بانکی دات آی آر: پرواربندی گوسفند یکی از بهترین شغلها در کشاورزی هست که ریسک آن بسیار کم بوده و در بدترین حالت اگر سود نرساند ضرری هم نمیزند. بنابراین گوسفند پرواری یک فرصت سرمایهگذاری مناسب به شمار میرود.
معرفی محصول
محصول طرح حاضر تولید گوسفند پرواری ۵۰ کیلوگرمی است. منظور از پرواربندی یعنی چاق کردن و کسب حداکثر اضافه وزن یا تولید لاشه جهت تامین گوشت است. پرواربندی روشهای گوناگونی دارد. در این طرح، روش پرواربندی به این صورت است که در ابتدای هر دوره (دوره ۳ماهه) ۱۵۰۰ راس گوسفند ۳۰ کیلوگرمی خریداری میشود و بعد از پروارکردن با وزن حدود ۵۰ کیلوگرم به بازار فروش عرضه میشود.
در این تعریف چند نکته قابل توجه وجود دارد.
۱- روش نگهداری و تغذیه دامهای پرواری با سایر دامها متفاوت است و توجه بیشتر را میطلبد.
۲- پرواربندی در یک زمان و دوره معین اعمال میشود.
۳- بدست آوردن حداکثر اضافه وزن مورد توجه است پس دامهایی که با سرعت بیشتری رشد میکنند برای پرواربندی مناسبتر اند.
۴- اصل توجه به حداکثر بازده با حداقل هزینه ایجاب میکند حدالامکان از نگهداری دامهای مسنتر و بیمار که موجب ایجاد هزینه بیشتر و اتلاف مواد غذایی میشوند برای پرواربندی خودداری شود.
۵- هدف تامین پروتئین حیوانی است که عمدتاً در آنچه ما بنام عضله و گوشت میشناسیم وجود دارد. بنابراین در پرواربندی به پرورش دامهایی توجه میشود که با سرعت رشد بیشتر به ذخیره بافتهای عضلانی در مقایسه با بافتهای دیگر میپردازد.
مزایای پرواربندی:
مهمترین مزایای پرواربندی را میتوان بدین صورت خلاصه کرد:
تولید گوشت: دامهای لاغر و سبک وزن پس از یک سری عملیات تبدیل به دامهای سنگین وزن شده و به عبارت دیگر به تولید افزوده خواهد شد.
مرغوبیت گوشت: گوشت دامهای پروار دارای کیفیت بهتر از سایر دامهاست. هر قدر مقدار عضله در مجموع لاشه بیشتر باشد مرغوبیت گوشت بیشتر است و به همین دلیل دامهایی که چنین خصوصیتی را موجب میشوند برای نگهداری بهتراند و این دامها عموماً جوان هستند.
حفظ مراتع کشور
استفاده از محصولات جنبی
ایجاد اشتغال
بررسی بازار
نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند. گرچه در سالهای اخیر جایگزینهایی برای گوشت قرمز معرفی شده است ولیکن طعم ومزة گوشت کماکان این محصول را بدون رقیب نگه داشته است. با عنایت به اینکه جمعیت دامی یک کشور سرمایه ملی محسوب میگردد تداوم تولید و استفاده صحیح از فرآوردههای آن حیاتی میباشد. بنابراین تولید گوشت قرمز باید چنان باشد که علاوه بر امکان تداوم تولید، صیانت از جمعیت دامی کشور را بعنوان یک سرمایة ملی و استفادة بهینه از فرآوردههای آن را میسر سازد.
افزایش جمعیت کشور در سالهای اخیر و به تبع آن افزایش مصرف فرآوردههای غذایی موجب شده است که روشهای سنتی استحصال مواد غذایی اعم از کشاورزی و دامداری کارآیی خود را از دست بدهند. از سوی دیگر با توجه به نیاز حیاتی انسان به پروتئین و همچنین سیاستهای دولت جمهوری اسلامی مبنی بر لزوم خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان در تامین مواد غذایی اساسی مورد نیاز شهروندان، درگام نخست و دستیابی به بازارهای خارجی منطقهای و فرا منطقهای، در گام بعدی، بکارگیری روشهای علمی نوین اهمیت روزافزونی یافته است.
نیازمندیهای اجرای طرح
مزایای اجرای طرح
محاسن و مزایای گوسفند پرواری به شرح ذیل است:
– گوسفند یک حیوان نسبتاً خوش بنیهای است که آب و هوای متغیر و خشک را تحمل میکند و با فقیرترین علوفه و غذا به رشد خود ادامه میدهد.
– وسیله گوسفند میتوان زمینهای نامرغوبی که برای کشت و زرع مناسب نیستند را با ایجاد مرتع مصنوعی مورد استفاده قرار داد.
– گوسفند در مقایسه با سایر دامها به جیره نگهداری کمتری احتیاج دارد و بیشتر غذایی را که دریافت میکند صرف تولید رشد و نمو خود مینماید. به همین سبب در بیشتر کشورهای دنیا از نظر اقتصادی در رتبه اول قرار دارد.
– انواع فرآوردههای گوسفند را در تمام طول سال میتوان به بازار عرضه کرد، به همین جهت دامدار کمتر با مشکلات مالی مواجه میشود.
– پشم حاصله را میتوان به راحتی انبار کرد و در زمان مناسب به بازار عرضه کرد یا به مسافتهای دور فرستاد.
– چربی خالص پشم (لالولین) که از پساب حاصله از شستشوی پشم به وسیله روشهای شیمیایی جدا میگردد به عنوان مخلوط کننده کرمهای آرایشی و طبی استفاده میشود.
منبع: دریک آنلاین