نرخ سود سپرده بانکی در سال ۱۴۰۳ چقدر شد؟

بانک همیشه به عنوان یک روش سرمایه گذاری مطمئن، یکی از انتخاب‌های سرمایه گذران بوده است. از عوامل مهمی که مردم را ترغیب می‌کند تا سرمایه‌های خود را به بانک‌ها بسپارند، سود بانکی است. اما تعیین نرخ سود بانکی هر ساله براساس بخشنامه بانک مرکزی است و همیشه این گونه نیست که بازار بانکی تعیین کننده آن باشد؛ امسال نیز بخشنامه‌ای در این خصوص صادر شده است.

به گزارش «تابناک» بانک‌ها همیشه یکی از انتخاب‌های اصلی مردم برای سرمایه گذاری بوده اند. هرچند که اغلب تعیین نرخ سود بانکی به صورت دستوری تعیین شده و با ابلاغ بانک مرکزی است و بانک‌ها ملزم به اجرای آن بوده‌اند، اما هم چنان بین بانک‌ها رقابت در تعیین سود وجود دارد و مردم نیز به دنبال صندوق یا بانکی هستند که سود بیشتری به سپرده‌های آنان واریز کند.

تاریخچه نرخ سود بانکی

ایسنا در گزارشی نرخ سودسپرده بانکی از سال ۱۳۶۳ را همواره بیش از هشت درصد اعلام کرد که عمده نرخ‌های آن به دهه ۹۰ برمی‌گردد و در رقابت بانک‌ها تا بیش از ۳۰ درصد نیز پیش رفته بود. در فاصله سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸ نرخ سود برای کوتاه مدت بین ۶ تا ۷.۲ درصد بوده و برای دوره‌های بلندمدت از یکساله به بالا مورد محاسبه قرار می‌گرفت که نرخ آن نیز بین ۸ تا ۹ درصد متغیر بود.
از سال ۱۳۶۹ تا سال ۱۳۸۹ دوره‌ای است که در آن نرخ سود بانکی برای دوره‌های مدت‌دار بین یک تا پنج ساله تقسیم‌بندی می‌شود؛ نرخ سود در این دوره بین ۹ و ۱۹ درصد در بانک‌ها تعیین شده بود؛ اما در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ تعیین نرخ سود بانکی در اختیار بانک‌ها قرار گرفت که نرخی بین هفت تا ۲۰ درصد بود. البته این نرخ‌ها چندان در بانک‌ها اجرایی نشد و در نتیجه رقابت مخرب بانک‌ها و در زمان به اوج رسیدن فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز، نرخ‌های بیش از ۳۰ درصد هم در برخی بانک‌ها و موسسات ارائه شد.
بر اساس گزارش میزان در سال ۱۳۹۳، افتتاح سپرده با سررسید بیشتر از یکسال توسط بانک‌ها ممنوع گردید و این توافقات در «مجموعه سیاست‌های پولی و اعتباری» به تصویب شورای پول و اعتبار رسید. از این رو نرخ سود بانکی به ۲۲ درصد سالانه کاهش پیدا کرد و برای کوتاه مدت نیز حداکثر ۱۰ درصد تعیین شد.
در سال ۱۳۹۴ مورخ ۱۳۹۴/۲/۰۸، سقف نرخ سود علی الحساب سپرده‌های بانکی متناسب با طول دوره سپرده گذاری (با حداکثر سررسید یکسال) معادل ۲۰ درصد تعیین گردید.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 519

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *