فیروز نادری، زادهٔ ۱۳۲۵ در شیراز معاونت پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیشرانه جت در ناسا و مدیرکل فعلی اکتشافات منظومه شمسی (از ۱۵ اوت ۲۰۱۱) است.
فیروز نادری در ۵ فروردین ۱۳۲۵ در شیراز به دنیا آمد. وی تحصیلات متوسطه خود را در ایران به اتمام رساند و پس از آن به ایالات متحدهٔ آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق پی گرفت. وی دورهٔ کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند.
نادری، پس از پايان تحصيل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مركز سنجش از دور ايران فعاليت كرد. وی در مدت همكاری خود با ناسا مشاغل فنی و مديريتی متعددی را در زمينه ماهوارههای مخابراتی متحرك، رادارهای سنجش از دور، رصدخانههای تحقيقاتی اختر فيزيك، اكتشاف مريخ و ساير اجرام منظومه شمسی برعهده داشت.
نادری از سال ۱۹۹۶ مدیر برنامه منشاء حیات ناسا بود. وی در سال ۱۹۷۶ به JPL پیوست و به عنوان مدیر آزمایشات پروازی علوم فضا و مدیر طرح تفرقسنج (Scatterometer) ناسا به کار پرداخت. علاوه بر اینها وی در مرکز مدیریت ناسا، سرپرستی برنامه فناوری ارتباطات پیشرفته ماهوارهای را بر عهده داشت و در JPL نیز مدیر برنامه ماهوارههای متحرک بود. وی از سال ۲۰۰۰ نیز مدیریت برنامه تازه تأسیس برنامه مریخ را بر عهده گرفت. وظیفه مرکز برنامه مریخ آن است که تمام تحقیقات مربوط به مریخ را هدایت و برنامه ریزی کند. وی، در فروردین ماه ۱۳۷۹ به سمت مدیر پروژههای اکتشاف مریخ منصوب شد.
در پی موفقيت کاوشگرهای مریخ، نادری به سمت معاون و مدير ارشد برنامهريزی مركز JPL (آزمايشگاه پيشرانش جت)، از مهمترين مراكز فضايی ناسا منصوب شد و در سمت جديد به عنوان مسئول طراحی برنامهها و راهبردهای مركز، تجاربش در ماموريتهای مريخ را در مطالعه ساير بخشهای جهان از زمين تا كهكشانهای دور به كار بستهاست. وی همچنين مسئوليت طراحی چشمانداز راهبردی پنج تا ۲۰ ساله JPL را برعهده دارد. وی هم اکنون (سال ۲۰۱۱) به سمت مدیر پژوهشهای روباتیک منظومه خورشیدی منصوب گشتهاست.
معروفیت نادری بیشتر به خاطر ۲ کاوشگر مریخ یعنی روح و فرصت بودهاست که با مدیریت او اطلاعات زیادی از جمله امید بیشتر به وجود حیات در مریخ را به بشر داد. او، فروردين ماه ۱۳۷۹ در شرايطی كه چندين مأموريت متوالی سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپيما به سوی مريخ با شكست مواجه شده بود، به مديريت برنامههای اكتشافات مريخ منصوب شد و توانست در طی ۴ سال، ۳ مأموريت مهم از جمله پرتاب ۲ كاوشگر مريخنورد «روح» و «فرصت» را با موفقيت به انجام رساند.[۳] دریافت بالاترین نشان سازمان فضایی ناسا در بهمن ماه گذشته و انتخاب وی به عنوان موثرترین فرد ایالات متحده در سال قبل از دیگر افتخارات او است.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- چه چیز باعث به وجود آمدن wifi شد؟
- روزه اینترنت در ژاپن
- معرفی دستگاه سورتر اسکناس هوشمند
- 5 علامت اعتیاد به اینترنت
- بهمنی مدیرعامل یک بانک دولتی میشود
- زمین گیر شدن ۶۰ درصد هواپیماهای کشور!
- عاشق ترین و رمانتیک ترین مردم دنیا
- چگونه حجم یک فایل را کم کنیم؟
- جایزه “افشاگران” برای اسنودن
- عجب اتوبوسی! + عکس
- بازار پولی و ارزی کشور آرام میشود
- اسکناسی که قربانی خرافات شد /عکس
- استخدام های روز- ۹شهریور ۹۲
- مخاطرات استرس بیکاری
- 5 برابر شدن هزینه درمان سرطان
- برگشت قيمتها با کاهش تهدید
- یورو و دلار قهر کردند!
- تکدی گری دامن قم را هم گرفت!
- سود بالای ۲۰% موسسات اعتباری را باور نکنید !