طی چند روز اخیر خبر کودک دو ساله نیجری دست به دست در شبکههای اجتماعی میچرخد. واقعیت خبر تا حدی درست و تا حدی هم نادرست است. گویا کسانی از ابتدا دوست داشتهاند خبر را آب و تاب دهند تا بازدید سایت یا کانالشان بالاتر رود. سایت بانکی برای رفع شبهه از صحت این ماجرا، خبر را از سایت سی ان ان (CNN ) برای شما کاربران بازنشر میکند.
بانکی دات آی آر: «آنجا لووِن» که یک موسسه خیریه در نیجریه دارد، در یکی از خیابانهای شهر در حال خرید بود که متوجه کودکی برهنه و سرگردان می شود. او با دیدن وضعیت وخیم کودک سریعا دست به کار میشود و به کودک مقداری غذا میدهد.
مغازهدارهای آن خیابان به لووِن میگویند که 8 ماه پیش پدر و مادر این کودک به این منطقه آمده و کودک را در خیابان رها کردند چون معتقد بودند که شیاطین در روح کودک حلول کردهاند!
«آنجا» پس از شنیدن ماجرای سرگردانی و دیدن حال بد کودک، او را به کمپ خیریه خود میبرد و پس از شستشو و پوشاندن لباس بر تن کودک، نام امید (Hope) را برای او انتخاب میکند.
سپس خانم لووِن او را به بیمارستان میبرد و کودک به مدت چند روز تحت مداوای پزشکان قرار میگیرد. پزشک معالج امید درباره وضعیت او میگوید: «سوءتغذیه شدیدی دارد و بخاطر زندگی در کوچه و خیابان به انگلهای زیادی مبتلا شده است.»
افراد ساکن در آن خیابان میگویند به احتمال زیاد والدین خرافاتی این کودک میخواستهاند کودک را بکشند اما جرات این کار را نداشتهاند، در غیر اینصورت اگر مسئله صرفا ترک کودک بود او را به یتیمخانههای نیجریه میسپردند نه خیابان.
عابران رهگذر و مغازهدارهای آن خیابان از سر دلسوزی به کودک رهاشده باقیمانده غذاهایشان را میدادند و از این طریق این کودک 8 ماه دوام آورده است.
بدن این کودک پس از ۸ ماه تحمل گرسنگی به دلیل کمخونی و محرومیت از مواد مغذی تغییر شکل داده است.
هر سال نزدیک به هزار کودک به طرق مختلف جانشان را به خاطر اعتقادات مذهبی مردم نیجریه از دست میدهند. در ده سال گذشته کمپینها و موسسههای خیریه زیادی برای جلوگیری از مرگ این کودکان به وجود آمدهاند. موسسه African Children’s Aid Education and Development Foundation, توسط خانم لووِن برای نجات این کودکان تشکیل شده است.
بانکی: سمیرا همتی