پایا و رقیب و همکار آن ساتنا دوسیستم هستند که در حال حاضر به عنوان جایگزین چک بین بانکی عمل می کنند و در واقع جهت انتقال وجه بین دو بانک غیر همنام را البته سریع تر، دقیق تر و کم خطر تر کرده اند.
به گزارش خبرنگاربانکی دات آی آر، در گزارش قبل به معرفی ساتنا و تشریح تصویری نحوه عملکرد آن پرداختیم در این گزارش می کوشیم پایا و مزایای آن را برای شما شرح دهیم.
پایا مخفف”سامانه پایاپای الکترونیکی” است و چند سال بعد از ساتنا به منظور بهبود عملکرد نظام بانکداری کشور راه اندازی شد.
شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که با وجود ساتنا چه لزومی به راه اندازی پایا بوده و این دو چه تفاوت هایی با هم دارند؟
پایا راه اندازی شد تا بتواند پرداخت های خرد را ساماندهی کند به همین دلیل انتقال وجه در این سیستم درفاصله زمانی یک تا دوساعته انجام می گیرد.درغیر این صورت شکل واریز و نحوه اتصال سیستم با بانک ها با شتاب تفاوت چندانی ندارد.
بانک مبدا به سیستم بانک مرکزی متصل می شود. بانک بعد از تایید به بانک مقصد اطلاع رسانی می کند و انتقال وجه انجام می پذیرد.به این ترتیب پایا و ساتنا به هم متصل اند اما پایا برای پرداخت های مدت دار مثل پرداخت حقوق کارمند ها کاربردی تراست.
تصویر زیر به خوبی مرز بندی بانک ها همچنین ساتنا و پایا را نشان می دهد .اگر آقای احمدی به حساب آقای رضایی پول منتقل کند عملیات کاملا به شکل زیر انجام می شود.
زمانی که شما از طریق اینترنت بانکتان درخواست انتقال وجه از طریق پایا را می کنید ظرف مدت یک یا دوساعت کلیه این عملیات انجام می شود.
نحوه انتقال وجه از طریق پایا
زمانی که تشخیص دادید سامانه پایا بهترین شیوه برای انتقال وجه شما در شرایط حاضر است می توانید به “اینترنت بانک”بانک خودتان مراجعه کنید و از قسمت خدماتی که ارائه می کند انتقال وجه از طریق پایا را انتخاب کنید برای انتقال این وجه باید شماره شبای حساب کسی که می خواهید به حسابش وجه منتقل کنید را داشته باشید.
برای انتقال وجه کافی است پس از تایید پذیرش قوانین انتقال وجه از طریق این سیستم مبلغ مورد تقاضای تان را به ریال بنویسید شماره شبای حساب گیرنده را وارد کنید و بعد از تایید منتظر انتقال وجه باشید.
تصویر زیر نحوه پرداخت حقوق کارکنان از طریق سیستم پایا را به تصویر می کشد
فرق ساتنا و پایا
«پایا» زیرساخت مبادله پیامهای مالی مبتنی بر شماره حساب بانکی بوده و تسویه بین بانکی مبادلات انجام شده توسط این سامانه از طریق «ساتنا» صورت خواهد گرفت. به این منظور «پایا» مستقیماً به «ساتنا» متصل بوده و عملیات تسویه را در پایان هر چرخه پایاپای به صورت خودکار انجام خواهد داد.
در سیستم ساتنا تسویه حساب و واریز به حساب مشتری به صورت تک تک و درزمان درخواست به بانک مرکزی و بانک مقصد ارسال میشود و سرعت به نسبت قابل قبولی دارد که هم اکنون بین ۲ ثانیه تا ۲۰دقیقه در بانکهای مختلف متفاوت است اما در پایا ارسال به بانک در ساعتهای مشخصی و به صورت دسته ای از بانک مبدا به بانک مقصد صورت میگیرد یکی ۷.۵ صبح یکی ۹.۵ صبح و یکی۱۱.۵ صبح و واریز به حساب مقصد بسیار با تاخیر است و تا آخر وقت اداری روز مورد تقاضا در بعضی شرایط طول میکشد.
اگر تمایل دارید تا وجهی را به سرعت به یک سپرده در بانک دیگری انتقال دهید از ساتنا استفاده کنید.
اگر تمایل دارید تا وجهی را به یک سپرده در بانک دیگری انتقال دهید اما نیازمند انجام این کار در تاریخ فعلی نیستید از پایا استفاده کنید.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
==================
- در قاب تصویر/ گاوبازی ، عشق اسپانیایی ها
- پول لازم براي تهيه غذاي يك خانوار چقدر است؟
- آغاز مذاکرات در باره ایجاد بزرگترین منطقه آزاد تجاری دنیا
- پیش بینی صندوق بین المللی پول درباره رشد اقتصاد جهان
- مردی که شغلش ترساندن مردم است+عکس
- اولین خودروی خورشیدی خانوادگی تولید شد + عکس
- این مردان هرگز از شما خواستگاری نمی کنند!
- به جای اینترنت ملی، ایمیل ملی راه اندزای شد
- لباس پوشیدن ستاره ها در فرش قرمز چقدر آب میخورد؟
- استخدام های روز-۱۷ تیر۹۲
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۷ تیر ۹۲
- وام مهریه ۵۰ میلیون شد
- درقاب تصویر/ کارگاه جوراب بافی تهران
- عکس/روش خاص زنان شرق دور برای ماهیگیری
- دردسر سبد کالاي رمضان براي کارمندان
- بانک توسعه صادرات کنشگر فعال در حماسه اقتصادی
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۷تیر ۹۲
- بهترین راه پولدار شدن
- همه شایعات درباره گلکسی نوت ۳
- اقتصاد جهانی در روزنامه های امروز جهان
- «دختران کالیفرنیا»؛ 30 روز، 500 تومان! + عکس