بانکی دات آی آر: پرواز پرندگان باعث اختراع هواپیما شد، پرواز زنبورها اکنون دانشمندان را به اختراع نسل آینده پروازها ترغیب می کند. پژوهشگران دانشگاه مـارسـی در فرانسه، یک روبات هوایی ساخته اند که مانند حشرات با جهت یابی بینایی خودکار کار می کند.
در حالیکه بیشتر هواپیماها برای تعادل پرواز از شتاب سنج استفاده می کنند اما پرندگان و حشرات از حس تعادل دورنی بهره می برند که نتیجه رصد عوامل محیطی و اندام های داخلی شان است.
بر اساس تحقیق در باره زنبورها، دانشمندان روباتی ساخته اند که بدون استفاده از شتاب سنج، تنها با رصد محیط بیرونی تعادلش را برقرار می کند.
استفان ویولت(Stephan Violet) یکی از پژوهشگران انستیتو کارنو در مارسی می گوید: “از حشرات یاد گرفتیم که با حداقل امکانات، حداکثر کار را انجام دهیم. آنها به ما یاد می دهند بدون نقشه، جهت یاب ماهواره ای و با امکانات کم، در محیط کاملا مستقل عمل کنیم.”
پژوهشگران از توانایی حشرات برای ارزیابی محیط حین پرواز الگو برداری کردند. این دستگاه به نام “بی روتر”(Bee-rotor)، بدون محاسبه نیروی جاذبه، سرعت و یا ارتفاع می تواند سرعتش را تنظیم کند. مانند حشرات با استفاده از نشانه های بصری حرکت می کند. در مراحل آزمایشی بی روتر توانست سرعت، شیب اوج گرفتن ، جهت یابی و به زمین نشستن را تنظیم کند.
یکی از مسئولان این پروژه به نان فران رافر می گوید: روبات “بی روتر” با بهره بردن از فناوری هوشمند می تواند فاصله را محاسبه و از برخورد با موانع اجتناب کند.
منبع: Euronet
مترجم: مهرداد دستورانی