“رشوه” آفت تولید و کارآفرینی

 

«رشوه» عبارت است از آنچه براي از بين بردن حقي و يا حق نمودن باطلي مي دهند.هیچ کس در دنیا وجود ندارد که از مضرات اخلاقی  “رشوه” آگاه نباشد اما آیا تا به حال فکر کردید اثرات اقتصادی آن چیست.

به گزارش بانکی دات آی آر، فرض کنید یک ایده اقتصادی خیلی خوب دارید اما برای آغاز کار نیاز به کسب برخی مجوز های قانونی وجود دارد حال چند ماه در ادارات بدوید و کارتان به روزهای آتی موکول شود خیلی ناراحت کننده است اما اگر ببینید دیگری یک روزه کارش راه می افتد چه احساسی به شما دست می دهد.

کار شما و فعالیت اقتصادی تان شروع نشده اما خسته می شوید خیلی خسته.

انسان، داراي غريزه منفعت طلبي است و همواره در راستاي منافع خود حركت مي كند. اموري مانند انجام سريع و خارج از نوبت كار، علاقه به زراندوزي و دستيابي به پول بيشتر در معاملات، فرار از مجازات يا فرار از پرداخت ماليات و… ريشه در غريزه منفعت طلبي افراد دارد و رشوه از ابزار دستيابي آنها به اين گونه اهداف است.

این عامل در کنار پایین بودن سطح درآمد و حقوق کارکنان ادارات و سازمان ها سبب می شود که اقتصاد با شیوع فساد و رکود کار و تولید مواجه شود.

مجازات قانونی

مجازات جرم ارتشاء در حقوق ایران، در قانون مجازات عمومی سابق مصوب سال ۱۳۰۴ و قانون تعزیرات اسلامی سابق ۱۳۶۲ مجازاتهایی در خصوص این جرم پیش بینی شده بود لیکن بلحاظ خفیف بودن مجازات این فعل ارتکابی و شیوع جرایمی چون کلاهبرداری و اختلاس و ارتشاء بعد از جنگ تحمیلی قانون گذار به فکر تشدید مجازات مرتکبین چنین جرایمی بود و بلحاظ عدم تائید شورای نگهبان النهایه مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورخه ۱۵/۹/۶۷ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری را تصویب نمود و در ماده ۳ این قانون مجازاهایی را برای مرتکبین ارتشاء پیش بینی کرده است که عبارتست

۱-در صورتیکه قیمت مال ماخوذه پیش از بیست هزار ریال نباشد به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال و چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا هم طراز مدیر کل یا بالاتر باشد به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد.

۲- در صورتیکه قیمت مال بیش از بیست هزار ریال تا دویست هزار ریال باشد یک سال تا سه سال حبس و جزای نقدی معادل قیمت مال یا وجه ماخوذه و انفصال موقت از شش ماه تا سه شال محکوم خواهد شدو چنانچه مرتکب در مرتبه مدیر کل یا هم طراز یا بالاتر باشد انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم خواهد شد

۳- در صورتیکه قیمت مال یا وجه ماخوذه بیش از دویست هزار ریال تا یک میلیون ریال باشد مجازات مرتکب دو تا پنج سال حبس بعلاوه جزای نقدی معادل مال ماخوذه و انفصال دایم از خدمات دولتی و تا ۷۴ ضربه شلاق و چنانچه مرتکب در مرتبه پایین تر از مدیر کل یا هم طراز باشد بجای انفصال دائم از انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهدشد

۴- در صورتیکه قیمت مال یا وجه ماخوذه بیش از یک میلیون ریال باشد مجازات مرتکب پنج تا ده سال حبس بعلاوه جزای نقدی قیمت مال و چنانچه مرتکب در مرتبه پایین تر از مدیر کل یا هم طراز باشد بجای انفصال دایم به انفصال موقت از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد و در تمامی موارد فوق مال ناشی از ارتشاء بعنوان تعزیر رشوه دهنده یه نفع دولت ضبط خواهد شد و چنانچه راشی بوسیله رشوه امتیازی تحصیل کرده باشد این امتیاز نیز لغو خواهد شد بعلاوه در صورتیکه که میزان جرم ارتکابی یک میلیارد ریال یا بیشتر باشد حکم محکومیت قطعی به رشاء و ارتشاء طبق تبصره ماده ۳۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ در رسانه ملی یا یکی از روزنامه های کثیر النتشار، انتشارش الزامی است.

راهکار ساده برای موفقیت بدون رشوه

برای مقابله با رشوه راهکارهای متعدد قانونی و حرفه ای وجود دارد در این گزارش با ارائه راهکاری ساده به شما کمک می کنیم بدون پرداخت رشوه به موفقیت برسید.

شاه کلید موفقیت در هرتجارت و دوری از فساد و رشوه “روابط عمومی قوی” و “ارتباط موثر” است.

با افراد به طور مستقيم ارتباط برقرار كنيد. مسئوليت برقراري ارتباط را برعهده ديگران نگذاريد و از واسطه كردن ديگران پرهيز كنيد. وقتی در ارگان وسازمانی خودتان را به عنوان مدیرعامل و مسئول مستقیم یک پروژه معرفی می کنید در صورتی که از اخلاق و طرز برخورد مناسب هم استفاده کنید شانس موفقیت افزایش می یابد.

به نيازهاي ديگران توجه كنيد

همه مي دانند كه هدف از تلاش براي ايجاد ارتباط،در نهايت اين است كه بتوانيم با هم كاركنيم،اما براي رسيدن به چنين هدفي مي بايست ( توجه به ديگران ) را سرلوحه تلاش خود قرار دهيم.

فرض کنید وارد اداره ای شدید که کارمند آن بسیار گرفته و خسته به نظر می رسد با او سرصحبت را باز کنید و علت را جویا شوید مخصوصا خانم ها دوست دارند از مشکلاتشان حرف بزنند.

شرایط کاری و مشکلات دیگران را درک کنید همچنین دقت کنید سعی کنید صادق باشید رفتار چاپلوسانه خیلی سریع آشکارمی شود و تاثیر نامطلوبی دارد.

با ديگران تبادل نظر كنيد

به عنوان کارشناس با افراد سازمان و نهاد تصمیم گیرنده مشورت کنید سعی کنید رابطه ای سالم و موثر داشته باشید و در موارد لزوم دانش و اطلاعات خود را در اختیار دیگران بگذارید تا بتوانید احترام و رابطه مفیدی داشته باشید.

البته اگر همه اصول را رعایت کنید ممکن است از سوی بعضی با در خواست رشوه مواجه شوید در این صورت برای فرد روشن کنید که علاقمند به همکاری و گسترش روابط هستید اما به هیچ وجه حاضر به پرداخت رشوه نیستید قاطعیت به همراه برخورد منطقی بیشتر وقت ها کارساز است در غیر این صورت مجبورید به مدیر ارشد مراجعه کنید که آخرین پیشنهاد است که تنها در مواقعی که کار گره می خورد باید به آن پرداخت.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *