شراکت در حوزه کسب و کار دقیقا مثل ازدواج معمولا با اشتیاق و هیجان و همه خوبی های دنیا آغاز می شود، اما شرط این است که تا پایان اینگونه بماند.
به گزارش بانکی دات آی آر، اگر بخواهید وضعیت تا پایان خوب بماند باید پیش از آغاز تدابیر لازم را برای انتخاب یک گزینه خوب بسنجید.
بسیار مهم است که درباره وضعیت خانوادگی، تعهدات مالی و سایر شرایط شریک خود اطلاعات کسب کنید. در زیر سوالاتی مطرح شده که می تواند به شما در انتخاب یک شریک خوب بسیار کمک کند.
۱. چه چیزی از یک شریک تجاری می خواهم؟!
باید به دنبال شریک تجاری باشید که آنچه در چنته دارد و قرار است رو کند، با داشته های شما متفاوت باشد. به عنوان نمونه اگر فرد خلاقی هستید، احتمالا به کسی احتیاج دارید که جزئی نگر باشد. اگر سرمایه لازم را برای انجام کار دارید، به دنبال فردی باشید که بازار را بشناسد یا ارتباطات قوی داشته باشد. به همین ترتیب اگر خجالتی هستید، به کسی احتیاج دارید که روابط عمومی خوبی داشته باشد.
۲. موقعیت شریک تجاری احتمالی چگونه است؟!
بسیار مهم است که از وضعیت مالی و تعهدات شریک تجاری آینده تان پیش از شروع همکاری درک درستی داشته باشید. سخت است که از همه آنچه فرد مقابلتان در خانه دارد یا به عنوان مثال به همسر سابقش می پردازد، آگاه شوید. اما از تعهدات مالی او اطلاع حاصل کنید، چون این تعهدات در کوتاه مدت روی تصمیم های او تاثیر می گذارد.
۳. انتظارات شریک تجاری احتمالی در زمان مشخص شده برای شراکت چیست؟!
لازم نیست شرکای تجاری دقیقا به یک میزان در یک پروژه سرمایه گذاری کنند، اما آنچه مهم است و باید رعایت شود این است که میزان پول، زمان موردنظر برای پایان پروژه و مسائلی از این دست میان دو طرف کاملا مشخص و روی کاغذ به صورت کتبی و رسمی نوشته شود. در واقع شرکای تجاری می بایست انتظارات از یکدیگر را به صورت شفاف تعیین کنند.
۴. آیا تعهد شریک تجاری احتمالی هم به قوت تعهد من است؟!
هر قراردادی شراکتی که امضا می شود معمولا برای دو طرف اشتیاق و هیجان به دنبال دارد و شروع کار با هیجان خواهد بود، اما به مرور زمان این هیجان کم شده و جای خود را به تعهد می دهد. کاهلی هر یک از شما در تعهداتی که دارید، می تواند منجر به مشکلاتی شود و انگیزه طرف مقابل را برای کار نابود کند. وقتی انگیزه ها از بین رفتند طبعا کار هم از بین می رود.
۵. آیا مسئله خانوادگی در زندگی شریک تجاری شما وجود دارد که باعث شود شراکت شما در الویت بعد از خانواده قرار گیرد؟!
شاید شریک تجاری مشکلات خانوادگی یا حتی عشق به خانواده زیاد داشته باشد، بطوریکه اعضای خانواده یا مشکلات خانوادگی اش در صدر الویت هایش قرار گیرند. به همین دلیل است که وقت و انرژی کافی را روی کار نمی گذارد.
شما باید از همان ابتدا با خودتان صادق باشید و به دنبال شریک تجاری بگردید که این شرایط را نداشته باشد، چون این مسئله انگیزه های کاری را کمرنگ و قطار کار را از همان اول از ریل خارج می کند.
۶. شریک تجاری چگونه از پس موقعیت های دشوار برمی آید؟!
مهم است که بدانید واکنش شریک تجاری تان نسبت به شکست در ریسک چیست. بهترین راه این است که کارهای او در کسب و کارهای پیشینش را بررسی کنید. باید متوجه شوید کهر او در کسب و کارهای قبلی و در موقعیت های بحرانی چه راه حل هایی را برای خروج از بحران اندیشیده و به اجرا در آورده است. مطالعه گذشته چراغ راه آینده کاریتان خواهد بود.
۷. او چه سوالاتی از من می تواند داشته باشد؟!
فرض کنید می خواهید کارمندی را استخدام کنید. او در پاسخ به سوالی چون خواسته یا سوالی از من به عنوان کارفرما دارید، هیچ پاسخی به شما نمی دهد. رغبت شما به استخدام او قطعا کمتر خواهد شد. در مورد شریک هم همینطور است. اگر هیچ سوالی از شما نداشته باشد، یعنی چندان برایش مهم نیست که در آینده چه اتفاقی می افتد و این نشانه خوبی نیست.
۸. چه چیزی شریک تجاری را پایبند به ماندن در یک کار تیمی می کند؟!
خیلی از آدم ها اول کار خوب به نظر می رسند، اما آنچه آنها را تا آخر خوب نگاه می دارد، مهارت هایشان است. اینکه بداند و تعهد بدهد که تا آخر کار به ویژه چون کار تیمی است، می ماند، بسیار مهم و ارزشمند است. اگر رفیق نیمه راه شود همه چیز به هم می ریزد.
۹. آیا شریک تجاری از آن دست افرادی است که همه چیز را می نویسد؟!
بسیاری از تفاهم نامه ها با دست دادن دو طرف به پایان می رسد، اما دست دادن خشک و خالی می تواند آغاز یک فاجعه باشد. نوشتن انتظارات که واجب است و تردیدی در آن نیست، اما می توان درباره عواقب انتظارات برآورده نشده هم نوشت که اگر هر یک از طرفین زیر تعهدات خود زد، بتوان با مدرک و سند کار اشتباهش را ثابت کرد.
۱۰. آیا واقعا به شریک تجاری احتیاج دارم؟!
این یکی از مهمترین سوالاتی است که در این راه باید از خود بپرسید. عقلانی تر این است که اگر می توانید یک نفر را به عنوان مقام پایین دستی و نه شریک در کنار خود داشته باشید و فقط در شرایطی به حضور شریک راضی شوید که بدون وچود کار راه نیفتد. پس همه جوانب را بررسی کنید و بعد در باره حضور شریک تجاری تصمیم بگیرید.
سارا گلچین
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- تیر خلاص تبلتها برای لپتاپها
- پرطرفدارترین رشتههای کنکور 92
- رمزی که هیچ گاه نمیشکند!
- قیمت سیم کارت کد ۱ در بازار
- رتبه هاي اول و آخرخدمات پس از فروش خودرو
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز۱۳ مرداد ۹۲
- سالم ترین راه های فرونشاندن عصبانیت
- مرغ همسایه همه جای دنیا غاز است!
- پیدا شدن کیف پول بعد از۲۴ سال/عکس
- سفره خانوارايراني در هفته اول و آخر دولت احمدينژاد +جدول
- قیمت جدید رهن و اجاره مسکن در تهران /جدول
- کاهش ۶ میلیارد دلاری تجارت خارجی کشور
- ایران مالک معنوی پسوند اینترنتی “خلیج فارس” شد
- ۱۰ راه و دلیل برای شروع دوباره
- همه برند دارند جز ایران!
- 60 میلیارد دلار پول ایران بلوکه شد