مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور آخرین وضعیت ازدواج، طلاق، ولادت و فوت را در کشور تشریح کرد و گفت: بر اساس اطلاعات موجود استانهای تهران، البرز و کرمان کمترین نرخ ثبت ازدواج و همچنین استانهای خراسان رضوی، گیلان و کردستان بیشترین نرخ طلاق به ثبت رسیده را به خود اختصاص داده اند.
خبرگزاری مهر: مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور آخرین وضعیت ازدواج، طلاق، ولادت و فوت را در کشور تشریح کرد و گفت: بر اساس اطلاعات موجود استانهای تهران، البرز و کرمان کمترین نرخ ثبت ازدواج و همچنین استانهای خراسان رضوی، گیلان و کردستان بیشترین نرخ طلاق به ثبت رسیده را به خود اختصاص داده اند.
علی اکبر محزون در نشست خبری روز دوشنبه به آمار ولادت در سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۸۳۴ واقعه ولادت به ثبت رسیده به طوری که نرخ خام حاصل از ثبت ولادت ۱۹.۱ در هزار به دست آمده است. همچنین استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان به ترتیب با ۳۵.۹، ۲۵.۴ و۲۳.۶ در هزار دارای بیشترین نرخ ولادت به ثبت رسیده و استان های گیلان، مازندران و تهران نیز به ترتیب با 13، 14.4 و 14.9 در هزار دارای کمترین نرخ ولادت بوده اند.
به گفته وی، در هر ماه به طور متوسط ۱۲۲ هزار و ۶۵۳ واقعه ولادت به ثبت رسیده و در هر شبانه روز نیز ۴ هزار و ۳۲ واقعه ولادت و در هر ساعت به طور متوسط ۱۶۸ واقعه ولادت به ثبت رسیده است و در مقابل ولادت یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۵۶۶ ولادت شهری ۳۴۰ هزار و ۲۶۸ ولادت روستایی ثبت شده که از این تعداد ۷۵۵ هزار و ۸۴۹ ولادت مربوط به پسران و ۷۱۵ هزار و ۹۸۵ واقعه ولادت مربوط به دختران بوده است.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال در مورد آمار وفات در سال ۹۲ نیز گفت: در این سال ۳۷۲ هزار و ۸۹۷ واقعه فوت به ثبت رسیده که نرخ حاصل از ثبت فوت در کشور ۴.۸ در مقابل هر هزار نفر به دست آمده است.
محزون تاکید کرد: آمارهای به دست آمده نشان می دهد ۲۸۵ هزار و ۸۱۱ نفر در مناطق شهری و ۸۷ هزار و ۸۶ مورد نیز در مناطق روستایی فوت شده اند که از این تعداد ۲۰۹ هزار و ۹۵۵ مورد مرگ و ۱۶۲ هزار و ۹۴۲ نفر نیز زن بوده اند.
به گفته وی استان های خراسان جنوبی، خراسان شمالی و گیلان به ترتیب با ۶.۷، ۶.۴ و ۶.۲ در هزار بیشترین و استان های البرز، کرمان و بوشهر به ترتیب با ۳.۵، ۳.۸ و ۳.۹ در هزار کمترین نرخ ثبت را به خود اختصاص داده اند و در مجموع در مقابل هر ۱۰۰ فوت ثبت شده زنان ۱۲۸.۹ مورد فوت مردان به ثبت رسیده است.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: در هر ماه به طور متوسط ۳۱ هزار و ۷۵ واقعه، در هر شبانه روز هزار و ۲۲ واقعه و در هر ساعت نیز ۳۴ واقعه فوت به ثبت رسیده است.
بیشترین علت فوت
به گفته محزون تاکید کرد: بیشترین علت فوت مربوط به بیماری های قلبی و عروقی با ۳۸.۳، سرطان و تومور با ۹.۳، حوادث غیرعمدی با ۷.۳ و بیماری های دستگاههای تنفسی با ۶.۲ بوده است.
وی در مورد آمار ازدواج در سال ۹۲ نیز گفت: در این سال ۷۷۴ هزار و ۵۱۳ مورد ازدواج به ثبت رسیده که نرخ ثبت ازدواج ۱۰.۱ در هزار به دست آمده است و همچنین استان های اردبیل، کردستان و خراسان شمالی به ترتیب با ۱۳.۶، ۱۳.۲ و ۱۳.۲ در هزار بیشترین نرخ ثبت ازدواج و استان های تهران، البرز و کرمان با ۷.۵، ۷.۶ و ۷.۸ در هزار کمترین نرخ ثبت ازدواج را به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با رقم ۲۸۴ هزار و ۶۲۴ نفر و همچنین زنان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال با رقم ۲۵۲ هزار و ۵۸۶ نفر بوده است و در نهایت بیشترین ترکیب ازدواج ثبت شده مربوط به گروه سنی مردان ۲۰ تا ۲۴ سال با زنان ۱۵ تا ۱۹ سال با فراوانی ۱۲۹ هزار و ۷۸۰ واقعه ازدواج می باشد.
محزون گفت: در هر ماه به طور متوسط ۶۴ هزار و ۵۴۳ ازدواج، در هر شبانه روز ۲ هزار و ۱۲۳ ازدواج و در هر ساعت نیز ۸۸ واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۵۵ هزار و ۳۶۹ واقعه طلاق به ثبت رسیده است، گفت: نرخ خام آمار ثبت طلاق در کشور ۲ در هزار بوده است.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه در سال ۹۲ نسبت به سال گذشته آن تغییرات ازدواج ۶.۷ درصد کاهش داشته است تصریح کرد: این مورد در مناطق شهری 2.2 درصد کاهش و در مناطق روستایی 26.9 درصد کاهش داشته است.
افزایش ۵.۲ درصد طلاق در مناطق شهری
محزون با اشاره به اینکه در سال ۹۲ میزان طلاق ها ۳.۴ درصد نسبت به سال قبل آن از افزایش برخوردار بوده است که این افزایش در مناطق شهری ۵.۲ درصد بوده است در حالیکه طلاق در مناطق روستایی ۱۵.۸ درصد کاهش داشته است.
به گفته وی در هر ماه به طور متوسط ۱۲ هزار و ۹۴۷ واقعه طلاق، در هر شبانه روز ۴۲۶ واقعه و در هر ساعت نیز ۱۸ واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
محزون تاکید کرد: بر اساس آمارهای موجود ۱۴.۲ درصد طلاق ها مربوط به سال اول زندگی و حدود ۵۰ درصد طلاق ها نیز مربوط به ۵ سال اول زندگی است.
وی تاکید کرد: استان های خراسان رضوی، گیلان و کردستان بیشترین ثبت طلاق و استان های سیستان و بلوچستان، ایلام و یزد نیز کمترین نرخ ثبت طلاق را به خود اختصاص داده اند و همچنین گروه مردان و زنان ۲۵ تا ۲۹ سال بیشترین ثبت طلاق را به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال اظهار داشت: در سال ۹۲ به طور متوسط در ازای هر ۵ ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده به طوری که در مقابل هر صد ازدواج ۲۰.۱ طلاق ثبت شده است این در حالی است که در مقابل هر صد ازدواج در سال قبل آن ۱۸ طلاق ثبت شده بود.
محزون به شاخص ازدواج به طلاق نیز اشاره کرد و گفت: در کل کشور این شاخص متفاوت است به طوری که استان های البرز از هر ۳ ازدواج یک طلاق، تهران از هر ۳.۲ ازدواج یک طلاق و گیلان نیز از هر ۳.۹ ازدواج نیز یک طلاق را داشته اند و در مقابل آن در استان های سیستان و بلوچستان از هر ۱۳ ازدواج یک طلاق، ایلام از هر ۱۱ ازدواج یک طلاق و خراسان جنوبی نیز از هر ۹ ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است.
وی در خصوص تغییر ثبت نشانی نیز گفت: در سال گذشته یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۷۷۵ مورد تغییر ثبت نشانی داشته ایم که استان های تهران، البرز و اصفهان بیشترین تغییر نشانی از جهت ورود به استان و همچنین استان های تهران، البرز و خوزستان بیشترین تغییر نشانی از جهت خروج از استان و در نهایت استان های تهران، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین تغییر نشانی از جهت جابه جایی در خود استان را داشته اند.
فراوانی نام های ثبت شده دختران و پسران
محزون به فراوانی نام های ثبت شده دختران و پسران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اسامی فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، یسنا و زینب ۵ اسم برتر دختران و همچنین امیرعلی، امیرحسین، ابوالفضل، محمد طاها و محمد علی ۵ اسم برتر پسران را به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل فناوری، اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال در مورد جوانانی که ازدواج نکرده اند نیز گفت: ۸۶ درصد ازدواج مردان در سن 20 تا 34 سالگی ثبت می شود و زنان 18 تا 29 سال نیز 85 درصد آمار ثبت ازدواج را به خود اختصاص داده اند.
به گفته وی جوانانی که در سن ازدواج قرار دارند و ازدواج نکرده اند ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند.
محزون در مورد ازدواج هایی که سن زنان بیشتر از مردان است نیز اظهار داشت: ۱۰.۵ درصد کل ازدواج های ثبت شده سن زنان بیشتر از مردان بوده است که این آمار نسبت به سالهای قبل افزایشی نداشته است. همچنین در ۳.۶ درصد ازدواج های ثبت شده زنان یک سال بزرگتر، ۲ درصد ۲ سال بزرگتر و ۱.۶ درصد ۳ سال بزرگتر از پسران بوده اند و در مقابل ۱۱.۹ درصد ازدواج های به ثبت رسیده زن و مرد همسن هم بوده اند و در مجموع ۸۹.۵ درصد ازدواج ها زوج همسن و یا بزرگتر از زوجه بوده است.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- زمان واریز اولین یارانه نقدی فاز دوم هدفمندی
- ارسال اسامی ۵۷۵ بدهکار بانکی به قوهقضائیه
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۵ اردیبهشت ۹۳
- تبلیغ بدون مجوز در سریال پرطرفدار نوروزی!
- روش های شناسایی تراول های جعلی
- نظام سلامت از امروز متحول می شود
- بازار طلا در هاله ای از ابهام
- استخدام های روز-۱۴ اردیبهشت ۹۳
- افزایش قیمت برق تنها در مرحله اول هدفمندی بود
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۴ اردیبهشت ۹۳
- نرخ جدید حامل های انرژی تعیین شد
- «سهمیا» جایگزین یارانه نقدی می شود
- 10دانشگاه دارای بیشترین استاد نمونه