فقط ۶۰ ثانیه!
کارفرماها برای مرور رزومهی شما کمتر از یک دقیقه وقت صرف میکنند. با داشتن تعداد زیادی رزومه که باید مرور شوند، کارفرماها به صورت طبیعی حجم کار خود را کم و رزومههای بد را از قایق نجات به بیرون پرت میکنند. دلایلی که باعث میشوند رزومهی شما سریعا به گلدان “نه” پرتاب شود، عبارتند از: اشتباهات تایپی، غلط های املایی، فونتهای نامناسب و ظاهر نامرتب. رزومهای هم که مملو از متنهای طولانی باشد یا به دو صفحه و بیشتر برسد، مستقیما به سطل زباله پرتاب خواهد شد.
هر وقت در کلاس رزومهنویسیام تدریس میکنم، معمولا حرفهایم را با این سؤال آغاز میکنم: “هدف از رزومه نوشتن چیست؟” آیا آن چنانکه اغلب دانشجویان پاسخ میدهند، هدف، “گرفتن یک شغل است؟” من به آنها پاسخ میدهم: “خیر. اینطور نیست.” خیلی اتفاقی ممکن است یک نفر هدف از رزومه نوشتن را درست حدس بزند: دعوت به مصاحبه! من رزومه نوشتن را با نقش تبلیغات در بازاریابی مقایسه میکنم: رزومه نوشتن تبلیغات شما است در مورد خودتان و شما باید از آن تکه کاغذ ۲۱ در ۲۹٫۷ سانتیمتر استفادهی بهینه را بکنید. خودتان را به کارفرما با متقاعد کردن او در مورد اینکه شما بهترین کاندیدا برای دعوت به مصاحبه هستید، بفروشید.
خوب، چه کار میتوانید انجام دهید تا رزومهی شما توسط کارفرما خوانده شود؟ از “۱۳ قانون طلایی” من که در ادامه آنها را خواهید خواند پیروی کنید تا رزومهای بنویسید که نه تنها توجه کارفرما را به شما جلب کند؛ بلکه تحسین او را هم برانگیزد. خیلی زود تلفنتان زنگ خواهد خورد و از آن سوی خط، صدای کارفرمایی را خواهید شنید که شما را به مصاحبه دعوت میکند …
آمادهاید؟ ۱۳ قانون طلایی رزومهنویسی برای فارغ التحصیلان جوان:
1.طول رزومه:
فقط یک صفحه. استثنایی وجود ندارد.
۲. قالببندی:
رزومهی شما باید در عین داشتن فضای خالی بسیار که آن را جذاب میکند، تمیز و خوانا باشد. اندازهی فونتها را در بخشهای مختلف یکسان نگه دارید و از بولد یا ایتالیک کردن متن برای افکت دادن به فونتها بهره بگیرید. از فونتهای زیبا و گرافیکی بپرهیزید. برخی دانشجویان ممکن است بگویند: “خوب من باید توجه کارفرما را یه جوری جلب کنم دیگه.” من در جواب این افراد میگویم: با این کار تنها توجه منفی آنها را جلب خواهید کرد. انرژیتان را روی محتوا صرف کنید؛ نه ظاهر!
۳ .اطلاعات تماس:
مطمئن شوید که آدرس ایمیلی که نوشتهاید، حرفهای باشد. استفاده از نام خودتان بهترین شرطبندی است. مجددا حواستان باشد که اینجا جای خلاقیت به خرج دادن با استفاده از آیدیهایی مثل “mamaadgentleman” یا “farzanehjoon” نیست!
آدرس محل زندگی دائمی و همچنین دانشگاهتان را در رزومهتان بنویسید. اگر فقط باید یک آدرس را بنویسید، آدرسی را بنویسید که به محل کار نزدیکتر است. من با دانشجویی کار میکردم که با وجود رزومهی بینظیری که داشت، هیچ دعوتنامهای برای مصاحبه دریافت نکرده بود. مشکل او چه بود؟ آن دختر خانم آدرس منزلشان را که در اهواز بود مینوشت و برای کاری تمام وقت در مشهد اقدام میکرد!
۴. از متنهای گلولهبندی شده (Bullet Points) استفاده کنید:
من به شدت استفاده از متنهای گلولهبندی شده را توصیه میکنم. از یک نوع استاندارد از آنها استفاده کنید. اگر تصمیم گرفتید که از پاراگرافها در متن رزومهتان استفاده کنید از نثری قابل فهمیدن و مختصر و مفید بهره بگیرید.
(میدانم؛ احتمالا الان دارید فکر میکنید: “خوب همه که باید همین کارها را بکنند. چطوری رزومهی من بین بقیه به چشم بیاد؟” لطفا به خواندن این راهنما ادامه بدید …)
۵ .از عبارتهای کنشی استفاده کنید:
منظور این است که هر یک از متنهای گلولهبندی شده را با یک فعل کنشی آغاز کنید (از واژههایی مثل: “دستیاری”، “کمک کردن به” یا “کار کردن با” خودداری کنید.) از افعالی استفاده کنید که به صنعت مورد نظر شما مربوطند؛ مثل: “طراحی” یا “خلق کردن” برای صنعت پوشاک یا “محاسبه” یا “حسابرسی” برای حسابداری.
۶. از فهرستهای طولانی استفاده نکنید:
از نوشتن عبارتهایی مثل “مسئولیتها یا وظایف شامل:” و بعد فهرست کردن هر کاری که در یک شغل خاص انجام دادهاید در یک بخش از متن گلولهبندی شده پرهیز کنید. اول از همه این کار باعث کسلکننده شدن خواندن رزومهی شما میشود و ثانیا اینطوری خودتان را بد معرفی میکنید. وقتی من با دانشجویان برای کالبدشکافی این عبارتهای طولانی کار میکنم، اغلب آنها را با پررنگ کردن دستاورها، نتایج و اهداف به دو یا سه عبارت کنشی تقسیم میکنیم.
۷ .هر جا ممکن است از کمیّت استفاده کنید.
اعداد همیشه تقویتکنندهی موضع شما هستند. مثلا به جای گفتن “خدمتدهی به مشتریان با پاسخگویی به سؤالات آنها، انتخاب کالای مناسب آن ها و انجام عملیات فروش و ثبت آن در جهت دستیابی به اهداف فروش” این را امتحان کنید: “خدمتدهی به ۵۰ مشتری در هر شیفت کاری با پاسخگویی به سؤالات آنها، انتخاب کالای مناسب و انجام عملیات فروش و ثبت آن در جهت دستیابی به هدف فروش ۵۰۰ دلار یا بیشتر.”
۸ .دستاوردها و نتایج را برجسته سازید:
در مثال بالا دستاورد این دانشجو، دستیابی به هدف فروش ۵۰۰ دلار است. وقتی متن گلولهبندی شدهتان را مینویسید دربارهی دستاوردها و موفقیتهایتان بیاندیشید. اگر مثلا در دانشگاه حل تمرین درسی بودهاید، آیا به سایر دانشجویان کمک کردهاید نمرههایشان را بهتر کنند؟ اگر پیشخدمت یک رستوران بودهاید، آیا روشهای فروشی که استفاده کردهاید موجب افزایش درآمدهای رستوران شده است؟ برای اینکه شرح کارتان را مؤثرتر کنید با دستاوردهایتان شروع کنید: “بالاترین فروش ماهانه در میان ۱۰ فروشندهی …”
۹. هدف کارهایی که کردهاید را بنویسید:
هر وقت به دانشجویان این را میگویم، اغلب عبارتهای آنها با قدرت بیشتری تمام میشود. دربارهی هدف کاری که انجام دادهاید بیاندیشید و آن را در پایان عبارتهای رزومهتان بیاورید. بعضی وقتها دانشجویان فکر میکنند کاری که انجام دادهاند اهمیتی نداشته، اما با افزودن هدف از انجام کار برای آنها مشخص میشود که این طور نبوده است. کدام یک از این دو عبارت بهتر است: “پژوهش در متغیرهای جمعیتشناختی و عوامل محیطی در بازار اسباببازی کودکان” در برابر: “پژوهش در متغیرهای جمعیتشناختی و عوامل محیطی در بازار اسباببازی کودکان با هدف استفاده در توسعهی محصولات جدید.”
۱۰. متنهای گلولهبندی شدهتان را اولویتبندی کنید:
وقتی متنهای گلولهبندی شدهتان را مرتب میکنید، همیشه فکر کنید “اگر کارفرما فقط وقت خواندن اولین یا احتمالا دومین گلوله را داشته باشد، من میخواهم او چه چیز را بخواند؟” اغلب دانشجویان فکر میکنند که باید توانمندیهایشان را براساس کارهایی که بیشتر انجام دادهاند، فهرستبندی کنند. اگر ۷۵٪ شغلشان درگیر تلفن کردن به مشتریان سرد ـ مزاج احتمالی بوده است؛ باید اول این را بنویسند و اگر آنها روی پروژهای کار کردهاند که به مدیرعامل شرکت ارایه شده است، باید اول آن را بنویسند!
۱۱ .بخش تجربیات شغلی را دستهبندی کنید:
با توجه به اینکه تجربیات شما در رزومه باید از آخر به اول ذکر شوند، مشکل بسیاری از دانشجویان قرار گرفتن شغل کنونیشان (که احتمالا یک شغل پارهوقت غیرمرتبط به کاری است که میخواهند انجام دهند) در اول فهرست است؛ در حالی که تابستان گذشته کارآموزی بسیار عالی داشتهاند. به نظر آنها، کارآموزیشان مهمتر بوده و باید این را نشان بدهند. چه بکنیم؟ این مشکل به سادگی قابل حل است: بخش تجربیات شغلی را به دو بخش تجربیات مرتبط و سایر تجربیات تقسیمبندی کنید.
۱۲ .برای رزومهتان هدفگذاری کنید:
بسیاری از دانشجویان یک رزومهی اصلی دارند که از آن رزومه، برحسب نیاز رزومههای خاصتر را برای حوزههای مختلف کاری که میخواهند در آنها مشغول به کار شوند، میسازند. اگر دانشجویی بهصورت همزمان کارآموزی در بازاریابی و فاینانس را دنبال میکند، باید یک رزومهی بازاریابی داشته باشد که در آن به پروژههای گروهی مرتبط با بازاریابی خودش (در دوران دانشجویی) اشاره کند و از واژگان تخصصی بازاریابی استفاده کند و همین کارها را برای رزومهی فاینانس خودش هم انجام دهد.
نکته: برای یافتن واژگان کلیدی که باید در رزومهتان بنویسید، به شرح شغل ذکر شده در آگهی استخدام توجه کنید.
۱۳ .چه چیزهایی را باید در رزومهتان بنویسید:
علاوه بر تحصیلات و دورههای آموزشی، تجربیات شغلی مرتبط و غیرمرتبطتان، تجربیات مربوط به فعالیتهای داوطلبانهتان، کارهای دوران دانشجوییتان، نقشهای رهبریتان در این کارها، پروژههای گروهی، مهارتها و علایقتان را در رزومه بنویسید. خلاصه اینکه رزومهی شما باید تصویر یک دانشجوی باتجربه را از شما ترسیم کند. در مورد معدل یک قانون سرانگشتی این است که اگر معدلتان از ۱۵ بالاتر است، آن را در رزومهتان ذکر کنید.
ترجمه: علی نعمتی شهاب
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- اعلام اسامی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی بانک حکمت ایرانیان
- بخشش جرائم تاخیر تسهیلات در بانک رفاه
- تصویر/ خط فقر پیدا شد
- ۸۱ میلیارد تومان، گردش مالی آش و حلیم تهران
- زیر آسمان جلفا+تصویر
- هکرها می خواهند فیس بوک را هم نابود کنند
- صدرنشینی چند ساعته اپل در بازار بورس آمریکا
- روزی که آرسن ونگر از بدهی های پرسپولیس تعجب کرد
- خطر مشکلات روانی در کمین کاربران نوجوان فیس بوک
- عجایب هفت گانه صنعت +تصویر
- گزارش تصویری/ شمال لندن، میدان جنگ پلیس و مردم (۲)
- 10تصور اشتباه که مانع استفاده از اینترنت بانک می شود
- کارشناس قلابی بانک ، وام های میلیونی میداد !
- افزایش سرمایه بانک رفاه تا پایان شهریور ماه
- حراجی های جالب در دنیا + عکس
- گزارش تصویری/ شمال لندن میدان جنگ پلیس و مردم-۱
- اتفاقی که فقط در هالیوود می افتد + عکس
- حلقه های ازدواج شاهزاده های سلطنتی +تصویر
- فروش فیلم با افطاری و بلیط فروشی کارگردان + عکس
- 10 نکته برای داشتن استراتژی در مسیرشغلی
- تولدت مبارک وب!
- 10 توصیه بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک
- باز هم شاهدی برای شکستن کمر تولید+تصویر
- آییننامه وام 20 میلیونی مسکن ابلاغ شد,نشد!!
- بدترین فجایع معماری در دنیا
- هر آنچه در خصوص رزومه باید بدانید + لینک دانلود روزمه
- مردی که با آشغال های نیویورک پول پارو می کند!
- رویارویی با غول وحشتناک ایرانی + عکس
- مسکن مهر به ونزوئلا رسید
- از پوز چه می دانید؟
- ده توصیه ی مهم امنیتی از مشهورترین هکر جهان
- تصاویری بی نظیر از زیباترین غار دنیا!
- حوادث عجیب/ از دست دادن وام سرنوشتساز
- 8 گام طلایی برای جذب مشتری
- قرض الحسنه چیست و از کجا آمد؟
- مشاهده تراکنش کارت های بانک رفاه از طریق موبایل
- لیگ برتر ایرانسلی شد
- محاکمه مبارک و چند سوال اساسی+تصویر
- توئیتر تر و تازه می شود
- مقایسه سرگرمی های جوانان دیروز و امروز (۲)
- 5 نکته در رابطه با بازاریابی بیمه
- 15 نکته برای امنیت در استفاده از خودپرداز
- استاد و شاگرد مخصوصش
- پول يارانه نقدي از كجا ميآيد؟
- گاهی اتوبوس از ب ام و هم بهتر است!
- یک شهر در امریکا به فروش می رسد + عکس
- روستای اسرار آمیز میمند زیر خروارها خاک +تصویر
- یک پاپاسی هم پول نداریم !
- مقایسه سرگرمی های جوانان دیروز و امروز (۱)
- گزارش تصویری / ساحل جلبکی در چین
- نرم افزارهای مفید برای ویندوز+لینک دانلود (۲)
- ایرانی بودن تنها افتخار ماست!
- معرفی برترین بانک های ایرانی
- 10 سایتی که باید پیش از مرگ ببینید
- ماچوپیچو, یکی از عجایب هفتگانه دنیای متمدن
- نرم افزارهای مفید برای ویندوز+لینک دانلود (۱)
- گروه ۸ را چقدر می شناسید؟
- سپرده طلا,شرعی یا غیر شرعی وسوسه این است
- ۱۰ کاربرد لینوکس برای زندگی بهتر؛ زندگی به سبک پنگوئنی
- بانک مرکزی به بانک آریا مجوز نداد