شب یلدا یا شب چله آخرین شب آذرماه، شب پیش از نخستین روز زمستان و درازترین شب سال در راه است. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام این شب را مبارک میدارند و آنرا جشن میگیرند.
ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر میشوند و تابش نور ایزدی افزونی مییابد، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید میخواندند و برای آن جشن بزرگی بر پا میکردند.
اما امروز نگرانی مردم از تورم و گرانی که دستآورد دولت عدالتخواه نهم است امسال بیش از هر موضوع دیگری جشن شب یلدا را تحت تاثیر قرار میدهد و بر کیفیت آن تاثیر میگذارد.
بلندترین شب سال از نگاه دیگر، فرصتی برای مقایسه قیمتهای پیش از ریاست جمهوری احمدی نژاد با زمان حال ایجاد کرده است:
به عنوان نمونه از آخرین شب یلدای پیش از دولت نهم و در آخرین سال ریاست جمهوری خاتمی تا به حال، قیمت گوشت از هر کیلو ۴۲۰۰ تومان به ۸۵۰۰ تومان رسید و میانگین قیمت انواع ماهی از ۲۰۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان، برنج ایرانی از ۱۰۰۰ به ۳۰۰۰ تومان، پنیر محلی از ۲۵۰۰ به ۵۵۰۰ تومان، سیب درختی از ۵۰۰ به ۱۵۰۰ تومان، هندوانه از ۱۵۰ به ۴۵۰ تومان، چای از ۴۰۰۰ به ۹۰۰۰ تومان، نوشابه از ۲۵۰ به ۸۰۰ تومان، میانگین انواع شیرنی از ۲۰۰۰ به ۴۰۰۰ تومان، تخم مرغ از دانههای 35 به 130 تومان، پودر لباسشویی از 300 به 700 تومان، مایع ظرفشویی از 400 به 1200 تومان، وزیت پزشک متخصص از 5000 به 9000 تومان و بالاخره میانگین قیمت مسکن از 40 میلیون به 100 میلیون تومان افزایش یافته است!
در آستانه بلندترین شب سال این سوال به ذهن خطور میکند که آیا با وجود وضعیت نابهنجار اقتصادی، بیکاری و این گرانیها مردم امسال هم میتوانند شب چله در کنار خانواده با خاطری آرام فال حافظ بگیرند و خاطرات شیرین بزرگان خود را بشنوند؟!
ای کاش مسئولان دولت در این شب وعدههای پیش از انتخاب را مرور و وضعیت گذشته را با حاصل کار خود مقایسه کنند.
منبع: سایت خبری آفتاب