طلا از اقلام سرمایه گذاری ایرانیان طی سال های متمادی است که البته کارکرد زینتی هم دارد. اما مردم سایر نقاط جهان از این فلز گران بها در چه اموری استفاده می کنند؟
به گزارش بانکی دات آی آر، نخستین کاربرد طلا در سراسر جهان سکه زنی و تهیه شمش و صد البته پشتوانه ارزی هر کشور است. اما علاوه بر این برای طلا کاربرد های متعددی وجود دارد که شاید برخی از آن ها به ذهن شما هم خطور نکند.
طلا همچنین در تولید لوازم مختلف به کار می رود که جواهرات زینتی در صدر آنها قرار دارد (۵۰درصد) . انواع سبز و سفید و زرد طلا در جواهرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. به خاطر نرمی در جواهرسازی آن را مس، نقره، نیکل و یا پالادیم همراه می کنند.
علاوه برجواهرات طلا درصنایعی مثل جواهرات، صنایع الکترونیک، دندانپزشکی، سرمایه گذاریهای جزیی و دیگر موارد است.
بیشترین مصرف کنندگان طلا
کشور هند با متوسط تقاضای ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن طلا، در صدر کشورهای مصرف کننده طلا قرار دارد زیرا در هند طلا و جواهرات جایگاه ویژهای دارد.
کشورهای خاورمیانه مجموعاْ از نظر تقاضای طلا در رده دوم قرار دارند. ایالات متحده آمریکا با متوسط تقاضای ۳۵۰ تا ۴۵۰ تن در رده سوم قرار دارد، به عبارتی هند به تنهایی مصرف بالاتری از مجموع کشورهای خاورمیانه و ایالات متحده آمریکا دارد. در ردههای بعدی چین و کشورهای اروپایی قرار دارند. عربستان سعودی و ترکیه در ردههای ششم و هفتم واقع شدهاند. بیشترین مورد مصرف طلا در ساخت جواهرات و وسایل زینتی است که برمیگردد به خواص ویژه این فلز از جمله: مقاومت در برابر اکسید شدگی و تیره شدگی، جلا و رنگ زیبای آن و همچنین اثر آرامبخش آن بر اعصاب.
موارد مصرف طلا
استفاده از طلا درصنایع دفاعی
انواع آلیاژهای طلا در صنعت ارزش روزافزونی پیدا کرده است. طلا در صنایع و نیز سیستم های دفاعی با تکنولوژی بسیار مدرن کاربرد دارد. این فلز در انواع زیادی از لوازم الکترونیکی حالت جامد، در وسایل ثبت و کنترل صنعتی و تجهیزات مقاوم به خوردگی، در فرآیندهای شیمیایی به کار برده می شود.
استفاده از طلا در ساخت قطعات الکترونیکی و کامپیوتری
طلا بهدلیل هدایت الکتریکی بالا و مقاومت در برابر اکسید شدن، اهمیت ویژهای در ساخت تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری دارد.آلیاژهای لحیم کاری سخت ( زردجوش ) که حاوی طلا می باشند، در ارتباط با صنعت هوافضا به ویژه در مونتاژ بعصی از موتورهای توربینی جهت نظامی و نیز موتورهای راکت با عملکرد بالا، مهم می باشند.
کاربرد طلا در صنایع هوافضا
طلا به عنوان یک بازتاب کننده تشعشعات مادون قرمز در ادوات گرمادهی تابشی و نیز ادوات خشک نمودن و پنجره های عایق حرارتی مورد استفاده در ساختمان های بزرگ و فضاپیماهایی از قبیل شاتل فضایی که به طلا به عنوان حفاظت کننده و seal کننده ای برای سیستم خنثی کننده ی فشار آئرودینامیک (propulsion) حیاتی اش در مقابل مشکلات ناشی از شکنندگی هیدروژن می نگرد و تکیه دارد، مورد استفاده قرار می گیرد.
مصارف درمانی طلا
از گذشتههای خیلی دور طلا برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشد. در اینجا به تعدادی از این بیماریها اشاره میشود.
۱. در حدود سال ۱۸۸۵ در آمریکا طلای کلوئیدی به عنوان درمان دیپسومانیا (dipsomania)که میل شدید به مصرف الکل میباشد، بهکار میرفت.
۲. اولین تحقیق پزشکی مستند و مدرن در مورد کاربرد طلا در سال ۱۸۹۰ صورت گرفت. در این سال دکتر رابرت کخ کشف کرد که باسیل سل نمیتواند در حضور طلا زندگی کند.
۳. در اوایل دهه ۱۹۰۰ پزشکان برای درمان دردهای مفصلی، قطعهای از طلا به ارزش پنج دلار را در زیر پوست، مثلآ در ناحیه مفصل زانو کار میگذاشتند در نتیجه در بیشتر موارد درد کاهش یافته یا کاملآ برطرف میشد.
۴. از سال ۱۹۲۷ طلا بهطور مداوم برای درمان آرتروز بهکار گرفته شدهاست.
۵. طلا در مورد ناهنجاریهای غددی و عصبی مورد استفاده بوده و در احیاء مجدد فعالیتهای غددی، تحریک اعصاب و آزاد کردن فشار عصبی سودمند است.
۶. طلا میتواند بر مکانیسم گرمایی بدن تاثیر مثبتی داشته باشد. بویژه در مورد عرق کردنهای شبانه، تشنگی شدید و ضعف و کاهش دمای بدن موثر است.
مصرف طلا در دندانپزشکی
در حدود ۲.۲ درصد از تقاضای طلا در دندانپزشکی مصرف میشود زیرا علاوه بر مقاومت در برابر خوردگی، با همان نرخ رشد مینای دندان منبسط میشود.
میزان تقاضا برای دندانپزشکی و مصارف صنعتی در طول سال تقریباْ ثابت میباشد و تغییرات خاصی را نشان نمیدهد.
لیزر
یکی از مهمترین علوم امید بخش پزشکی بحث لیزر یونی است، سطوح داخلی که بوسیله طلا پوشیده شده تمرکز اشعه را کنترل می نماید. در گسترش لیزر، بخار لیزر طلا می تواند نور قرمز با دانسیته بالا که نیاز به طول موج بالا دارد، تولید کرده و سلول های سرطانی را بدون هیچ زخمی در مجاورت سلول های سالم نابود سازد.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- گرانترین شهرهای جهان
- چند مدل سبک کاری وجود دارد؟!
- چطور می توان از اینترنت کسب درآمد کرد؟
- ۱۳ بدر ازکجا آمد؟
- اولین کلاهبرداری نوروزی با نام پلیس!
- کنترل کاربران توییتر به عربستان هم رسید
- در قاب تصویر/ چاه شگفت انگیز پرتغالی
- معرفی کم استرس ترین شغل های جهان
- آیفون سرامیکی، هدیه اپل برای بی پول ها!
- خودکار بیک چطور به ایران آمد+عکس های جالب
- کاهش قیمت ارز و طلا در نوروز
- شخصیت کاریزماتیک چگونه بدست می آید؟!
- یوتیوب، سومین کشور پرجمعیت دنیا!
- دانشمندان صفحه لمسی ساختند که کاربر را شناسایی می کند
- ۹ دلیل برای برتری گلکسی اس ۴ بر آیفون ۵
- فرمول قطعی استخدام شدن