بانک‌ها بخشنامه دولت و بانک مرکزی را اجرا نمی‌کنند


مهر نوشت:

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران از طرح ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی و بررسی مشکلات نظام بانکی خبر داد و گفت: حفظ ارزش پول ملی و مدیریت نظام بانکی بدون اقتدار بانک مرکزی امکان‌پذیر نیست، ضمن اینکه بانک‌ها بخشنامه‌های دولت و بانک مرکزی را اجرا نمی‌کنند.
یحیی آل اسحاق در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: در حال حاضر به علت نبود اقتدار در بانکها بسیاری از مشکلات در عرصه اقتصادی رخ داده است، ضمن اینکه بسیاری از بخشنامه هایی که بانک مرکزی و دولت صادر می‌کنند از سوی بانکها عمل نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران از بررسی طرحی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نحوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی و نیز بررسی مشکلات نظام بانکی خبر داد و گفت: از مجمع تشخیص مصلحت نظام تقاضا داریم براساس واقعیت‌های اقتصادی و شیوه مدیریت صحیح بانک مرکزی این سیستم را اصلاح کند.

او گفت: بانک مرکزی مسئول حفظ ارزش پول و مدیریت نظام بانکی است که بدون اقتدار دستیابی به تمام اهداف امکان پذیر نیست، ضمن اینکه بانک مرکزی محور ثبات اقتصاد است و از مجمع تشخیص تقاضا داریم تا ساختار بانک مرکزی را متناسب با واقعیت‌ها شکل دهد تا اقتدار و توان لازم را داشته باشد.

آل اسحاق گفت: اگر بنا باشد نحوه مدیریت، رقابت و تامین مالی در بانکها به گونه ای باشد که سهامداران از آن به عنوان منبع تامین درآمد بالا یاد کنند، نامش بانک نیست که پیشنهاد داریم همایشی با حضور بانک مرکزی، بانکهای عامل و فعالان اقتصادی تشکیل شود و همه حرفها در آن زده شده و به نسخه عملیاتی برسیم.

او ادامه داد: نگاه بخشی و انتزاعی به بانکها نباید صورت گیرد و تامین مالی بنگاه‌ها باید به جای بانک به بازار سرمایه سوق یابد، ضمن اینکه وابستگی نظام بانکی به بانک مرکزی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

آل اسحاق در ادامه در خصوص حضور هیات اماراتی در ایران نیز گفت: مذاکرات ما حول محور سرمایه گذاری بود که آنها اعلام آمادگی کردند تا با شرکای ایرانی در زمینه حمل و نقل، خدمات، صنایع غذایی، راه و بندرسازی و احداث هتل همکاری کنند.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، بخشی از پولی که در توافقات ژنو قرار بود آزاد است که بیش از یک میلیارد دلار است، برای توسعه روابط به امارات دادیم.

او ادامه داد: قطر نیز برای برگزاری جام جهانی به دنبال ایجاد مرکز تجاری مشترک با ایران است که ۱۰۰ هکتار زمین در قشم، بوشهر و بندرعباس نیاز دارد که در حال رایزنی با فعالان اقتصادی ایران است.

آل اسحاق گفت: قرار است این مراکز نیازهای کالایی قطر در زمان برگزاری جام جهانی را تامین کنند.

او گفت: یک قرارداد گازی در گذشته میان ایران و ترکیه به امضا رسیده که متاسفانه عملیاتی نشده است، چرا که ترکیه معتقد است قیمت درج شده در این قرارداد گران است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: بر این اساس ترک‌ها این قرارداد را قابل اجرا نمی دانند و معتقدند که اگر قیمت کاهش یابد، سطح گاز وارداتی را از 10 میلیون متر مکعب به 20 میلیون متر مکعب خواهند رساند.

او گفت: از سوی دیگر، وزارت نفت ایران در حال مذاکره با ترک‌ها برای اصلاح قیمت گاز در این قرارداد است.

آل اسحاق گفت: هم اکنون رابطه مالی ایران با ترکیه ۱۵ میلیارد دلار است که حدود ۱۱ میلیارد دلار آن صادرات نفت و گاز ایران و کالا و ۴ میلیارد دلار آن صادرات کالاهای ترکیه به ایران است.

اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:

================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *