قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: این میزان نسبت به سال قبل تر از آن ۸ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت نیز ۱۰ درصد کاهش داشته است. در ۲۳ استان میزان نزولات جوی نسبت به سال قبل تر از آن منفی بوده و تنها در هشت استان بارندگی ها مثبت بود.
پولنیوز-قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه وضعیت حدود 300 دشت از مجموع 609 دشت کشور ممنوعه بحرانی است و امکان برداشت آب از آنها وجود ندارد، گفت: پیشنهاد شده است دولت تصمیمات تازه ای درباره جریمه و یا قطع انشعاب آب مشترکان پُرمصرف بگیرد.
به گزارش مهر، ستار محمودی ظهر امروز در یک نشست خبری با ارائه وضعیت منابع آب کشور در سال آبی گذشته گفت: براساس آمارها از ابتدای مهر ماه سال ۹۲ تا ۳۱ شهریور ۹۳ مجموعا ۲۱۸ میلی متر بارندگی در کشور ثبت شد.
قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: این میزان نسبت به سال قبل تر از آن ۸ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت نیز ۱۰ درصد کاهش داشته است. در ۲۳ استان میزان نزولات جوی نسبت به سال قبل تر از آن منفی بوده و تنها در هشت استان بارندگی ها مثبت بود.
محمودی ادامه داد: همچنین نسبت به میانگین بلندمدت وضعیت بارندگی ها در ۲۲ استان منفی و در ۹ استان مثبت بود. د ر سال آبی گذشته ۴۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آب داشتیم که این میزان نسبت به سال ماقبل آن که ۴۹ میلیارد مترمکعب بود و میانگین بلندمدت که ۸۸.۲ میلیارد مترمکعب بود، کاهش تا ۵۲ درصد نشان می دهد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه برای تامین منابع آبی مورد نیاز کشور در سال آبی جاری که از ابتدای مر ماه آغاز شده است، از بهمن ماه سال گذشته کارگروهی در ستاد وزارت نیرو تشکیل شده و بررسی هایی را انجام دادیم، بیان داشت: طبق آخرین بررسی ها ۵۱۷ شهر و کشور در وضعیت برابر تولید و مصرف قرار گرفتند و دارای پتانسیل تنش آبی هستند.
وی با اشاره به اینکه همچنین ۱۲ کلانشهر کشور با جمعیت ۲۳ میلیون نفری در شرایط ناپایدار آبی بودند، از آبرسانی به ۶ هزار و ۴۰۰ روستا با تانکر خبر داد و افزود: از طریق احداث مخازن، خطوط جدید و حفر چاه های آب توانستیم با مشکل تنش آبی در ۵۱۷ شهر مقابله کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو تاکید کرد: از ۱۲ کلانشهر دارای تنش آبی کرمان، اصفهان و تهران بیشتر از بقیه در وضعیت ناپایدار آبی قرار داشتند که در حال حاضر تهران و کرمان برای پاییز دارای مشکل آبرسانی هستند.
محمودی با اشاره به به اینکه بخش مهمی از مشکل آبرسانی به اصفهان حل شده است، گفت: برای آبرسانی در سال جاری از هفته گذشته برنامه ریزی هایی شروع شده و جلساتی در حال برگزاری است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به برگزاری اجلاس جهانی آبیاری و زهکشی و انتخاب ایران به ریاست سه ساله این کمیسیون بین المللی گفت: ریاست ایران سه ساله است که می تواند از این فرصت برای حضور بیشتر ایران در مجامع بین المللی آبی دنیا استفاده کند.
وی درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای اخذ جریمه از مشترکان پرمصرف آب گفت: با توجه به شرایط تهران و مصرف بی رویه آب در گذشته جیره بندی نیز در پایتخت انجام شده بود، اما در حال حاضر قطعی آب وجود ندارد ولی شاهد مصارف غیرضرور هستیم.
قائم مقام وزیر نیرو افزود: چارچوبی تهیه و به دولت رفت و در کمیسیون های امور زیربنایی دولت بررسی هایی صورت گرفته، ولی پیشنهاد کلی وزارت نیرو افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف به صورت ضرایب پله ای انجام شود.
محمودی خاطر نشان کرد: درباره آبرسانی به مسکن مهر سه جلسه با معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و به صورت کلی در طی سه ماه نارسایی های آبرسانی به این پروژه احصاء شد که در نهایت قرار است یکهزار میلیارد تومان منابع برای این بخش اختصاص یابد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اجرای طرح باروری ابرها در ۱۲ استان کشور گفت: باروری در شرایطی است که بر اساس درجه حرارت، شرایط ابر و میزان رطوبت ابر انجام می شود.
قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: همه نقاط کشور دارای شرایط یکسانی در بارندگی نیست ولی غالبا مناطق مختلف کشور با کم بارانی روبرو است و برخی نقاط نیز خشکسالی داریم؛ بنابراین بررسی های تخصصی نشان می دهد که باروری ها در کدام مناطق باید اتفاق بیافتد.
محمودی با تاکید بر اینکه به زودی در تهران شرایط باروری ابرها ایجاد می شود، در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص وضعیت دشت ها گفت: از ۶۰۹ دشت کشور نزدیک به ۳۰۰ دشت ممنوعه بحرانی است و منابع آب آن پایین رفته و برای اینکه این دشت ها به تدریج به شرایط مطلوب برگردند، باید کنترل هایی اعمال شود.
وی افزود: همچنین از طریق نصب کنتور بر روی چاه ها و مدیریت برداشت، به دنبال بهبود ذخایر آبی در دشت های کشور هستیم به تازگی گزارشی نیز درباره فرونشست زمین در بخشی از تهران از سوی سازمان زمین شناسی ارائه شده است.
در ادامه اسدالله اسداللهی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو نیز با اشاره به اینکه ایران از نظر اراضی آبی پنجمین کشور دنیا با ۸.۹۹ میلیون هکتار اراضی آبی است، گفت: ۹۲ درصد تولیدات کشاورزی به این موضوع وابسته است اما به صورت کلی بالغ بر بیش از ۱۴ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد.
در ادامه سعید نیریزی، رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این کمیسیون کنترل سیلاب و بهبود وضعیت آبیاری است، گفت: این کمیسیون در 80 کشور دنیا فعالیت دارد و بیش از 65 سال از تاسیس آن می گذرد که ایران بالای 50 سال است که به عضویت آن درآمد.
نیریزی تاکید کرد: 70 درصد منابع آب در دنیا توسط بخش کشاورزی مصرف می شود و این میزان در ایران 90 درصد است. بنابراین بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران پایین است.
اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:
=================
- افزایش ۳۰ درصدی پرداخت وامهای دانشجویی
- مصرف سوخت اتومبیل را چگونه کاهش دهیم؟
- بازگرداندن همه یارانه دریافتی به خزانه توسط یک هم وطن+ عکس
- بازار داغ فیلترینگ برای فیلترشکن ها
- مصرف نان و بنزین در ایران ۶ برابر جهان!
- دفترچه بیمه تمامی ایرانیان یکسان میشود
- جنجال کارت خوان ها به دولت کشید
- انجام چند کار در یک زمان باعث کاهش ماده خاکستری مغز میشود
- روزی ۱۶ هزار فقره چک برگشت می خورد
- گزینههای افزایش قیمت آب در دولت
- دلایل افزایش قیمت دلار
- جهرمی: خود بانکمرکزی بنگاه داری میکند!
- 1500000 نفر در صف دریافت وام ازدواج
- مجازات جدید برای مرتکبان جرائم مالیاتی