پرونده زمین خواری شیوخ اماراتی در شیراز

 

فرماندار شيراز با بيان اينكه همه سرمايه‌گذاران خارجي شهر شيراز سرمايه‌بر هستند، ‌گفت: يكي از بزرگترين مشكلات شهر شيراز وجود پروژه‌هاي مشكوك و مشكل‌دار در اين شهر است.

حسين قاسمي، فرماندار شيراز ، به وجود پروژه‌هاي مشكوك و مشكل‌دار در شهرستان شيراز اشاره كرد و اظهارداشت: وجود چنين پروژه‌هاي مسئله‌داري مانند رانت‌خواري در شهر شيراز از مسائل بسيار حائز اهميت است.

وي بر همين اساس به يكي از اين پروژه‌ها در شهر شيراز اشاره كرد كه ساخت يك مجموعه مسكوني 646 واحدي لوكس‌ساز در منطقه بالا شهر شيراز است و اين پروژه توسط شركتي به نام “ابوظبي للمشاريع و التموين ” كه به اختصار “APS ” گفته مي‌شود و در امارات عربي متحده به ثبت رسيده انجام مي‌شود.

فرماندار شيراز با بيان اينكه اين شركت در سال ۱۳۸۱ (دولت خاتمي) قرارداد پروژه ۶۴۶ واحدي را به عنوان سرمايه‌گذار خارجي با وزارت مسكن و شهرسازي منعقد كرده است، يادآورشد: اين پروژه، مشاركتي بوده است، بدين صورت كه زمين آن توسط وزارت مسكن تأمين شود و ساخت اين پروژه توسط شركت “ابوظبي للمشاريع و التموين ” صورت گيرد.

 

وي به سهم ۲۴.۵ درصدي دولت و ۷۵.۵ درصدي سرمايه‌گذار خارجي پس از پايان قرارداد از اين واحدها اشاره و تصريح‌كرد: افرادي را كه شركت “APS ” براي اين پروژه معرفي كرده بود “شيخ عبدالرحمان عبدالله آل محمود ” و “علي‌محمد شعيب الخوري ” نام داشتند كه مقرر شده بود اين پروژه را اين شركت 36 ماهه تحويل دهد اما متأسفانه اين پروژه 9 سال به طول انجاميد.

قاسمي بر همين اساس سرمايه‌گذاري خارجي را داراي تعريف خاصي دانست و گفت: در سرمايه‌گذاري خارجي بايد سرمايه از خارج وارد ايران شود در حالي كه شركت “APS ” تنها عنوان سرمايه‌گذار را داشته و در واقع ‘سرمايه‌بر’ بوده است.

وي با بيان اينكه برخي افراد داخلي بر روي اين شركت سرمايه‌گذاري كرده و پورسانت خود را نيز گرفتند، اظهارداشت: شركت “APS ” در ابتدا وامي را از بانك صادرات شعبه المكتوم دبي به مبلغ 3.3 دهم ميليارد تومان دريافت كرده كه اين بخشي از پول بوده و بخش ديگر آن را با پيش فروش واحد‌ها تأمين كرده است يعني اين شركت عملاً هيچ‌گونه سرمايه‌گذاري در ايران انجام نداده است.

فرماندار شيراز در ادامه به عدم بازپرداخت وام ۳.۳ دهم ميليارد توماني از سوي اين شركت اشاره كرد كه اكنون با احتساب ديركرد به ۱۵ ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان رسيده است و تصريح‌كرد: نكته مهم اين است كه اين شركت براي رهن بانك زميني را كه متعلق به وزارت مسكن بوده همراه با زمين ديگري كه آن هم متعلق به اين وزارت بوده گذاشته است و اكنون بانك صادرات مي‌خواهد اين زمين را براي خود مصادره كند.

وي با تأكيد بر اينكه معاون وزير مسكن و شهرسازي آن زمان آقاي خواجه‌دليري اين قرار داد را امضا كرده است، افزود: اين شركت با سود كلاني كه از اين پروژه به دست آورده آن را در خارج سرمايه‌گذاري كرده و شنيده‌ها حاكي از اين است كه شركت “ابوظبي للمشاوي و التنوين “زماني كه به ايران آمده وضعيت مالي خوبي نداشته است.

قاسمي با اشاره به اينكه شركت مذكور اماراتي اين پروژه را مغاير با آنچه در قرارداد آمده، ساخته و متعاقب آن مي‌خواهد سهم 24و نيم درصدي دولت را هم به 5 درصد تقليل دهد، يادآورشد: با فشارهاي صورت گرفته و مقاومت مسئولان فعلي اين كار تاكنون صورت نگرفته است.

وي با تأكيد بر اينكه اين شركت به جاي اينكه پاسخگو باشد طلبكار شده است، افزود: در حال حاضر سند اين زمين‌ها در رهن بانك قرار گرفته و احتمال دارد بانك صادرات آنها را مصادره كند؛ مشكل امنيتي نيز كه وجود دارد اين است كه مردم اسناد و سند خانه خود را مي‌خواهند. ضمن اينكه به دليل دير كرد 36 ماه به 9 سال اين شركت به مجموعه مسكن و شهرسازي نيز بدهكار است.

فرماندار شيراز با بيان اينكه شركت مذكور با وجود اين كارهاي خود، مي‌خواهد پروژه APS2 را هم اجرا كند، گفت: اين شركت ابتدا بايد بدهي‌هاي قبلي را تسويه و مطالبات و تعهدات را خود را نسبت به مردم انجام دهد اما هنوز اين اقدامات را انجام نداده و در اقدامي عجيب جديداً تقاضاي 50 ميليارد تومان وام از بانك‌هاي جمهوري اسلامي كرده است.

وي با بيان اينكه پيش‌بيني كارشناسان حوزه مسكن و شهرسازي اين است كه شركت مذكور از پروژه “APS 2 ” به دنبال سود 200 درصد است، اضافه كرد: آقاي “الخوري ” در حالي مي‌خواهد پروژه دوم را بسازد كه زمين پروژه قبلي آن در رهن بانك صادرات بوده و قرار است آن را نيز مصادره كند.

قاسمي با اشاره به اينكه “الخوري ” نماينده شركت “ابوظبي للمشاريع والتموين ” داراي ارتباطات معناداري است، اظهارداشت: متأسفانه در قراردادي كه آن زمان بسته شده بعضي از راه‌هاي گريز و فرار براي وي گذاشته شده است؛ اين قرارداها سفارشي بوده و بايد بررسي شود كه چه كساني پشت اين قرار دادها وجود دارند؟

وي با بيان اينكه در حوزه تجاري ۲ درد بزرگ شيراز را به صورت ويژه تحت تأثير خود قرار داده است؛ يادآورشد: زمين‌خواري يكي از مشكلات اصلي شهر شيراز است. حدود 5 هزار ميليارد تومان از زمين‌هاي شيراز در دست زمين‌خوار‌ها است كه در سال 1389 تقريبا با اقداماتي كه انجام شد حدود هزار و 100 ميليارد تومان از اين زمين‌ها برگردانده شده است.

مهمترين عامل زمين‌خواري در شيراز ايجاد باغ‌شهرهاست

فرماندار شيراز مهمترين عامل زمين‌خواري در شيراز را ايجاد باغ‌شهرها‌ عنوان كرد و افزود: شيراز زادگاه و مركز باغ‌شهرسازي به شمار مي‌رود؛ در حالي كه مقام معظم رهبري نيز در سفر به شيراز اين مسئله را تذكر دادند و بنده نيز در طول سال گذشته صدها بار در خصوص بحث باغ شهر‌ها موضع گرفتم.

وي با بيان اينكه بعضي از زمين‌خواراني كه در تهران فعاليت مي‌كنند قبلاً در شيراز حضور داشتند، گفت: در حال حاضر 60 هزار نفر در بخش باغ و زمين در شهر شيراز مال‌باخته هستند؛ اگر هر خانواده را 5 نفر حساب كرد حدود 300 هزار نفر مال باخته در اين شهر مال‌باخته هستند و حداقل يك پنجم جمعيت شيراز درگير اين بحث هستند.

منبع: فارس

خبرهای منتخب بانکی دات آی آر

==================

► استخدام شرکت مهندسی صنایع انرژی

استخدام بیمارستان تخصصی وفوق تخصصی صارم ◄

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *