کارکرد فناوریهای فضایی بر زندگی روزمره ی انسان(بخش دوم)

بانکی دات آی آر: چندی پیش با فرود تاریخی روبات “فیله”(Feile) به روی ستاره ای دنباله دار، گام مهمی در زمینه تحقیقات فضاییبرداشته شد.

در سازمان فضایی اروپا (ESA) بخشی با نام “دفتر برنامه انتقال فناوری” وجود دارد که آسان سازی  استفاده از فناوری فضایی را به عنوان هدف خود برگزیده است.

فناوری مورد استفاده در سفینه روزتا(Rosseta) سازمان فضایی اروپا، برای استفاده در بخش های گسترده ای از زندگی روزمره انسان بازتعریف شده اند. از تشخیص بیماری و یافتن حشرات ریز گرفته تا ساخت نسل تازه زیردریایی ها.

در اینجا به برخی موارد استفاده ی این فناوری های پیشرفته در زندگی عادی انسانها میپردازیم:

بهداشت و صنایع غذایی

یکی دیگر از کارکردهای منحصربفرد این فناوری ها، یافتن و ردیابی حشرات موذی نظیر ساس است.

فناوری جالب توجه دیگر که در صنایع غذایی به کار می آید، همان طیف سنج جرمی سفینه ما است. نام شرکت سازنده “اینسکت”(Insect) است و تحت حمایت مرکز فضایی اروپا قرار دارد. آنها از این فناوری برای یافتن ردپای شیمیایی حشرات استفاده کرده اند و توانسته اند این موجودات را در جاهایی که وجودشان مضر است ردیابی کنند. مثلا در اتاقهای هتل و حتی نزد تولیدکنندگان مواد غذایی و در انبارها؛ بدین ترتیب متوان بخوبی از وجود آفتها و حشرات موذی در محل تولید و نگهداری مواد خوراکی مطلع شد.

انتقال فناوری و اقتصاد

انتقال فناوری فضایی از ابتدای فعالیت آژانس فضایی اروپا در دستور کار قرار داشته تا هرچه بیشتر در زندگی روزمره از این پیشرفت های علمی بهره برد.

فرانک سالزگبر(Frank Salzgeber)، رئیس دفتر برنامه انتقال فناوری آژانس فضایی اروپا، می گوید: “ما نهادهای تحقیقاتی متعددی را پرورش داده و بر آن می داریم تا از ابتدای کار به مصرف دوگانه فناوری های فضایی و غیرفضایی بیاندیشند. بخصوص وقتی با پروژه هایی ده ساله روبرو هستیم، مصرف ثانوی باید بلافاصله در دسترس قرار گیرد که این اتفاق بخصوص برای پروژه روزتا افتاد”.

انتقال فناوری، استحکام صنایع اروپایی و معرفی موقعیت های اقتصادی تازه را موجب می شود. برای نمونه می شود به شرکت “سدرات تکنولوژی” (Cedrat Technologies) اشاره کرد. این شرکت توسعه دهنده فناوری های پیشرفته، اعتبار گسترده ی در حیطه ی انتقال فناوری در اروپا یافته است.

 

ادامه دارد…

برگرفته از Discovery

مترجم: مهرداد دستورانی

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *