هر آنچه در مورد ماموریت”بانک جهانی” می بایست بدانید

حتما شما هم می دانید که در دنیایی زندگی می کنیم که  برابری در آن چندان مفهومی ندارد و عده از مردم و کشور ها در وضعیت مالی بسیار خوبی قرار دارند و بزرگ ترین مشکل مادی شان این است که نمی توانند تصمیم بگیرند تعطیلات را در کجا سپری کنند در حالی که عده بسیاری به نان شبشان محتاج اند و آرزوی یک خواب با شکم سیر به دلشان مانده.

به گزارش بانکی دات آی آر، بانک جهانی با هدف غلبه بر این تبعیض ها و کاستن فاصله غنی و فقیر در سراسر جهان به وجود آمد. بانک جهانی نام دیگر بانک بین‌المللی توسعه و ترمیم (IBRD) است. همراه با چهار شعبه دیگر خود: مؤسسه بین‌المللی توسعه (International Development Association: IDA) ، مؤسسه مالی بین‌المللی (International Finance Corporation: IFC) ، آژانس تضمین سرمایه گذاری چند جانبه‌ای ((Multilateral Investment Guarantee Agency: MIGA و مرکز بین‌المللی برای حل و فصل منازعات سرمایه‌گذاری (International Centre for the Settlement of Investment Disputes: ICSID) ، گروه بانک جهانی را تشکیل می‌دهند.

 

 

سازمان‌های فوق مشترکا برای کشورهای درحال توسعه وام‌های کم بهره، اعتبار بدون بهره و  تامین اعتبار می‌کند.

ایده تشکیل بانک جهانی به جنگ جهانی دوم و ویرانه های آن باز می گردد. پس از ویرانی های جنگ و کاهش توان کشورهای درگیر در آن روزولت رئیس جمهور وقت آمریکا پیشنهاد تشکیل این بانک را داد که با استقبال عمومی مواجه شد و در دسامبر ۱۹۴۵ این بانک آغاز به کار کرد.

بانک جهاني مهم ترين سازمان مالي بين المللي است که درخصوص تأمين مالي توسعه اقتصادي ممالک درحال رشد جهان فعاليت دارد

اهداف بانک :

۱ ـ مساعدت به ترميم وتوسعه کشورهاي عضو ازطريق سرمايه گذاري درامور توليدي ، ازجمله بازسازي اقتصادي جنگ زده وتبديل آن به تسهيلات توليدي قابل استفاده در زمان صلح و تشويق توسعه منابع وتسهيلات مولد درکشورهاي درحال توسعه .

۲ـ تشويق سرمايه گذاري خارجي خصوصي ازطريق تضمين يا مشارکت دراعطاي وام ها وديگر سرمايه گذاري هائي که توسط سرمايه گذاران بخش خصوصي انجام مي شود ، واگر اين نوع منابع با شرايط مناسب در دسترس نباشد ، تأمين منابع مالي براي فعاليت هاي توليدي ازمحل سرمايه بانک وساير منابع در دسترس بانک جهاني صورت مي پذيرد .

۳ ـ تشويق رشد متوازن وبلند مدت تجارت بين المللي وحفظ تعادل درموازنه پرداخت ها ازطريق تشويق سرمايه گذاري هاي بين المللي براي توسعه منابع توليدي کشورهاي عضو و ازآن طريق مساعدت به افزايش بهره وري ، افزايش سطح زندگي و بهبود شرايط کار درکشورهاي عضو.

۴ـ اولويت بندي دراعطاء ياتضمين وام به طوري که طرح هاي عمراني مفيد وضروري ( اعم از طرح هاي کوچک وبزرگ ) دراولويت باشند .

۵ ـ هدايت فعاليت بانک با عطف توجه به تأثير سرمايه گذاري بين المللي روي شرايط بازرگاني در ممالک عضو وکمک به ايجاد يک دوره تحول آرام از اقتصاد زمان جنگ به اقتصاد زمان صلح در سال هاي بعد ازجنگ.

اعضای بانک جهانی

اعضاي بانک کشورهائي هستند که عضويت در صندوق بين المللي پول را پذيرفته اند وعضويت در بانک برروي همه اعضاي صندوق بين المللي پول باز است .

پيش شرط عضويت درصندوق از آن جهت گذاشته شده که کشور متقاضي عضويت در بانک قبلاً قواعد ومقرراتي را درمورد امور مالي بين المللي پذيرفته وارائه اطلاعاتي را که براي ارزيابي صحيح قدرت اقتصادي کشور لازم است را قبول کرده اند .

تعداد آراء هرکشور عضو با مقدار سرمايه تعهد شده آن در بانک ارتباط دارد . هرعضو داراي ۲۵۰ رأي به علاوه يک رأي اضافه در ازاي هرسهم ازسهام بانک است. ارزش يک سهم بانک معادل ۱۰۰۰۰۰ دلار آمريکا است . سرمايه اوليه بانک نيز ۱۰ ميليارد دلار آمريکا درنظر گرفته شده بود.

عده ای ابزار امپریالیسم می خوانندش همچنان که هوگو چاوز در مراسم افتتاح بانک ایران و ونزوئلا  بانک جهانی را از ابزارهای امپریالیسم خوانده بود گفته بود: هم اکنون پایان امپریالیسم فرا رسیده است و بر خرابه های آن باید جهانی دیگر ساخت.
وی افزوده بود: ما در حال ارائه راه حل برای تقویت اقتصاد و افزایش همکاری و توسعه اجتماعی هستیم.

درمقابل عده ای آن را ابزاری برای رهایی از تبعیض و فاصله افراد  و کشورهای جهان می دانند.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

==================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *