هادی کوزه چی در گفتگوی تلفنی با برنامه زنده تلویزیونی پایش گفت: در کل و با بررسی تمام جهات بازار مسکن این نتیجه به دست میآید که بازار مسکن با این وام 50 میلیونی از رکود خارج نمیشود
یک کارشناس بازار مسکن معتقد است که تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن هم نمیتواند بازار مسکن را از رکود خارج کند.
به گزارش مهر، هادی کوزه چی در گفتگوی تلفنی با برنامه زنده تلویزیونی پایش گفت: در کل و با بررسی تمام جهات بازار مسکن این نتیجه به دست میآید که بازار مسکن با این وام 50 میلیونی از رکود خارج نمیشود.
وی در پاسخ به این سؤال که افزایش وام مسکن چه تأثیری بر قیمت مسکن دارد، اظهارداشت: وامی که دولت تا مبلغ ۵۰ میلیون تومان تصویب کرد و در حقیقت این وام را افزایش داد بیشتر در زمینه عرضه مسکن موثر خواهد بود. این وام برای ساخت و ساز در مناطق فرسوده یک استراتژی بسیار خوب برای رونق غیر تورمی میتواند باشد. به این ترتیب که دولت مصوب کرده 300 هزار وام برای بافتهای فرسوده توسط بانکهای مختلف ارائه شود.
این کارشناس بازار مسکن گفت: از آنجایی که ساخت و ساز بیشتر زمان میبرد این استراتژی بیشتر جهت کاهش رکود در زمینه عرضه به کار میرود. آمارها نشان میدهد کاهش جوازهای دریافت شده طی 6 ماه اخیر در تهران و سایر کلان شهرها بسیار بالا بوده و دلیلش هم رکود خرید، عدم در اختیار گذاشتن منابع مالی به سازندهها و در نهایت جواز نگرفته و کل ساخت و ساز در شهرهای مختلف دچار رکود شده است.
کوزه چی تصریح کرد: دولت میخواهد با این استراتژی عملاً ساخت و ساز را به سمت بافت فرسوده منتقل کند. در حقیقت با توجه به اینکه سود ساخت و ساز در این مناطق کمتر است با ارائه وام یارانه ای و نرخ پایینتر به سازندهها میخواهد رکود سمت سازندهها را تا حدود زیادی جبران کند.
وی در پاسخ به این سئوال که اثر این سیاست در بازار مسکن چیست، گفت: عرضه زیاد میشود و اگر دولت این وام ساخت را تبدیل به وام خرید کند، در انتهای کار میتواند یک رونق غیر تورمی ایجاد کند، یعنی در واقع مشارکت در دوره ساخت بدهد که معمولاً بانکها طی چند سال اخیر این کار را انجام ندادند. امیدوارم با توجه به مصوبه دولت، این اتفاق در بافتهای فرسوده رخ دهد چون با نیاز مردم در این بافت مثل متراژ قیمت زمین منطبق است.
کوزه چی در پاسخ به این سئوال که دلیل افزایش قیمت اوراق حق تقدم وام مسکن چیست، گفت: دلیلش این است که تعداد این اوراق کم است، یعنی وقتی وام خرید را از دی ماه سال گذشته از مبلغ ۳۰ میلیون تومان به حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان افزایش دادند، چون آمادگی عرضه این اوراق در بازار وجود نداشت، یک دفعه تقاضا برای اوراق دو برابر شد و مبلغ وام نیز افزایش پیدا کرد.
این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این سئوال مجری که آیا هنوز معتقدید که قیمت مسکن تا چند سال آینده افزایش پیدا نمیکند؟ گفت: اگر در حوزه تورم و دلار تحولی پیش نیاید تا دو سال آینده مسکن در بخش تقاضا با رکود مواجه است و تقاضا نسبت به تورم رشد کمتری خواهد داشت.
هادی کوزه چی در پاسخ به این سئوال که وقتی قیمت نفت کاهش یافته، درآمد های عرضی کم شده و قیمت دلار افزایش پیدا کند آن وقت مسکن گران میشود یا خیر؟ گفت: یک مقدار گران میشود ولی باز هم از تورم عقب میماند. اگر قیمت نفت کاهش پیدا کرده و قیمت دلار هم افزایش پیدا کند، بنابراین تورم بالا میرود.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- ۱۰ نکته برای مدیریت خود
- تزریق پول جدید به اقتصاد؟
- استخدام های روز- ۲۷مهر ۹۳
- پرونده ۶ بانک به هیأت انتظامی بانکها رفت
- خودرو از لیست کالاهای انحصاری خارج شود!
- چرخ اقتصادی مردم به سختی می چرخد
- چه کسی باید هزینه کارمزد کارت خوانها را بپردازد؟
- گزارش بانک مرکزی از قیمت مواد غذایی
- ادغام بانک تخصصی توسعه صادرات و صندوق ضمانت
- پايان مهرماه، آخرين مهلت ارسال صورت معاملات فصل تابستان ۹۳
- وام ۱۵ میلیونی خودرو در شورای پول و اعتبار ماند
- نجات اورژانسی ۲۴۱ هزار شغل از نابودی
- نفت اوپک به کمترین قیمت امسال رسید
- بانکی که خانه خراب شد+عکس
- استخدام های روز- ۲۶مهر ۹۳