حلول ماه مبارک رمضان دل خیلی ها را شاد کرده و از اینکه یک سال دیگر در میهمانی خدا حاضرند اظهار شادمانی می کنند اما درعین حال نگرانی هایی هم دارند.
به گزارش بانکی دات آی آر، سنت پسندیده افطاری دادن و اطعام خویشان و نزدیکان سالهاست در فرهنگ ایرانی جا خوش کرده و سفره های خیلی ها طی سالیان سال به اصطلاح باز است و پذیرای میهمان اما گزارش های خبرنگار ما حاکی است امسال خیلی ها نمی توانند مثل سال های گذشته سفره های بزرگ بگسترانند.
گرانی از یک سو و چشم و هم چشمی های وصف ناپذیر و انتظارات بی جا خیلی ها را واداشته از ثواب افطاری دادن صرف نظر کنند و در تنهایی افطار کنند.
فاطمه خانم که مشغول خرید از میدان میوه و تره بار است می گوید: نمی دانم از کی چشم و هم چشمی ها شروع شد، یادم هست قبلا موقع افطار یک سفره پهن می کردن به اندازه کل یک خانه انقدر تعداد زیاد بود که خیلی ها سرسفره جا نمی شدند و ایستاده افطار می کردند سر سفره یک نان پنیر سبزی بود که وقتی ماه رمضان به آن اضافه می شد هندوانه هم به آن اضافه می شد. آش هم که پای ثابت سفره بود.چای بود کسی شیر نمی گذاشت، الان که شیرکاکائو هم اضافه شده. زولبیا بامیه مال پولدار ها بود در مهمانی ها کمتر سرسفره می گذاشتند اگر در کل ماه رمضان یک بار می خوردیم کافی بود الان افطاری بدون زولبیا بامیه شده آبرو ریزی! همین است که کسی افطاری نمی دهد.
آقا داوود می گوید: کل فامیل ما بیش از ۳۰ نفر نیستند فامیل خیلی بزرگی نداریم پارسال همه را افطاری دادم با تشریفات مرسوم ۶۰۰ هزار تومان آب خورد، امسال فکر کنم یه یک میلیون تومانی بشود!تازه خانم ها که زیر بار آشپزی نمی روند همه چیز را باید آماده بخرم این یعنی هزینه چند برابر!
بچه ها اما چشمشان به سفره بود دنبال تشویق و هدیه بزرگ ترهای فامیل که روزه هایشان را می خریدند و کلی تشویقشان می کردند.
روزه دار کوچولو ها ارج و قرب داشتند نزد صاحبخانه ها و برایشان تدارکات ویژه می دیدند صفایی بود و صداقتی. این را ناصر خان می گوید فروشنده بازار تره باراست و سبزی می پیچد: یادم است اولین سالی که روزه می گرفتم با تابستان تداخل داشت باید بودید و می دیدید که چه می کشیدم اما انقدر تشویق می شدم که نگو هر شب یک جا افطاری دعوت بودیم یکی مهر وسجاده می داد دیگری نخود و کشمش .اما الان بیشتر بچه ها را می ترسانند و ناز نازی بارشان می آورند به زور می خواهند باور کنند که نمی توانند و منصرف شوند!البته نه همه اما خیلی ها را دیدم که اینطورند خوب به بچه هاشان علاقه دارند اما من نمی پسندم این رفتار را.
نسرین خانم می گوید: شاید دردل مردم نباشد و برای روی خوش به خانه هم بروند نه سفره رنگین اما ظاهر ماجرا چیز دیگری است هرکسی می خواهد هنر کدبانوگری اش را با چند مدل غذا به رخ بکشد درحالی که به نظر من کدبانو کسی است که ساده ترین سفره را به زیبا ترین شکل بچیند.
وی می افزاید: اما متاسفانه عرف اجازه نمی دهد که آنطور که می خواهم افطار بدهم من هم کلا قیدش را زدم تا اعصابم راحت باشد. نه حرفی و نه سخنی.
حتما امسال هم در خیلی جا ها سفره های پر از صفا گسترده خواهد شد اما آنچه مسلم است از خیلی سفره ها هم خبری نخواهد بود.
اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:
=================
- شغل دوم فوتبالیست های ایرانی
- کوچکترین زن و بزرگترین پای دنیا در کنار هم! + عکس
- در قاب تصویر/ شب های بوداپست، نورانی و دیدنی
- کاربران اندروید، مراقب باشید!
- سیستم بانکی چین تا کجا دوام می آورد؟!
- مفهوم عرضه پول در علم اقتصاد کلان
- ساعت کار بانک ها در ماه مبارک رمضان
- اعدام تعلیقی سزای وزیر رشوه خوار چینی
- Galaxy SIII منفجر شد+تصاویر
- روستایی غرق در جواهر + تصاویر
- سود میلیارد تومانی فوتبالیستها از واردات خودرو
- استخدام های روز- ۱۸ تیر ۹۲
- طنز/ عشق میاد، همین روزها خیلی زود…
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۸ تیر ۹۲
- گزارش بلومبرگ از تقویت ارزش ریال
- جزئیات نرخ قبر در بهشت زهرا
- اعلام دلایل گرانی شیر
- جرایم سنگین اتحادیه اروپا برای تخلفات سایبری
- یارانه ۴۵۵۰۰تومانی تیرماه روز شنبه واریز میشود
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۸تیر ۹۲
- در قاب تصویر/ گاوبازی ، عشق اسپانیایی ها