بورس در تعادل شکننده؛ خروج پول حقیقی ترمز رشد شاخص را کشیده است

بازار سرمایه در هفته دوم آذر ۱۴۰۴ در شرایطی متعادل اما کم‌رمق به کار خود ادامه داد. شاخص کل اگرچه توانست از مدار نزولی فاصله بگیرد، اما به دلیل کاهش ورود نقدینگی حقیقی و افت ارزش معاملات، توان شکل‌دهی به یک روند صعودی پایدار را پیدا نکرد.

شاخص کل در محدوده ۳ میلیون و ۲۷۰ هزار واحد نوسان داشت و تنها رشد جزئی در پایان هفته ثبت شد. در مقابل، شاخص هم‌وزن عملکرد ضعیف‌تری داشت و فشار فروش در نمادهای کوچک‌تر همچنان ادامه یافت. ارزش معاملات خرد طی روزهای اخیر بین ۷ تا ۹ هزار میلیارد تومان در نوسان بود؛ عددی کمتر از میانگین ماه گذشته و نشانه‌ای از تداوم رفتار احتیاطی معامله‌گران.

ثبات نسبی متغیرهای کلان و نبود ریسک بودجه‌ای تازه باعث شده احتمال اصلاح سنگین شاخص کاهش یابد. با این حال، خروج پول حقیقی همچنان ادامه دارد و مهم‌ترین مانع در مسیر بازگشت پرقدرت تقاضا محسوب می‌شود. در برخی روزها ارزش سفارش‌های خرید بر فروش پیشی گرفت که از امید بخشی از فعالان به چرخش بازار حکایت دارد.

از منظر تکنیکالی، محدوده ۳.۱۰۰.۰۰۰ واحد به‌عنوان حمایت مهم شاخص کل مطرح است و سطح ۳.۴۰۰.۰۰۰ واحد مقاومت اصلی محسوب می‌شود. کارشناسان معتقدند در صورت تداوم شرایط فعلی و نبود شوک سیاسی یا ارزی، بازار در ادامه آذر ماه در مسیر تعادل همراه با نوسان محدود حرکت خواهد کرد و نمادهای بزرگ، به‌ویژه گروه فلزی، نقش کلیدی در حفظ ثبات شاخص خواهند داشت

به اشتراک بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *