بانکی دات آی آر: احتمال تصحیح ۱۰ تا ۲۰ درصدی بازار سهام آمریکا از اکنون تا ماه ژوئیه نسبتاً زیاد است و ریسکهایی که سرمایه گذاران باید در نظر داشته باشند بطور چشمگیری بیش از سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۳ است.
به گزارش ماركت واچ، اینکه ریسکهای سرمایه گذاری در حال حاضر بسیار بیشتر از ۲ سال گذشته است خبر بد واژگون کننده عوامل تشکیل دهنده بازار قوی سهام آمریکا که بیشترین قدرت در ۷ سال گذشته را دارد، است.
اما خبر خوب اینکه وال استریت برای مقابله با این جریانهای مخالف از جمله سستی رشد اقتصادی اروپا و آسیا و هراس از زمان بندی افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا که برای اولین بار از سال ۲۰۶ اتفاق خواهد افتاد، نیروی کافی در اختیار دارد.
فهرست نگرانیهای سرمایه گذاران در سال ۲۰۱۵ طولانی-تر از انتظار است و شدت این نگرانیها نیز حادتر از مقدار طبیعی به نظر میآید.
شاخص سهام داو جونز ۱.۵ درصد افزایش را از ابتدای سال تا کنون تا ۱۸,۰۸۹ واحد و شاخص سهام اس اند پی ۵۰۰، ۲.۳% افزایش تا ۲,۱۰۶ واحد را تجربه کرده است.
این ۱۰ ریسک بیشترین عامل نگرانی سرمایه گذاران بورس هستند:
۱. چرخه تجاری: این سرفصل اقتصادی مهم یعنی چرخه تجاری فعلی ۶۷ ماهه است که به زودی منقضی شده و میتواند منجر به رکود شود. اما با واقف بودن بر این حقیقت که اقتصاد آمریکا هنوز کمتر از میزان بالقوه عمل میکند و بارز نبودن نشانههای عدم تعادل، چرخه فعلی بدون تغییر باقی خواهد ماند.
۲. قدرت دلار آمریکا: دلار قدرتمند به صادرات آمریکا لطمه میزند و قابلیت رقابت محصولات آمریکا را پایین میآورد اما به تنهایی قادر به بوجود آوردن رکود نیست.
۳. فدرال رزرو: موضع گیری تند و تیز (hawkish) فدرال عامل نگرانی است اما با دانستن ترکیب فعلی فدرال احتمال زمان بندی نادرست افزایش نرخ بهره کم است.
۴. نفت ارزان: کاهش قیمت نفت بیشتر عامل قوت است تا تضعیف زیرا کاهش بهای گاز و سوخت یعنی پول بیشتر در دست مصرف کنندگان و مشاغل.
۵. درآمدها: این یک مشکل جدی است. درآمد شاخص اس اند پی ۵۰۰ در ازای هر سهم در سال ۲۰۱۵ ثابت و منفی بوده است که روند صعودی بازار را محدود میکند.
۶. ارزش گذاری: اگرچه برخی از کارشناسان بر این باورند که بازار بر اساس Shiller PE۱۰ بیش از حد ارزش گذاری شده است اما نسبت های PE هنوز در حدی نیستند که باعث حباب شود.
۷. یونان: سرمایه گذاران احتمال پیآمدهای منفی بحران یونان را دست کم میگیرند اما منطقه یورو در حال آماده شده برای شکست مذاکرات است.
۸. اوکراین: غرب و روسیه بر سر اوکراین وارد جنگ نمیشوند. شرایط بوجود آمده در شرق اروپا ممکن است در ماههای آتی بدتر شود اما تاثیر محدودی بر بازار آمریکا خواهد داشت.
۹. چین: این قدرت آسیایی دچار ضعف شده است اما دولت چین برای پیشگیری از سقوط اقدامات جدی مالی و پولی انجام خواهد داد.
۱۰. ناپایداری ژئوپلتیکی: رژیمهای وابسته به نفت مثل ونزوئلا با ناپایداری بیشتری رو به رو میشوند در عین حال گروه داعش در خاورمیانه میتواند عامل تغییرات بزرگی اجتماعی و سیاسی باشد.