بانکی دات آی آر: یکی از نکاتی که در خصوص یوتافون ۲ قابل توجه است، این است که در نگاه اول این گوشی بسیار عادی به نظر میرسد. علیرغم داشتن طراحی منحصر به فرد این گوشی که به لطف داشتن دو صفحه نمایش میسر شده است، واقعاً کار با آن بسیار راحت است، ضخامت ۹ میلیمتری، وزن ۱۴۵ گرمی و استفاده از پلاستیک فشرده شفاف همگی از جمله مواردی هستند که حس خوبی را در کار با این گوشی به کاربر منتقل میکنند.
به گزارش ۱پزشک، به زحمت میتوانید زاویه تندی را در بخشهای مختلف آن پیدا کنید. لبههای بالایی و پایینی دارای یک منحنی هستند که یادآور نکسوس ۴ و نکسوس ۵ هستند اما این انحنا باریکتر و کمی براقتر از این هر دو گوشی است و کار با گوشی در دست را بسیار آسان کردهاند. لوگوی برند این گوشی نیز بهصورت کم رنگی در پشت گوشی حک شده است.
دور تا دور گوشی توسط بلندگو، درگاه USB، و کلید تنظیم صدا و همچنین شکاف قرارگیری سیمکارت احاطهشده است.
صفحه نمایش اصلی این گوشی ۵ اینچی و دارای رزولوشن ۱۰۸۰ است و در هر اینچ آن ۴۴۲ پیکسل قرار دارد و سایر مشخصات آن دقیقاً طبق آن چیزی است که از یک صفحه نمایش AMOLED انتظار دارید. از آنجائی که طراحی این گوشی به ابتدای سال ۲۰۱۴ باز میگردد در آن بهجای استفاده از نسل چهارم، از نسل سوم Gorilla Glass استفاده شده است.
اما برای اینکه ببینیم چه چیزی آن را از سایر اسمات فون ها متمایز کرده است باید نگاهی به پشت گوشی بیندازیم و درواقع پشت این گوشی یک پشت گوشی معمولی نیست، در واقع یک روی دیگر است. دومین صفحه نمایش این گوشی نیز توسط Gorilla Glass ۳ محافظت میشود. اما لایه رویی آن مات است و براق نیست. صفحه نمایش دوم این گوشی در واقع یک( E-Paper Display (EPD است. با داشتن فضای ۴٫۷ اینچی و رزولوشن ۹۶۰ * ۵۴۰ و چگالی پیکسلی ۲۳۵ این صفحه نمایش کوچکتر از صفحه نمایش اصلی گوشی طراحی شده است و البته بهجای نمایش ۱۶ میلیون رنگ این صفحه نمایش میتواند ۱۶ رنگ از طیفهای رنگ خاکستری را نمایش دهد.
همچنین این صفحه نمایش نور پس زمینه ندارد و مثل سایر صفحات E-Paper دارای نرخ تازهسازی – refresh rate – پایینی است. اما مسئله قابل توجه دیگر این گوشی عمر باتری آن است. به گفته یوتافون، صفحه نمایش پشتی این گوشی ۷ برابر کمتر از صفحه نمایش اصلی انرژی مصرف میکند و باتری آن توان فراهم کردن ۱۰۰ ساعت استفاده از این صفحه نمایش را میدهد. تقریباً هر کاری که با صفحه نمایش اصلی انجام میشود عیناً در صفحه نمایش پشتی نیز قابل انجام است. بهطور مثال اگر تنها از صفحه نمایش پشتی برای مسیریابی بهوسیله GPS استفاده کنید، باتری این گوشی تا ۱۸ ساعت میتواند دوام بیاورد.
کاربر میتواند تنها با یک اشاره انگشت تمام کارهای خود را از صفحه نمایش اصلی به صفحه نمایش پشتی منتقل کند.
طبیعتاً استفاده از اندروید خالص برای صفحه نمایشی با نرخ تازهسازی پایین و تنها ۱۶ رنگ آنهم از طیفهای رنگ خاکستری چندان جالب نمینماید اما خوشبختانه یوتا به این مسئله هم فکر کرده و نرمافزار خاصی را برای صفحه نمایش پشتی گوشی طراحی کرده است. یوتا پانل، از گجت های ساده که بهمنظور کارهای ساده طراحی شدهاند استفاده میکند. گجت هایی چون گجت اعلام ساعت، آب و هوا، لیست کردن آخرین اعلانها و مواردی از این دست و چون صفحه نمایش دوم انرژی بسیاری کمتری مصرف میکند نیازی نیست که به زمان نمایش آنها در صفحه توجه داشته باشید، نگرانی که اغلب کاربران در هنگام کار با صفحه نمایشهای رنگی با آن مواجه میشوند.
اما در کنار همه این موارد، برنامه دیگری به نام یوتاکاور در این گوشی ارائه شده است تا بتوانید از تصاویر و نمادهای گرافیکی و حتی تصاویری که از خود تهیهکردهاید نیز در صفحه نمایش پشتی استفاده کنید. یوتاکاور تمام پردازشهای موردنیاز را برای شما انجام میدهد. حتی میتوانید عکسهای مورد علاقه خود از شبکههای اجتماعی را نیز با استفاده از این نرمافزار دریافت کنید و از آنها در هر جایی که علاقه دارید استفاده کنید.
زمانی که اعلانی پدیدار میشود آنها توسط تعداد زیادی انیمیشن جذاب نمایش داده میشوند. قفل کردن و باز کردن قفل صفحه نمایش پشتی دقیقاً با همان کلیدی انجام میشود که این کار را برای صفحه نمایش اصلی انجام میدهد.
باید گفت که یوتا در استفاده از این صفحه نمایش دوم بسیار خلاقانه عمل کرده است. حتی در کاربریهای بسیار مرسوم از صفحه نمایشهای EPD مثل خواندن کتاب نیز این شرکت عالی عمل کرده است. ما یک رمان کامل را در یک روز، با یک بار شارژ در صفحه نمایش EPD خواندیم و باید بگویم که تجربهای بسیار دلپذیر تر از خواندن کتاب در صفحه نمایش اصلی را احساس کردیم.
اما اینطور نیست که این گوشی ایرادهایی نیز نداشته باشد. نرمافزاری که مسئولیت مدیریت EPD را دارد در مواردی درست عمل نمیکند و عملکردی واقعی ندارد و گاهی اوقات پاسخگویی صفحه نمایش پشتی بسیار کند و دیر هنگام است. همچنین اگر نمیخواهید که دیگران به اطلاعات گوشی شما دسترسی داشته باشند باید بگوییم که یوتافون ۲ گوشی خوبی برای شما نخواهد بود. در بسیاری مواقع زمانی که مشغول صحبت با گوشی هستید متوجه نیستید که صفحه وبی که قبلاً مشاهده کردید یا قرار ملاقات بعدی شما در صفحه پشتی در حال نمایش است و دیگران بهراحتی میتوانند آنها را ببیند همچنین نام آخرین شخصی که به شما پیامک داده نیز در این صفحه نمایش داده میشود.
همچنین به نظر میرسد یوتا برنامه مشخصی برای بهروزرسانی اندروید نصب شده روی این گوشی نداشته باشد. گوشی که ما به بررسی آن پرداختیم دارای نسخه ۴٫۴٫۳ بود ولی شرکت برنامه زمانی برای بهروزرسانی آن اعلام نکرده است.