمان سرمایهگذاری درخواست بررسی شده و برای تایید به هیئت سرمایهگذاری ارسال میشود این هیئت که اعضای آن وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی هستند مجوز را تایید کرده و سرمایهگذار میتواند کار خود را شروع کند و پس از آن سرمایهگذار تحت پوشش قانون قرار میگیرد.
جمالی گفت: سازمان سرمایهگذاری و وزارت اقتصاد و دارایی برای ارائه مشاوره به سرمایهگذاران و سرمایهپذیران اعلام آمادگی میکنند در حوزه فناوریهای مالی هم آمادگی کامل داریم تا با سرمایهگذاران همکاری کنیم و مجوزهای لازم را ارائه دهیم.