۳۱ هزار تراكنش در سامانه تسويه ناخالص آني انجام شد

بر اساس آخرين آمار ارائه شده توسط بانك مركزي، طي هفته منتهي به ۱۵ خرداد ماه ۳۰ هزار و ۷۷۴ تراكنش در سامانه تسويه ناخالص آني (ساتنا) انجام شد.

 آخرين آمار روزانه اسناد تسويه شده مشتري به مشتري در ساتنا از تاريخ نهم خرداد 83 تا 13 خرداد 88 نشان مي‌دهد بيشترين تعداد تراكنش در اين زمينه طي مدت مذكور متعلق به بانك‌هاي ملت،تجارت و صادرات بوده است كه به ترتيب آمار 9 هزارو 593 ، 6 هزارو 748 و 4 هزارو631 را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس اين گزارش بانك‌هاي صنعت و معدن،توسعه و سرمايه كمترين آمار را با ارقام 72 ، 116 و 175 دارا هستند.

از تاريخ نهم خرداد ماه سال جاري تا سيزدهم همين ماه ميزان اسناد تسويه شده مشتري به مشتري در ساتنا به ترتيب ۶ هزار و ۷۳۰ مورد، ۵ هزار و ۶۴۸ مورد، ۶ هزار و ۱۸۷ مورد، ۶ هزار و ۱۵۶ مورد و ۶ هزار و ۵۳ مورد بوده است.

بنابراين گزارش مجموع اسناد تسويه شده مشتري به مشتري بانكها در ساتنا طي اين مدت برابر ۳۰ هزار و ۷۷۴ مورد اعلام شده است.

 در حال حاضر دو زير ساخت مركز «شتاب» براي پوشش پرداخت‌هاي كارتي و سامانة تسويه ناخالص آني (ساتنا) براي پوشش حواله‌هاي حساب به حساب در شبكه بانكي كشور فعاليت مي‌كنند.

سامانه ساتنا از آذر ۱۳۸۵ به منظور پوشش انتقالات بين بانكي الكترونيك راه‌ اندازي شده و از شهريور1386 تبادلات مشتريان بانكي به يكديگر را نيز به انجام مي‌رساند.

 مشتريان بانكي مي‌توانند با استفاده از امكانات ساتنا بدون محدوديت مبلغ و بدون پرداخت كارمزد وجه را از يك حساب در يك بانك به حسابي ديگر در بانكي ديگر منتقل كنند. وجوه حواله شده ساتنا حداكثر تا پايان وقت اداري درخواست حواله به حساب مقصد واريز مي‌‌شود و لذا استفاده از ساتنا جايگزيني مناسبي براي انواع چكهاي رمزدار بين بانكي و اسكناس وچكهاي مسافرتي است.

منبع: خبرگزاری فارس

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *