۹ روش برای داشتن حافظه بهتر

گذر زمان به راحتی می تواند عملکرد حافظه ما را دچار مشکل کند. خیلی وقت ها از اینکه چیزی که باید در یادمان بماند و نمی ماند، شکایت می کنیم و می گوییم حافظه خوبی نداریم!

به گزارش بانکی دات آی آر، برای اینکه کمتر از حافظه کم و از یاد رفتن هایی که کار دستتان می دهد به زمین و زمان شکایت کنید، این گزارش را بخوانید.

در این گزارش راه هایی پیش پای شما قرار خواهیم داد که در بهبود حافظه و در نتیجه داشتن خلاقیت و تمرکز بیشتر  به شما کمک می کند.

۱. حافظه خود را با دیگران تطبیق ندهید

حضور در گروه های کوچک و بزرگ مثل خانواده یا نهادی سیاسی می تواند به راحتی به افکار شما جهت دهد و نتیجه جهت دهی به افکار هم یادآوری و به خاطر سپاری مسائلی است که همسو با آرمان های آن گروه کوچک یا بزرگ است. پس برای اینکه از قدرت حافظه خود بتوانید بهتر استفاده کنید، در تلاش باشید که خود را محدود به افکاری خاص نکنید.

۲. استرس خود را کنترل کنید

سعی کنید تا حد امکان اسیر استرس و اضطراب نشوید، چرا که داشتن استرس می تواند شما را عصبانی کند، تمرکزتان را از شما بگیرد و باعث شود بسیاری از چیزهایی که در آن لحظه به شدت به یادآوری شان احتیاج دارید، از ذهن تان بپرد.

۳. چشم های خود را ببندید

وقتی می خواهید مسئله مهمی را به یاد خود بیاورید، چشم هایتان را ببنید، چراکه وقتی چشم هایتان باز است، بخش هایی از مغز که فعالیت حس بینایی شما را کنترل می کنند، در حین فکر کردن شما درگیر هستند و در نتیجه تمرکز مغز برای یادآوری کمتر می شود.

۴. ذهن خود را دسته بندی کنید

برای اینکه مجموعه ای از مسائل که با هم در ارتباط هستند، برای همیشه در ذهنتان باقی بمانند، آنها را برای خود دسته بندی کنید و برای هر دسته نشانه یا علامتی در نظر بگیرید. به این ترتیب با یاد آوری یکی از نشانه ها به راحتی کل مطلب را یادآوری می کنید.

۵. به بافت زمانی و مکانی توجه نکنید

کارهای معمول و روزمره معمولا نیاز به یادآوری ندارند و مغز این امر را مسیر مشخصی می داند که باید هر روز آن را طی کند. اما گاهی تحث تاثیر شرایط زمانی و مکانی قرار گرفتن باعث می شود که مغز از این مسیر انحراف پیدا کند و در نتیجه حتی در کارهای روزانه هم اختلال ایجاد شود.

۶. به نوشتن و اینترنت وابسته نباشید

اگر از آن دسته افرادی هستید که همه چیز را می نویسید یا در اینترنت دنبال پاسخ تمام سوالات خود می گردید، بدانید که هیچوقت به حافظه ایده آل خود نمی رسید. تلاش کنید به جای استفاده از راحت ترین راه بهترین راه انتحاب کنید که در اینجا کار کشیدن از حافظه است.

۷. خواب کافی و پیاده روی را فراموش نکنید

پیاده روی کردن و خواب کافی می تواند در بهبود قدرت حافظه به شما کمک کند. آرامشی که هنگام پیاده روی به دست می آورید و تر و تازه شدن حافظه بعد از یک خواب راحت و کافی می تواند به شما در یادآوری های مهم کمک شایانی کند.

۸. تغذیه مناسب داشته باشید

مواد عذایی که حاوی فلاونوئید هستند، در تقویت حافظه تاثیر بسزایی دارند. انگور، انواع توت ها، برگ چای، کاکائو و ماء الشعیر از جمله مواد غذایی غنی از فلاونوئید هستند.

۹. در یادگیری های خود مانع ایجاد کنید

سعی کنید وقتی می خواهید چیزی را یاد بگیرید، برای خود موانعی ایجاد کنید تا بعدا راحت تر بتوانید آنها را یادآوری کنید. مثلا یادگیری یک مطلب در چند جلسه، تغییر دادن شرایط و حتی دکوراسیون محل یادگیری،  چالش ایجاد کردن بین خود و مسئله مورد نظر و کارهایی از این دست می تواند حافظه شما را بهبود بخشد.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *