وقتی فردی از شما تعریف می کند چه واکنشی نشان می دهید؟ اگر خودتان را به خوبی بشناسید و اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، محترمانه تشکر می کنید و توانایی های تان را کوچک و محقر نشان نمی دهید.
وقتی فردی از شما تعریف می کند چه واکنشی نشان می دهید؟ اگر خودتان را به خوبی بشناسید و اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، محترمانه تشکر می کنید و توانایی های تان را کوچک و محقر نشان نمی دهید. شاید هم در یک مصاحبه شغلی خودتان پیش دستی کنید و از توانایی ها و سابقه کاری تان به درستی حرف بزنید.
در واقع در زندگی هر یک از ما موقعیت هایی پیش می آید که لازم است تواضع و فروتنی را کنار بگذاریم و با اعتماد به نفس کافی در مورد خودمان حرف بزنیم. اگر در این زمینه ضعف دارید همین جا فرصت خوبی است تا برای رفع این مشکل تلاش کنید.
چه افرادی از خودشان تعریف نمی کنند؟
برخی از افراد بازداریشان زیاد است؛ یعنی نمی توانند عواطف مثبت شان را بیان کنند و از توانایی های شان حرف نمی زنند. این افراد برای اینکه احساس خوبی داشته باشند، خودشان را کوچک جلوه می دهند. آنها با این ویژگی ذاتی متولد شده اند و همین بازداری بالا سبب شده که شکننده باشند، زود اشک بریزند و ناکامی هایی را تجربه کنند. البته این احتمال وجود دارد که به دلیل اتفاقات دوران کودکی یا در اثر تربیت والدین، این ویژگی را کسب کرده باشند.
علاوه بر این چنین افرادی یاد گرفته اند که برای کاهش استرس و کسب آرامش بیشتر از بیان و ابراز وجود خودشان خودداری کنند تا امنیت شان بالا برود. گاهی اوقات هم با انجام کارهای مختلف برای دیگران، این امنیت را به دست می آورند.
نوشتن ویژگی های مثبت و منفی
اگر دچار چنین مشکلی هستید، یکی از اولین قدم ها برای از بین بردن مشکل تان این است که ویژگی های مثبت و منفی خودتان و دیگران را روی کاغذ بنویسید و آنها را مقایسه کنید. ببینید به چه دلیل نسبت به ویژگی های خودتان حس خوبی ندارید. سپس برای بالابردن خودآگاهی واعتماد به نفس تلاش کنید تا جنبه های مثبت خودتان را بهتر ببینید.
الگوبرداری از فردی موفق
اگر تصمیم دارید تواضع بیش از حد را کنار بگذارید و در موقعیت های مختلف از خودتان تعریف کنید، یک توصیه دیگر این است که فردی موفق دراین زمینه را الگوی خودتان قرار دهید. البته باید فردی را انتخاب کنید که از جهت ویژگی های شخصیتی به شما نزدیک بوده و این الگوبرداری قابل دستیابی باشد. توصیه می شود که این الگو از شما فقط کمی بهتر باشد. در صورتی که با شما اختلاف زیادی داشته باشد شاید نتوانید خودتان را به او برسانید و به این ترتیب احساس ناکامی را تجربه کنید.
زیاده روی ممنوع
نکته مهم در تصویرسازی ذهنی این است که به تمرینات زیادی نیاز دارید. این تصاویر باید مدام بازسازی شوند و البته شامل مواردی باشند که در واقعیت قابل دستیابی اند. لازم نیست در تصاویر ذهنی نقش قهرمان را ایفا کنید یا جسارت بیش از حد و نامعقولی به خرج دهید، پس زیاده روی نکنید. بهتر است در ابتدا تمرین را با موقعیت های ساده تری تکرار کنید و بعد از اینکه در چند مورد موفق شدید، سراغ موقعیت های پیچیده و دشوارتر بروید.
تصویرسازی ذهنی
تمرین مفید دیگر برای رسیدن به این هدف این است که از روش تصویرسازی ذهنی کمک بگیرید. در این روش باید کمی خلاقیت به خرج دهید و در ذهن تان تصاویر تازه ای بسازید. خودتان را در موقعیتی ببینید که در آن ضعیف هستید و در شرایطی که باید از خودتان تعریف کنید، قادر به ابراز وجود خودتان نیستید. در واقع دراین تمرین تصور کنید که با یک دوربین در حال فیلمبرداری از خودتان هستید و با دقت ویژگی های تان را بررسی کنید تا بفهمید مشکل از کجاست و چطور می توانید خودتان را تغییر دهید. سپس خودتان را در موقعیت جدید و بهتری تصور کنید. نکته مهم اینجاست که این تصاویر نباید جنبه رؤیایی پیدا کند و باید واقعی و قابل دستیابی به نظر برسد.
کاربرد تصویرسازی در ورزش
تصویرسازی ذهنی فقط برای موقعیت هایی مانند تعریف از خودتان به کار نمی رود. شاید برای تان جالب باشد بدانید که این تمرین برای ورزشکاران هم کاربرد دارد. در چنین شرایطی از ورزشکار خواسته می شود که خودش را در شرایطی فرض کند که بازیکن دیگر خطایی روی او انجام داده یا به او ناسزا گفته است. تصویرسازی ذهنی به افراد کمک می کند که خودشان را در چنین موقعیتی ببینند و تصور کنند که در چنین شرایطی چه واکنشی نشان میدهند. بعد این تصویر را اصلاح و بازسازی کنند.
خودتان را باور کنید
برای اینکه توانایی های تان را بشناسید و به موقع از خودتان تعریف کنید، لازم است توانایی های تان را باور داشته باشید. برای کسب این مهارت چند نکته را به خاطر بسپارید:
مهارت های تان را بشناسید. برای کسب این شناخت و اینکه بفهمید در کدام زمینه بهتر هستید، گاهی اوقات به تعریف های دیگران توجه کنید. وقتی از شما تعریف می کنند تشکر کنید. لازم نیست خودتان را کوچک جلوه دهید و با فروتنی تعریف های شان را نادیده بگیرید. فردی که خودش را می شناسد در اینگونه مواقع می گوید:«ممنون، نظر لطف تان است.»
در زندگی هدف داشته باشید. وقتی اهداف تان را بر اساس توانایی ها تعریف کنید، دستیابی به آنها ساده تر می شود. در این صورت نسبت به خودتان و توانایی های تان احساس بهتری پیدا می کنید.
از شکست های تان نترسید. هنگامی که به شکست ها به عنوان ناکامی نگاه می کنید، خودتان و توانایی های تان را کوچک می بینید بنابراین شکست ها را پله ای ببینید که شما را به سمت موفقیت سوق می دهند.
کمال گرایی را کنار بگذارید. برخی از افراد به دلیل کمال گرایی از اشتباه کردن می ترسند و به همین دلیل از تمام استعداد ها و توانایی های شان به خوبی استفاده نمی کنند.
چه وقت روان درمانی نیاز است؟
تواضع به خودی خود ویژگی خوبی است اما موضوع وقتی نگران کننده می شود که متواضع بودن در خودکم بینی ریشه داشته باشد و فرد توانایی هایش را پایین تر از واقعیت ببیند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید باید در درجه اول به این فکر کنید که به طور حتم در وجود شما ویژگی های مثبتی هم وجود دارد که آنها را نمی بینید. افراد بدبین به طور معمول نیمه خالی لیوان را می بینند و خوش بین ها به نیمه پر لیوان نگاه می کنند. فردی که نیمه پر و خالی لیوان را باهم می بیند، فردی واقع بین است. بنابراین برای اینکه نسبت به توانایی های تان آگاهی بهتری داشته باشید، واقع بینی را تمرین کنید. این موارد نکاتی است که به تحلیل و آموزش نیاز دارد و نمی توان برای همه افراد نسخه یکسانی تجویز کرد.
چطور تمرین کنید؟
در مورد تصویرسازی ذهنی یک مثال می زنیم. فرض کنید در محیط کاری درخواست اضافه حقوق دارید چون می دانید نسبت به توانایی های تان حقوق مناسبی دریافت نمی کنید. اما گفتن این موضوع برای تان دشوار است. باید تواضع و فروتنی را کنار بگذارید، از خودتان و توانایی های تان تعریف کنید و به رئیس بگوید که توانایی شما با حقوق دریافتی تان هماهنگی ندارد. باید در تصویر ذهنی، خودتان را در چنین موقعیتی ببینید که به اتاق رئیس رفته و درخواست تان را مطرح می کنید سپس ببینید که در این تصویر، در کدام قسمت ها احساس ذهنی بدی دارید. درمرحله بعد به این فکر کنید که چطور می توانید احساس بهتری پیدا کنید و در تصویر ذهنی تان ببینید که برای داشتن احساس بهتر چه کاری باید انجام دهید؟ حتی می توانید درخواست تان را در قالب ای میل مطرح کنید و بعد ببینید نتیجه به چه شکل پیش می رود.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- برنج در ماه رمضان گران می شود
- این تصاویر را ببینید، لب به نودل نزنید!
- ارزانترین و گرانترین بلیت هواپیما چقدر است؟
- کدام استانها بیشترین و کمترین کاربران اینترنت را دارند؟
- رکورد بیکاری زنان شکست
- استخدام های روز- ۱ تیر ۹۳
- آمار وزیر اقتصاد از میزان معوقات بانکی
- در یک سال ۵۰ هزار حمله سایبری به ایران شد
- ماجرای مداخله ۲۰ میلیارد دلاری در بازار ارز
- قدرتمندترین کلمات در تبلیغات و فروش
- امسال اولین رمضان بدون گرانی!
- مصوبه دولت برای بیکاران
- ریال ایران، رکورددار کاهش ارزش پول
- معوقاتبانکی چندوام مسکنوازدواج میشود؟
- استخدام از وظایف دولت است نه قوه قضاییه