بانکداری موبایلی در ایران و طریقه استفاده از آن !

شاید شما هم بارها با شعار ” موبایل شما نزدیک ترین شعبه بانک همراهتان” در تبلیغات بانک های دولتی و خصوصی برخورد کرده اید . مدتی است که M-Banking در اکثر بانک های ایرانی راه افتاده که البته هنوز به صورت کامل در ایران جا نیفتاده که دلیل آن را می توان آشنا نبودن مردم با طریقه استفاده از این سرویس ها و مسئله مهم تر عدم اعتماد کافی به سیستم های الکترونیکی و غیرحضوری نام برد. در این یادداشت به معرفی نرم افزار چند بانک و طریقه استفاده و مزایای آنها خواهیم پرداخت.
همینک بانک های دولتی صادرات , ملت , تجارت , رفاه , ملی , مسکن و سپه و همچنین بانک های خصوصی پارسیان , پاسارگاد , سرمایه و سامان این امکان را فراهم آورده اند که مشتریان , برخی از امور بانکی را از طریق تلفن همراه انجام دهند. بزرگترین مشکل پیش روی بانکداری موبایلی این است که استانداردهای تکنولوژیکی مشترک برای بانکداری موبایل وجود ندارد و درحال حاضر پروتکل های زیادی نظیر XML , SOAP , WAP و HTML برای این منظور در حال استفاده هستند. بانکداری موبایل به نرم افزاری نیازمند هست که از چندین پروتکل یا از یک سری پروتکل های رایج و قابل قبول برای تبادل اطلاعات پشتیبانی کند . الان معمولا بانک ها نرم افزارهای خود را بر اساس پلتفرم جاوا عرضه میکنند تا اکثر گوشی های تلفن همراه این نرم افزار را ساپورت کنند.حفظ امنیت پروسه عملیات بانکداری موبایل هم جای تامل دارد . امنیت عملیات بانکی از یک نقطه دور انجام میگردد و انتقال اطلاعات مالی به صورت وایرلس و بی سیم , پیچیده ترین چالش هایی است که باید بطور مشترک توسط سازندگان نرم افزارهای موبایل , تامین کنندگان خدمات شبکه ای بیسیم و بخش های IT در بانک ها به آن پرداخته شود.

بانکداری با موبایل
اما بانکداری موبایلی به سبک ایرانی حدودا ۳ سال هست که در ایران راه اندازی شده و  بیشتر بانک های خصوصی و دولتی به این سیستم مجهز هستند. عموما توسط این نرم افزارها شما می توانید دریافت مانده حساب و گردش های آخر , انتقال وجه بین حساب خود و دیگران و پرداخت قبوض آب , برق , گار و …. را از طریق موبایل و در کمترین زمان انجام دهید.
نرم افزار همراه بانک ملت برای مشتریان این بانک تهیه شده که شما می توانید به وسیله آن موجودی حساب خود را مشاهده , آگاهی از سه گردش آخر , به روز رسانی حساب , تایید چک , پرداخت تمامی قبوض و انجام عملیات حواله را انجام دهید . برای راه اندازی و استفاده از این نرم افزار ابتدا باید در شعبه افتتاح کننده حساب متمرکز خود درخواست استفاده از محصول همراه بانک ملت را تکمیل نموده و رمز استفاده از همراه بانک را دریافت نمایید. سپس با دریافت نرم افزار و نصب روی گوشی و دادن رمزی که بانک در اختیارتان قرار داده از امکانات آن استفاده کنید.
نرم افزار همراه بانک پارسیان را بدون شک یکی از کامل ترین نرم افزارهای M-Banking در ایران می توان نام برد . این نرم افزار علاوه بر سرویس دهی به مشتریان بانک پارسیان به بانک های دیگر عضو شتاب (پارسیان، ملت، کشاورزی، سامان، اقتصاد نوین و پاسارگاد)، خدماتی را ارایه می کند که بتوانند عملیات مالی و تراکنشهای پرداختی را با استفاده از تلفن همراه خود انجام دهند. این خدمات شامل پرداخت تمامی قبوض , خرید از فروشگاه ها با استفاده از تمامی کارت های پارسیان و بانک های نامبرده از داخل موبایل , خرید شارژ سیم کارت‌های اعتباری همراه اول، ایرانسل و تالیا و همچنین خرید شارژ اعتبار انواع کارت‌های اینترنت و تلفن بین‌المللی از طریق موبایل و …. برای مثال شما با داشتن این نرم افزار و یکی از کارت های بانک های نامبرده به راحتی از داخل موبایلتان می توانید شارژ کارت سیم کارت خود را بخرید و سریعا کد شارژ را دریافت کنید.
نرم افزار همراه بانک صادرات منحصرا برای مشتریان این بانک که دارای حساب سپهر و جاری می باشند ارائه شده است . از امکانات این نرم افزار انتقال وجه بین حسابهای یک مشتری , اطلاع از سه گردش آخر و مانده حساب , استعلام چک و پرداخت قبوض که دارندگان کارت بانکهای عضو شتاب می توانند قبوض خدماتی ( آب ، برق ، گاز و تلفن ) خود را از طریق این سیستم پرداخت نمایند.  استفاده از این خدمات به طور محسوسی باعث صرفه جویی در زمان شما می شود . مثال ساده آن پرداخت قبوض هست که هنوز هم عده ای متاسفانه برای این کار به بانک ها مراجعه می کنند و حداقل یک ساعت برای یک پرداخت قبض معطل می شوند که شما می توانید با استفاده از موبایل خود پرداختتان را در کمتر از یک دقیقه انجام دهید. مثال دیگر خرید کارت شارژهای ایرانسل Irancell Charge و یا همراه اول هست که شما می توانید برای مثال با استفاده از نرم افزار بانک پارسیان این خرید را در کمتر از چند دقیقه و در ۲۴ ساعت شبانه روز از موبایل خود انجام دهید.

منبع: وبلاگ میلاد (فن آوری اطلاعات)

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *