به گزارش بانکی به نقل از ایسنا، طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره مانده تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک عقود اسلامی، بانکها و موسسات اعتباری در پایان سال گذشته در کل ۱۶۰۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که سهم تسهیلات قرضالحسنه از این میزان ۱۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۱۳۹۷ با رشد ۴۷.۵ درصدی مواجه شده است.
همچنین، بانکهای تجاری در کل ۲۷۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که با رشد ۲۷ درصدی مواجه شده و سهم وامهای قرضالحسنه از این میزان تسهیلات ۲۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که اعطای این وام از سوی بانکهای تجاری در پایان سال گذشته ۵۱ درصد افزایش یافته است.
علاوه براین، میزان پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای تخصصی در پایان سال گذشته با ۱۷.۷ درصد افزایش از رقم ۲۷۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به عدد ۳۲۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است که سهم تسهیلات قرضالحسنه از این میزان تسهیلات اعطایی بانکهای تخصصی معادل ۱۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که با افزایش ۵۱.۹ درصدی در مقایسه با سال ۹۷ مواجه شده است.
طبق این گزارش، بررسی تسهیلات اعطایی بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری در پایان سال ۱۳۹۸ نشان میدهد که تسهیلات این بانک با ۲۵ درصد رشد از رقم ۸۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به عدد ۱۰۱۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سهم تسهیلات قرضالحسنه از این میزان تسهیلات معادل ۷۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که اعطای این نوع تسهیلات در این نوع بانکها ۴۵.۷ درصد رشد داشته است.
بنابراین، بانکها و موسسات اعتباری وÂ بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری به ترتیب بیشترین تسهیلات را در سال گذشته پرداخت کردهاند. همچنین، بانکها و موسسات اعتباری بیشترین و بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری کمترین تسهیلات قرضالحسنه را پرداخت کردهاند.