عضو هيأت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران با اظهار تعجب از واگذاري ۲۵ درصد از سهام بانك ملت در قالب سهام عدالت گفت: تا به حال شيوه كار اين بوده كه ۵ درصد از سهام يك بنگاه در بورس عرضه و كشف قيمت ميشد. بعد از تعيين قيمت سهام به كارگزاري سهام عدالت اعطا ميشد. در شرايطي كه يك درصد هم از سهام بانك ملت به بورس نيامده معلوم نيست چگونه 25 درصد را به سهام عدالت دادند.
پدرام سلطاني ادامه داد: تاكنون شركتهايي كه از طريق سهام عدالت واگذار شدهاند تكليف مديريتشان مشخص نشده است و همچنان مديران دولتي سر جايشان باقي ماندهاند به گونهاي كه از شركتهاي تعاوني سهام عدالت مديراني منصوب نشدهاند. اين موضوع چندي پيش موجب شده بود كارگزاري سهام عدالت نسبت به اين موضوع ابراز نارضايتي كند چراكه آنها را به مديريت شركت ملي مس و فولاد مباركه راه ندادهاند.
وي افزود: دولت با اين شيوه واگذاري از طريق سهام عدالت قصد گريز از تعهدات خصوصيسازي را دارد. به نظر ميرسد دولت ميخواهد به اين شيوه آمارهاي خصوصيسازي خود را بالا نشان دهد در حالي كه حركتي در جهت عمل به سياستهاي ابلاغي اصل 44 نميشود. بندهايي مثل توانمندسازي بخشخصوصي، توسعه نيروي انساني و … خبري نيست.
رئيس كميسيون IT اتاق بازرگاني تهران تصريح كرد: با واگذاري سهام بانك ملت از طريق سهام عدالت بايد نگران آينده اين بانك بزرگ بود تا زماني كه اين بانك دولتي است ضرر و زيان آن در بودجه دولت و با پول نفت پوشيده ميشود. اما وقتي بانك به اين شيوه خصوصيسازي شود و مديران دولتي سر كار باقي بمانند تكليفش نامشخص است.
وي خاطر نشان كرد: در شرايطي كه بانكهاي دنيا در بحران به سر ميبرند و بانكهاي كشور هم تعهداتشان به بانك مركزي روز به روز بيشتر ميشود و توان پرداخت آن را نيز ندارند اوضاع براي آنها دشوارتر ميشود.
وي تصريح كرد: شايسته است در چنين شرايطي خصوصيسازي بانكها كه ستونهاي مالي اقتصاد بخشخصوصي هستند نهايت دقت و ظرافت بهخرج داده شود و مديران مجرب بخشخصوصي را وارد كار كرد نه اينكه با اين شيوه خصوصيسازي بانكها از اين جيب به آن جيب شوند و وضعيت بلاتكليفي پيدا كنند.
منبع: خبرگزاری ایلنا