موفق ها/ منیژه رازقی

پروفسور «منیژه رازقی» استاد دانشگاه «نورت وسترن» آمریکا میباشد.

پروفسور «منیژه رازقی»، تحصیلات خود را در رشته‌ی فیزیک تا اخذ مدرک دکتری در دانشگاه «پاریس» (1980) سپری کرده و بین سال‌های 1360 (1981 میلادی) تا 1364 (1985 میلادی) دانشمند محقق ارشد در پروژه‌ی تامسون CSF در «ارسی» فرانسه فعالیت داشته و در سال 1370 (1991 میلادی) ریاست آزمایشگاه مواد اکتشافی را عهده‌دار شده است.

دکتر «رازقی» که یکی از دانشمندان برجسته در رشته علوم و فناوری نیمه رساناها است، از پیشگامان توسعه و اجرای تکنیک‌های مدرن و مهم همسو محوری از قبیل MOMBE, GASMBE, MBE, VPE,MOCVD برای رشد درجه کامل ترکیبی نیمه رساناهای ترکیبی III-V ، «هتروساختارها» و «دیوارهای کوانتومی» است.

وی کتابی با عنوان «چالش MOCVD » نوشته است که این کتاب یک اثر پیشگام در زمینه‌ی سیستم بر اساس InP-GaInA SP و سیستم GaAs-GaInA SP است.

دکتر «رازقی» در سال 1366 (1987 میلادی) جایزه‌ی «علوم فناوری اروپا» (IBM) را کسب کرد.

در سال ۱۳۷۴ (۱۹۹۵ میلادی) موفق به اخذ جایزه از انجمن «مهندسان زن» شد و در سال 1377 (1998 میلادی) جایزه‌‌ی «بهترین مقاله» را از «سمپوزیوم اتوالکترونیک وست فوتونیک 98» دریافت کرد.

وی نویسنده‌ی 5 کتاب و 15 فصل کتاب است. این پژوهشگر ایرانی همچنین نویسنده یا دستیار نویسنده بیش از یک‌هزار مقاله بوده و برای شرکت در بیش از 300 سخنرانی دعوت شده است.

«منیژه رازقی» که 50 اختراع را نیز به ثبت رسانده است از پائیز سال 1370 (1991 میلادی) به هیأت اساتید دانشگاه «نورت وسترن» آمریکا ملحق شده است.

وی همچنین به عنوان رئیس مرکز جدید «ابزار کوانتوم» در این دانشگاه فعالیت دارد.

«رازقی» تاکنون ریاست چندین کنفرانس بین‌المللی را نیز در زمینه‌ی مفاهیم فیزیک ماده برای کاربردهای ابزار نوری الکترونیکی برعهده داشته است.

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *