هر فرهنگ و کشوری علاوه بر آداب و رسوم مخصوص خود، از غذاها و دسرهای متنوعی نیز برخوردار است. همین مسئله باعث به وجود آمدن طعمها و مزههای متنوع در فرهنگها و کشورهای مختلف شده است و بر گردشگری جهانی تأثیر بسزایی داشته است.
اگر شما به مزه کردن غذاها و دسرهای متنوع دنیا علاقهمند هستید، و یا میخواهید اطلاعات خود را درباره بهترین دسرهای دنیا افزایش دهید، با ما همراه باشید. ما در ادامه شما را با خوشمزهترین دسرهای دنیا آشنا میکنیم.
کجا بهترین دسرهای دنیا را امتحان کنیم؟
دسرهای زیادی در سرتاسر جهان وجود دارند، که شما متناسب با سلیقه خود میتوانید آنها را خریداری یا آماده کرده و مصرف کنید. حالا بیایید با برخی از بهترین و خوشمزهترین دسرهای دنیا بیشتر آشنا شویم.
دسر اول، ژله که با نام جلی هم شناخته میشود
ژله، یکی از دسرهای معروف و پرطرفدار در سراسر جهان است. این دسر اولین بار در کشور ایالات متحده آمریکا تهیه شده است. ژله، از ژلاتین که استخوان جوشانده حیوانات است، تهیه میشود. این دسر خوشمزه، اولین بار درÂÂ سال ۱۸۹۷ توسط پیرل وایت اختراع شده و سپس همسر وی نام ژله برای این دسر انتخاب کرده است.
امروزه شما میتوانید ژله را در طعم میوهها (موز، انبه، و توت فرنگی) و مواد غذایی متنوعی (نظیر طعم کوکاکولا) در بازارهای فروش پیدا کنید.
دسر پرطرفدار و خوشمزه بعدی، کیک حلقوی شکل یا Ciambella است
سیامبلا یا Ciambella، یک کیک حلقوی شکل سنتی ایتالیایی است. این کیک از پوست لیمو، آرد، کره، شکر، تخممرغ، شیر، و جوششیرین تهیه میشود. معمولا، ایتالیاییها این کیک را برای تعطیلات ویژه خود نظیر کریسمس یا عید پاک، یا حتی صبحانههای مفصلشان به همراه قهوه یا شیرگرم سرو میکنند.
نسخه کوچکتر سیامبلا، همان پیراشکی موجود در بازار است. بدنیست بدانید سیامبلا در گروه بهترین دسرهای دنیا قرار دارد و نسخههای زیادی از آن در جهان وجود دارند.
پنکیک، سومین دسر پرطرفدار دنیا است
طبق بررسیها تاریخچه پنکیک به کشور آلمان باز میگردد. زمانی که مهاجران در قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی به کشور ایالت متحده آمریکا سفر کردند، پنکیک را با خود به آمریکای شمالی و کانادا بردند. پنکیکها از آرد، تخممرغ، شیر و کره تهیه میشوند.
معمولا پنکیک را در آمریکا و کانادا به عنوان صبحانه مصرف میکنند. البته، پنکیک از نظر طعم و مزه مشابه کرپ فرانسوی است اما از نظر قطر (5 تا 10 سانتیمتر) و ضخامت تفاوتهایی دارد. پنکیکهای آمریکایی و کانادایی معمولا با شربت درخت افرا یا عسلÂÂ سرو میشوند.
چهارمین دسر خوشمزه: پاری برست است
این دسر در سال ۱۹۱۰ توسط سرآشپز لوئی دورند برای پذیرایی در جشن مسابقه معروف دوچرخهسواری پاری برست در شهر پاریس آماده شد. این دسر یکی از دسرهای کلاسیک فرانسوی است.
شما میتوانید این دسر خوشمزه را در شهرهای مختلف فرانسه پیدا کنید. پاری برست یک شیرینی توخالی پف کرده است. این دسر، به شیوه سنتی طعمدار شده و روی آن با تکههای بادام تزئیین میکنند.
دسری با عطر و طعم ژاپن، تای یاکی
Taiyaki تای یاکی، یک کیک ژاپنی ماهی شکل است. معمولا از این کیک به عنوان میان وعده استفاده میشود. این کیک باÂÂ آرد و خمیر لوبیای شیرین آزوکی پر میشود.
این دسر به صورت گرم سرو میشود. شما میتوانید به وفور آن را در غرفههای تای پاکی ژاپن در جشنوارههای زمستانه ژاپن پیدا کنید. تای یاکی در سال ۱۹۷۶ و همراه با آهنگ محبوب کودکان ژاپنی Oyoge به شهرت رسید.
ترایفل، دسر خوشمزه انگلیسی
Trifle یا ترایفل، یک دسر کلاسیک انگلیسی است که با استفاده از تکههای کیک اسفنجی، مربای میوه، پوره میوه، یا کاستارد تخممرغ تهیه میشود. ترایفل سنتی را معمولا در کاسههای شیشهای آماده میکنند.
از جمله مواد افزودنی این دسر میتوان به شکلات، ژله، آجیل، بلوبری یخزده، و آب میوه اشاره کرد. این کیک در دوران ملکه ویکتوریا به اوج محبوبیت خود رسیده است.ÂÂ و پس از آن به عنوان یکی از محبوبترین و بهترین دسرهای دنیا شناخته میشود.
پافرجتز، دسری از هلند
PoffertjesÂÂ یا پافرجتز پنکیک گرد پفکی در اندازه های کوچک است. این پنکیک با استفاده از مخمر آرد گندم سیاه تهیه میشود. سپس آن را در تابههای مخصوصی به نام poffertjespan طبخ میکنند. معمولا از این پنکیک در فضای باز و جشنوارههای مختلف هلند به عنوان میان وعده استفاده میشود.
در هلند، به ندرت این پنکیکها به عنوان صبحانه مصرف میشوند. پافرجتزها را با کره ذوب شده تفت میدهند و سپس به آن پودر قند اضافه میکنند. گاها، از میوههای تازه و یا خامهزده شده هم برای تزئیین این پنکیک استفاده میشود.
شیربرنج یا پودینگ برنج، دسر خوشمزه و محبوب ایرانی
حالا که با دسر کشورهای مختلف آشنا شدهایم، بدنیست با یکی از محبوبترین دسرها ایرانی به نام شیربرنج هم آشنا شویم. در شاهنامه فردوسی شیربرنج را میتوان با نام شیربا یافت. در شاهنامه ذکر شده است، ایرانیان باستان در مراسم تمنای باران شهر مازندارن از شیر و برنج برای پذیرایی استفاده میکردهاند.
باور ایرانیان کهن بر این بوده که با خوردن شیربرنج در هوای آزاد باران بیشتری در مناطق مختلف کشور باریده میشود. شیربرنج، را میتوان با ادویههای متنوعی نظیر زعفران، دارچین، و هل طعمدار کرده و سپس مصرف کرد. شیربرنج، امروزه به عنوان میان وعده، صبحانه و یا در سفرههای افطار سرو میشود.
و دسر آخر، تولومبا یا بامیه است
تولومبا که نام ترکی بامیه است. این دسر،ÂÂ اولین بار برای امپراتوران عثمانی سرو شد. این دسر پس از مدتی در سراسر شبه جزیره بالکان و خاورمیانه طرفدارانی پیدا کرد. تولومبا، در سوریه و لبنان با شکوفههای گیلاس و پرتقال طعم داده میشود.
این در حالی است، که ایران و دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس از هل و زعفران برای طعمدهی آن استفاده میکنند. این دسر در مصر با نام بالاح السلام و در عراق با نام داتلی شناخته میشود.
جمعبندی
همانطور که با دسرهای مختلف جهان آشنا شدهاید، احتمالا شباهتهای زیادی را بین این دسرهای خوشمزه در کشورهای مختلف پیدا کردهاید. دسرها با گذشت زمان، به عنوان یکی از خوشمزهترین میان وعدههای غذایی یا حتی وعده کامل غذایی شناخته و سرو میشوند.
شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با دسرهای متنوع دنیا انواع مختلف آن را خریداری یا تهیه کرده و سپس آنها را در کنار عزیزانتان میل بفرمایید.