پرداخت یاری چیست؟

موضوع فعالیت پرداخت یار

موضوع فعالیت پرداخت یار ارائه خدمات پرداخت و نظارت بر عملکرد پذیرندگان  پشتیبانی شده پس از اتصال آنها به شبکه الکترونیکی پرداخت است.

پرداخت یار کیست؟

با گسترده شدن فضای کسب و کار و نیاز این حوزه به بستر امن پرداخت، نهاد جدیدی برای تسهیل پرداخت های الکترونیک به نام پرداخت یار از سوی بانک مرکزی تعریف شده است که با انعقاد قرار داد با شرکتهای ارائه دهنده خدمات پرداخت امکان استفاده از ابزارهای پذیرش و اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت (شاپرک) به صورت غیر مستقیم برای این نهاد میسر می شود. در نتیجه پرداخت یار در چارچوب سند تدوینی از سوی بانک مرکزی و بر اساس قرارداد منعقده با شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) و شاپرک، می تواند پرداخت های بدون کارت از جمله پرداخت های درون برنامه ای مبتنی بر زیرساخت های همراه را برای پذیرندگان خود انجام داده و سپس به شبکه شاپرک ارسال کند.

نماد پرداخت یار:

در حال حاضر مستندات شرکت های متقاضی این نماد توسط بانک مرکزی در حال ببرسی است. پانزده شرکت درخواست خود را برای طی فرایند آغاز فعالیت پرداخت‌یاری به شرکت شاپرک ارسال کرده‌اند.

بهنام امیری سرپرست معاونت تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معتقد است که با وجود اینکه کمیته نظارت بر کسب‌و‌کارهای اینترنتی اعلام کرده بود که پرداخت‌یارها باید نماد اعتماد بگیرند اما بانک مرکزی با هوشمندی کامل این عبارت را از دستورالعمل پرداخت‌یارها حذف کرد و به‌جای آن نوشت در صورت نیاز مجوزهای مورد نیاز دریافت شود که این جمله می‌تواند شامل نماد بشود یا خیر!

فرایند تعریف پذیرنده پشتیبانی شده در شبکه پرداخت کشور

عقد قرارداد میان پرداختیار و متقاضی پذیرندگی پشتیبانی شده
ثبت اطلاعات متقاضی پذیرندگی پشتیبانی شده در سامانه جامع پذیرندگان شاپرک
بررسی و فعالسازی پذیرنده پشتیبانی شده
اختیارات پرداختیار

پرداختیار میتواند برمبنای قرارداد خود با پذیرندگان پشتیبانی شده به یکی از روشهای زیر یا ترکیبی از آنها، از پذیرندگان پشتیبانی شده کارمزد دریافت نماید:

دریافت مبلغ ثابت به ازای هر تراکنش،
دریافت درصد ثابت از مبلغ هر تراکنش )با سقف یا بدون سقف(،
دریافت درصد متغیر با سقف معین از مبلغ تراکنش.

شرایط عمومی متقاضی پرداختیاری:

متقاضی پرداختیاری باید در قالب شرکت تجاری در جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده باشد.
هیچ یک از اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت متقاضی پرداختیاری نباید دارای سوء سابقه در نظام قضائی جمهوری اسلامی ایران باشند.
هیچ یک از اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت متقاضی پرداختیاری نباید بدهی معوق به نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران داشته یا دارای سابقه موثر چک برگشتی باشند

همچنین پرداختیار موظف به فعالیت در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران و رعایت الزامات و دستورالعملهای وضع شده توسط بانک مرکزی بوده و درصورت تخطی پرداختیار از این قوانین و مقررات مطابق با آیین نامه های انضباطی متناظر با آن برخورد خواهد شد.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *