معرفی رشته حسابداری

در هر نوع کسب و کاری،حسابداری لازم است.باید در نظر داشته باشید،حسابداری در هر کسب و کاری یک زبان پایه ای می باشد و داشتن دانش پایه ای از حسابداری برای  مردان و زنانی که با کسب و کار سر و کار دارند،برای اینکه بدانند در حال انجام چه کاری هستند لازم است.این همان دلیلی است که نشان می دهد چرا حسابداری در دنیای امروزی تا این اندازه متقاضی دارد.بسیاری از حسابداران تایید شده در رشته ی خودشان بسیار موفق شدند و حتی،کسب و کار خودشان را شخصا راه اندازی نموده اند.مساله ی مهم در این فرآیند این است که شما می توانید با تمام لایه های کسب و کار،در ارتباط باشید و حتی آنها را یاد بگیرید!

در درجه ی اول،شما نیاز به رسیدن به شایستگی در زمینه ی حسابداری دارید.در واقع نیاز به تحصیل چهارساله در رشته ی حسابداری یا رشته های مرتبط دارید.در کنار این ها یک حسابدار باید در زمینه ی تحلیل ها و تکنیک ها،متخصص باشد.همچنین یک حسابدار باید استعداد ریاضی بالایی داشته باشد و به دلیل اینکه امروزه کامپیوتر،نقش فوق العاده ای در زمینه ی محاسبات دارد،حسابدار باید با کامپیوتر هم آشنا باشد.

نکته ی بعد این است که علاوه بر تحصیلات لیسانس،باید دانش کمی در مورد موضوع دیگری هم وجود داشته باشد.این مدرک باید از دانشگاه معتبری باشد تا بتوان برای تحصیل در دوره ی ارشد در حسابداری هم اقدام نمود.همچنین نیاز به مدرکی معتبر از یک سازمان خاص هم احساس می شود.

اگر یک حسابدار عمومی شویم،به عنوان کارآموز مشغول می شویم.یعنی شروع کار ما به عنوان ممیز داخلی یا حسابدار هزینه ها خواهد بود.یادآور می شویم بیشتر شرکت ها ،ترجیح می دهنداز دانشجویان مدیریت اجرایی برای استخدام حسابدار،بهره ببرند و امکان ورود به این رشته در دوره ی ارشد،فراهم می باشد.

حسابداری،حرفه ای است که شانس های حرفه ای فراوانی برای شما ایجاد می کند.شما می توانید حتی بدون داشتن گواهی خاصی، در دفاتر دولتی یا در شرکت های خصوصی کار کنید.در طول دوره ی کاریتان شما می توانید،ارتقا یابید.یعنی می توانید به عنوان مدیر بخش مالی یک شرکت که خودش،شانس های بعدی را به وجود می آورد،مشغول شوید!شما حتی می توانید در شرکت های حقوقی هم کار کنید.می توانید به عنوان ممیز،مدیر بخش مالی،تحلیل گر بودجه،مدیر حسابداری و حتی به عنوان حسابدار مالیات ها هم کار کنید.بیشتر شرکت هایی که به دنبال حسابداران مالیاتی هستند،بیشتر دنبال افرادی با پیش زمینه ی حقوقی می باشند.

حسابداری  قانونی،حرفه ی امیدبخش دیگری برای حسابداران است.در این قسمت شما به دنبال تحقیق و بررسی جرم ها هستید.مثل تحقیق در مورد کلاه برداری در حساب های شرکت.اگر در زمینه ی حسابداری مهارت تدریس دارید،می توانید به عنوان مدرس مشغول شوید.این بخش،یک حرفه ی فوق العاده است و بیشتر

حسابداران،این شغل را بسیار عالی می دانند.اگر شما حرفه ی حسابداری را شروع کردید،سعی کنید به عنوان کارآموز شروع نمایید و مسیری که می خواهید را ادامه دهید
در پایان باید گفت حسابداری بسیار حرفه ی خوبی است و در این زمینه شما می توانید کارهای بسیاری را انجام دهید.فقط باید بدانید اگر قطعا می خواهید به حرفه ی مورد نظر برسید باید،مراحل را درست طی نمایید

برای اینکه بهترین حسابدار شویم باید چه کنیم:
نیاز به زمان،صبر و مهارت داشتن بسیار در این پروسه مهم است.لازمه ی حسابدار موفق شدن ،تجربه ی زیاد کسب کردن و آموزش مستمر است.سه گام مهم برای حسابدار موفق شدن ذکر شده است:
۱-داشتن استعداد ریاضی و مالی و تکرار این ها به صورت یک فرآیند
۲-داشتن توانایی تفسیر حقایق آنهم با دقت و سرعت بالا
۳-توانایی کار با مردم و داشتن توانایی برقراری رابطه و تبدیل اطلاعات پیچیده به اطلاعات ساده و شفاف
فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری قادرند با توجه به شاخه‌های حسابداری در حرفه حسابرسی شاغل شوند. شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیم‌بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک می‌شوند :
حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیأت مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی ، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیأت مدیره ارائه می‌دهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی می‌کنند.
حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در مؤسسات حسابرسی مشغول به کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این مؤسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار می‌دهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه می‌کنند. در واقع حسابرسان مستقل، رابط میان صاحبان شرکت و هیأت مدیره شرکت می‌باشند

آموزش حسابداران و شرکت مؤثر آنها در فراهم‌آوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعه‌ای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیت‌های اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیت‌های اقتصادی که بوسیله نظام‌های حسابداری گزارش می‌شود، می‌تواند از انحراف مسیر پیش‌بینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامه‌های توسعه اقتصادی جلوگیری کند.

ده ویژگی حسابدار  موفق:
۱-جاه طلبی:بدون این ویژگی نمی توانید به اهدافتان دست یابید.بنابراین،اهدافتان را بزرگ در نظر بگیرید.
۲-مهارت های ارتباطی:شما باید با مشتریان و همکارانتان رابطه ی موثر برقرار کنید.
۳-رقابت:داشتن روحیه ی رقابتی به شما کمک می کند تا  به اهدافتان نایل شوید و  بهتر در خدمت مشتریانتان قرار گیرید.
۴-ابتکار:هر کسب و کار منی باید قادر باشد همیشه خودش را مجاب به حرکت رو به جلو و ابتکار نماید تا به بهترین نحو از تواناییهایش بهره ببرد.
۵-دانش:دانش حسابداری  مهمترین موضوع است.اما داشتن دانش کسب و کار،اقتصاد،سیاست و تکنولوژی به حرکت رو به جلوی شما کمک می نماید.
۶-انسجام:با داشتن انسجام شخصی و حرفه ای می توانید یک رفتار اخلاقی در کسب و کار و یک محبوبیت مثبت ایجاد کنید.
۷-مهارت رهبری:با رهبری کردن تیم ها و ایجاد اتاق های فرمان میتوایند در هر کسب و کاری و به طور خاص در حسابداری موفق شوید.
۸-توانایی دوست داشته شدن:هیچکس برای شما کار نمی کند،اگر دوست داشتنی نباشید.هر حسابدار موفقی باید بتواند کانال های ارتباطی ایجاد کند،به نتورک ها وارد شود و  با سایرین کار کند.
۹-ریسک کنید:حسابدار موفق که روحیه ی کارآفرینی دارد،می داند تحت چه شرایطی ،چه ریسکی کند که هزینه زا هم نباشد.
۱۰-قابلیت اطمینان:مردم به شما اطمینان می کنند،پس شما باید قابلیت اطمینان کردن را داشته باشید!

بررسی نقش کامپیوتر در حسابداری امروزه:
از آنجا که کامپیوتر،روز به روز نقش بیشتری در حسابداری ایفا می کند لازم میدانم راجع به این موضوع مطالبی را ذکر نمایم:
حسابداران در این رابطه باید سه کار را انجام دهند:
۱-طراحی و توسعه ی نرم افزار جدید برای حسابداری و اصلاح اشکالات نسخه های قبلی.
۲-ارزیابی و کنترل سیستم های کامپیوتری در کسب و کار های بزرگ که مرتبط با حسابداری هستند.
۳-تهیه ی برنامه های تکنولوژی برای شرکت ها با هدف مدرن کردن رکوردهای مالی آنها

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *