بعد از مدت ها سعی و تلاش برای فراهم کردن مقدمات حضور در یک مصاحبه شغلی زمانی که آن لحظه فرا می رسد ، وقتی وارد اتاق مصاحبه شوید مطمئنا تحت تاثیر شرایط قرار خواهید گرفت. اما این که انسان بتواند شرایط احساسی پیش آمده را درست مدیریت کند باید جنبه های رفتاری و شخصیتی لازم را در خود تقویت کند.
به گزارش بانکی دات آی آر، جنبه های رفتاری و نحوه برخورد هر فرد در مصاحبه یکی از مهمترین موضوعاتی است که چشم پوشی از آن به منزله شکست خواهد بود. شاید بسیاری افراد را بشناسید که از توانایی ها و اطلاعات بسیار بالایی برخوردارند اما به علت عدم توانایی در برقراری ارتباط مناسب با مصاحبه گران فرصت های شغلی بسیاری را از دست داده اند.
به نظر بسیاری از کارشناسان اعتماد به نفس اصلی ترین شاخص برای درست رفتار کردن است. همان طور که اشاره شد شرایط مصاحبه می تواند شما را تحت تاثیر قرار دهد. این اثر پذیری با مدیریت صحیح رفتار می تواند تبدیل به یک امتیاز مثبت برای شما شود و با عدم آمادگی برخورد با شرایط و خودباختگی لحظه ای تبدیل به یک نقطه منفی شود.
بیشترین رفتار انسان در عمل و حرکات او نمایان می شود تا گفتار و ارتباط کلامی وی. تنها 7 درصد ارتباط هر فرد با مخاطب حضوری اش توسط کلماتی که به کار می برد برقرار می شود. مابقی آن به ناخودآگاه شما باز می گردد که چگونه سخن بگویید و چگونه در نظر فرد مخاطب خود مورد قضاوت واقع شوید.
عصبی بودن انسان از مواردی است که در اعمال و رفتار ظاهری او نمایان می شود. همین عدم تعادل در رفتار موجب از دست رفتن اعتماد به نفس لازم می شود.اگر این اتفاق برای زمان مصاحبه شما بیفتد مطمئنا باعث خواهد شد که کار مورد نظر را از دست بدهید. بنابراین می خواهید چگونه به این مشکل غلبه کنید؟ آیا تا به حال به آن فکر کرده اید؟
برای حل این مشکل ، به راه حل های علمی و روانشناختی باید مراجعه کرد. در این جا به سه راه حل مهم و اساسی اشاره می شود.
۱.آزاد کردن ذهن
اولین گام تغییر ذهنیت های منفی به مثبت است. اگر شما ذهنیتی مثبت داشته باشد و به مصاحبه خود با دیدی مثبت به پیش بروید، مطمئنا احساس بهتری خواهید داشت. این امر به خاطر تولید اندورفین درخون است که موجب احساس آرامش می شود. اما بالعکس اگر همواره با دیدی منفی به کاری که در پیش دارید نگاه کنید که کار حتما خراب خواهد شد و یا ممکن است مشکلی پیش بیاید ، هر گونه احساس مثبت را در خود کشته اید و احساس بدی را به خود القا خواهید کرد. آنچه که در ذهن ما از مثبت یا منفی می گذرد به لحظه لحظه زندگی ما و رفتار ما شکلی متفاوت می دهد.
اعتماد به نفس در کنار آرامشی که بر وجود شما حاکم باشد به دست می آید. در این آرامش شما فرصت خواهید داشت تا بر نقاط قوت خود بیندیشید و آن ها را در جهت مناسب خود به کار ببرید. بنابراین برای افزایش اعتماد به نفس خود حین مصاحبه با آرامش و دیدی مثبت بر روی صندلی خود بنشینید و به هر آنچه که بهترین است بیندیشید و به جلو بروید گویی که به یک فیلم نگاه می کنید. همواره فکر کنید که موفق خواهید شد و هر دید منفی ای را با فکری مثبت جایگزین کنید. فیلم را در ذهن خود طوری به پایان ببرید که شما موفق شده اید آن کار را به دست آورید.
۲. آنکور
آنکور تکنیکی در روانشناسی است که در طی مراحلی به صورت ناخودآگاه به احساسی گره می خورید. این که این احساس چه باشد دست شما ست. به طور مثال به گذشته خود بازگردید و زمان هایی را که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بودید به یاد آورید. تصور کنید که در حال حاضر باز شما در همان موقعیت قرار گرفته اید. احساس کنید آنچه را احساس کرده بودید، بینید هر آنچه را دیده بودید و بشنوید هر آنچه را که شنیده بودید. اگر خودتان را کاملا در آن زمان و لحظه احساس کنید، احساسی سرشار از انرژی مثبت بر کل بدن شما مستولی خواهد شد. در این شرایط تمرکز کنید و به سوی این احساس بروید. پیش از مصاحبه انگشتان خود را بر روی هم بگذارید و با خود چندین بار تکرار کنید که به سوی این احساس پیش خواهید رفت. مطمئنا همه آن احساس های مثبت به شما برخواهد گشت.
راستی قبل از خواندن مورد آخر ، توصیه میکنم نگاهی هم حتما به این لینک بیندازید ، در این لینک نکات جالبی در مورد استخدام در ایران خواهید خواند که هیچ جا به شما نگفته اند !
رمزگشایی بازار استخدام ایران و روش جدید استخدام کارفرماها + جزئیات و ترفندها / کلیک کنید
۳. وانمود کردن
آیا تا به حال شده است که وانمود کنید که ناراحت هستید و آنگاه احساس کنید که حقیقتا ناراحت هستید؟ و یا آیا تا به حال شده است که تظاهر کنید که خوشحال هستید و واقعا باعث شادی و خوشحالی خود شده باشید؟ اگر شما وانمود کنید یا به گونه ای عمل کنید که خوشحال و یا ناراحت، و یا محکم و سرشار از اعتماد به نفس هستید، همان احساس را در حقیقت هم خواهید داشت. این کار را در روبروی آینه ای با خود تمرین کنید. اگر چگونه بنشنید و یا بایستید و حرف بزنید احساس اعتماد به نفس خواهید کرد؟ حتی چگونه نفس بکشید احساس بهتری به شما خواهد داد؟ سرعت حرف زدن ، بلند و یا آرام صحبت کردن ، کدام برای شما بهتر است؟ دستان و پا هایتان را بسته بگذارید و یا باز؟ با این تمرینات و تصویر مثبت داشتن از خود زمانی که به اتاق مصاحبه قدم می گذارید می دانید که چگونه هستید و چگونه برخورد باید بکنید. این خود موجب آرامش و اعتماد به نفس در شما خواهد شد.
موفق باشید.