بانکی دات آی آر: شاید شما هم تا به حال در سفرهایتان متوجه یادگاریهای جور واجور روی در و دیوار مکانهای تاریخی دیده باشید. شاید هم پیش آمده باشد که کسی جلوی چشمتان روی مکانی تاریخی نقاشی بکشد یا خطی بنویسد. احتمالا پیش خودتان فکر کردهاید که چرا مسولان گردشگری فکری به حال این مسئله نمیکنند. معضل یادگارینوشتن بیشتر از هر چیز به فرهنگ شخصی فرد برمیگردد. گاهی افرادی برای فرار از عقدههای درونی به تخریب اموال عمومی دست میزنند. شاید بشود گفت یادگاری نوشتن، نوعی انتقام گرفتن از همه جامعه است. امروز خیلی اتفاقی خبری از نحوه برخورد با یادگارینویسها را خواندم که برایم بسیار جالب و البته تعجبآور بود.
ماجرا از این قرار است که دانشگاه کاناگاوای ژاپن تعدادی از دانشجویان را به سفر تحصیلی در آلمان میبرد. در یکی از بازدیدها که به شهر کلن رفته بودند، دو دانشجوی ژاپنی بر روی دیوارهای کلیسای جامع کلن که به عنوان میراث جهانی ثبت شده است، یادگاری مینویسند. این دو دانشجو با خیال راحت از نوشتهشان عکس میگیرند و عکس را در توییترشان منتشر میکنند. یکی از مسولان قضیه یادگاری نوشتن را متوجه میشود و بلافاصله به دانشگاه اطلاع میدهد. یک هفته بعد از این ماجرا مسولِ دانشگاه هر دو دانشجو را به کلیسای جامع کلن میبرد و هر سه بابت این پیشآمد غذرخواهی میکنند.
دانشگاه علاوه بر عذرخواهی پیشنهاد تمیز کردن دیوار را هم میدهد اما مسولان کلیسای جامع قبول نمیکنند. طبق آخرین اخباری که در سایت http://newsonjapan.com/ منشتر شده است، دانشگاه قصد دارد این دو دانشجو را از دانشگاه اخراج کند. همچنین مدیریت دانشگاه طی بیانیهای از مدیریت کلیسا، مردم آلمان و تمام مردم دنیا باین این اشتباه معذرتخواهی کرده است.
کلیسای جامع کلن
نمونه وطنی
جالب است بدانید در قوانین مجازات اسلامی کشورمان، هرگونه تخریب آثار تاریخی که یکی از مصادیق آن یادگارنویسی است، جرم تلقی میشود و مجازات آن، یک تا 3 ماه حبس و پرداخت جزای نقدی است.
بانکی: سمیرا همتی