در حالی طراحی اسکناسهای رفورم پول ملی و مطالعات آن در بانک مرکزی به اتمام رسیده است که نتایج نظرسنجی بانک مرکزی در مورد رفورم پول ملی به صورت رسمی اعلام نشد اما مسئولان ارشد بانک مرکزی از پیگیری اجرای طرح حذف صفرها از پول ملی در نیمه دوم سال جاری خبر میدهند.
طرح حذف صفرها از پول ملی، آخرین پروژه پولی و طرح تحول بزرگ اقتصادی دولت دهم بود که به نتیجه نرسید، گرچه تصور می شد که لایحه حذف صفرها از پول ملی در اواخر دولت گذشته اجرایی شود، اما عملیاتی شدن این طرح بر عهده دولت یازدهم گذاشته شد.
محمود احمدی دبیرکل بانک مرکزی در سال ۹۱ اعلام کرده بود که اجرای طرح حذف صفرها از پول ملی با یکسال تاخیر از اوایل سال ۹۳ آغاز خواهد شد که البته این تصمیم دوباره تغییر کرد و قرار است اجرای این طرح به گفته مسئولان ارشد بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۹۳ کلید بخورد و پیگیری شود.
پیش از این نیز بانک مرکزی سایتی برای نظرسنجی جهت نامگذاری و چگونگی حذف صفرها ایجاد کرده بود که با روی کار آمدن دولت یازدهم عملا این سایت از کار افتاد و نتایج آن از سوی بانک مرکزی به صورت رسمی اعلام نشد.
مسئولان بانک مرکزی از نهایی شدن مطالعات خود در این زمینه خبر می دهند وعنوان می کنند که با بهبود و ثبات وضعیت اقتصادی و کاهش نرخ تورم این موضوع به صورت جدی به عنوان یکی از پروژه ها در دستور کار بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.
در عین حال با اتمام مطالعات بانک مرکزی، این موضوع باید در دولت و مجلس نیز مورد بازنگری قرار گیرد. به حال رئیس کل بانک مرکزی به موضوع حذف صفرها از پول ملی توجه ویژه ای دارد.
اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی در این زمینه به مهر گفته است: شرایط اقتصادی کشور باید بهبود یابد و باثبات تر از وضعیت فعلی شود و به عبارت دیگر نرخ تورم باید به یک سطح منطقی و معقولی هدایت شود و آن زمان است که این موضوع مورد بازنگری و دستور کار جدی بانک مرکزی قرار می گیرد.
بر این اساس اسکناس های مورد نیاز اجرای این طرح ملی در بانک مرکزی در ابعاد ۱۴۲ در ۷۱ میلی متر طراحی شده و لازم است که زیرساخت های قانونی برای اجرای رفورم پولی فراهم شود، به عبارت دیگر نه تنها اجرای این طرح و تغییر واحد پول باید در مجلس به تصویب برسد بلکه لازم است که قانون پولی تغییر کند.
کارشناسان بانک مرکزی معتقدند که اجرای رفورم پولی در صورت تثبیت نرخ تورم امکانپذیر است، یعنی حتی اگر نرخ تورم دو رقمی هم باشد اما تثبیت شده باشد می توان آن را اجرا کرد.
برای اجرای رفورم پولی لازم است که دو تا سه قطعه اسکناس بزرگ منتشر شود و حجم ۸ میلیارد اسکناس به حجم ۴ میلیارد اسکناس تقلیل یابد و چالش اصلی اجرای رفورم پولی یعنی افزایش سرانه مسکوک از بین برود.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- حداقل وام ۵۰ درصدی خرید خانه چقدر است؟
- نگاهی به یارانه نقدی تیرماه و حواشی آن
- مبنای دریافت مالیات از بازار چیست؟
- نرخ سود ابلاغی ۲۲ درصد، دریافتی ۳۰ درصد
- 5 رشته تحصیلی پولساز
- خبر خوش براي کارمندان پيماني در دولت
- مسابقه جالب ملکه زیبایی در برزیل+ عکس
- چرا استفاده از نرم افزار ارسال ایمیل گروهی جز بهترین راه های تبلیغات به شمار می آید ؟
- فرمول قیمت گذاری خودرو ایران لو رفت!
- کلافگی کاربران اینترنت و پاسکاری مشکلات
- استخدام های روز- ۱۵ تیر ۹۳
- برق صنایع سهمیهبندی شد
- صحنه های شوکه کننده در دوبی (+عکس)
- محبوبترین راههای رسیدن ایرانیها به اینترنت