بانکی دات آی آر: میرعلی اشرف عبدالله پوریحسینی در نشست خبری امروز خود، به تشریح جزییات مرحله دوم طرح ساماندهی سهامعدالت پرداخت و اظهار داشت: شماره حساب از مشمولان دریافت شده و بهطور مستقیم سود سهامعدالت به حساب خود مشمولان واریز میشود، بنابراین مرحله دوم که به توزیع سود سهامعدالت به مشمولان تعلق دارد، با دریافت شماره شبا آغاز شده است.
وی با اشاره به گزارش عملکرد مرحله اول ساماندهی سهامعدالت، عنوان کرد: 17 اسفندماه سال ۹۵ آیین رونمایی از سامانه سهامعدالت برگزار شد و از همان روز، پذیرش ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهامعدالت آغاز شد. تا به امروز، نزدیک به ۳۰ میلیون مراجعه به سامانه انجام گرفته که حدود ۳.۵ میلیون نفر از این افراد، تکراری است.
رییس سازمان خصوصیسازی تصریح کرد: از میان 18 گروهی که ثبتنام شده قطعی سهامعدالت هستند، روستاییان و عشایر، کارمندان و بازنشستگان، نهادهای حمایتی و کارگران فصلی در رتبه بیشترین مراجعهها قرار گرفتهاند و کارمندان و بازنشستگان، ضعیفترین مشارکت را در سامانه برای پیگیری دریافت سهامعدالت داشتند.
پوریحسینی متذکر شد: در میان این چهار گروه، پراکنش استانی نشانگر آن است که در بین روستاییان و عشایر ۳۱ استان، روستاهایی که به نظر میرسید دسترسی به امکانات محدودتر و ضعیف است، بیشترین مشارکت را داشتند؛ به نحوی که بالاترین مشارکت از روستاییان استان ایلام به میزان ۸۵ درصد بوده است و استانهای کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان بالای ۸۰ درصد مشارکت در این طرح ملی داشتند.
وی ادامه داد: کارگران فصلی و ساختمانی استانهای ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان بیشترین مراجعه را به سامانه داشتند؛ ضمن اینکه در مورد کارمندان دولت نیز، استان تهران با ۱۹ درصد کمترین مشارکت را داشت.
مخاطبان سهامعدالت، ضعیفترین اقشار کشور هستند
رییس سازمان خصوصیسازی در ادامه گفت: مخاطبان سهامعدالت، ضعیفترین اقشار کشور هستند و همانطور که مشارکت هم نشان میدهد، استانهای محروم بیشترین مشارکت را به ثبت رساندهاند. در عین حال، استان ایلام نیز بالاترین مشارکت کارمندان و بازنشستگان را به خود اختصاص داده است.
پوریحسینی با اشاره به صدور صورتحساب برای مشترکان سهامعدالت افزود: هیچ گزارشی که این صورتحساب معیوب یا مشکلدار است، تاکنون دریافت نشده است. تنها موردی که گزارش شد، این بود که شرکتهای تعاونی گاهی اوقات، پولی را که سال ۸۶ تا ۸۸ از سازمان خصوصیسازی اخذ کردهاند، میان مردم توزیع نکردند. اما اکنون این مسیر شفاف است و تخلفات هم شناسایی شده است.
معاون وزیر اقتصاد عنوان کرد: دو میلیون نفر از زمان راه اندازی سامانه، ابراز تمایل کردند که مابهالتفاوت را بپردازند که بر این اساس تاکنون ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به حساب سازمان خصوصیسازی واریز شده است؛ در حالی که آورده نقدی میتوانست تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اتفاق افتد که تا به امروز، آورده نقدی حدود صفر است. اما وظیفه سازمان این بود که این فرصت را در اختیار مشمولان قرار دهد؛ البته فرصت تا پایان شهریورماه پابرجا است.
رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد: سهام تخصیص یافته اگر برای هر فرد یک میلیون تومان در نظر گرفته شود، مجموع رقم به ۴۷ هزار میلیارد تومان میرسد، در حالی که ۲۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان میتواند آزاد شود و باید الباقی سهام مهرماه به دولت بازگردانده شود؛ بنابراین سازمان خصوصیسازی نباید متهم به این باشد که دست در جیب شوند و مازاد آن متعلق به دولت است. تنها راه هم این است که از طریق آورده نقدی، خود را مالک سهام کنند.
پوریحسینی تصریح کرد: مرکز پاسخگویی به مراجعههای تلفنی مشمولان تا به امروز حدود ۴۱۵ هزار نفر را پاسخگویی کرده که تقریبا از هر ۱۰۰ نفر مشمول، یک نفر تماس تلفنی با سامانه داشته است.
وی متذکر شد: هر مشمول باید حتما شماره حساب خود را به سامانه اعلام کند، قرار نیست که فردی شماره حساب فرزند، پدر، مادر یا بستگان را اعلام نماید، بنابراین کد شبا باید متعلق به حسابی باشد که مربوط به خود مشمول باشد.
معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: شماره شبا ۲۶ رقمی است و با IR وارد میشود، بنابراین وقتی مشمولان وارد سامانه میشوند، به صورت اتوماتیک راهنمایی میشوند تا کد را به صورت صحیح وارد نمایند. بنابراین اگر استانداردهای کد شبا، به صورت اشتباه وارد شود، خود سامانه اشتباه را اعلام خواهد کرد.
پوری حسینی تاکید کرد: مشمولان حتما شماره تلفن همراهی که به سامانه اعلام میکنند، در دسترس باشد تا اگر اشکالی در ثبت نام یا اعلام شماره حساب شبا پیش آمد، به مشمول اعلام شود، این در حالی است که اگر کد شبا درست باشد، هیچ پیامی از سوی سامانه به مشمول اعلام نخواهد شد، اما اگر کد شبا اشتباه بود، از طریق شماره تلفن همراهی که به سامانه اعلام شده است، پیامک ارسال میشود تا شماره شبا صحیح اعلام شود.
مشمولان بعد از اعلام شماره حساب، منتظر پیامک باشند
رییس سازمان خصوصیسازی اظهار داشت: اگر بعد از ۱۵ روز مشمولان هیچ پیامکی دریافت نکردند، به معنای آن است که کد شبای آنها پذیرفته شده است، اما برای اطمینان بیشتر به سامانه مراجعه نمایند تا مطمئن شوند که شماره شبا صحیح بود و از سوی سامانه و سازمان خصوصی سازی، پذیرش شده است.
وی از مشمولان خواست تا علاوه بر اعلام شماره شبا، حتما شماره تلفن همراه را هم به سامانه اعلام کنند و گفت: اگر در این بین مجمع برخی شرکتها برگزار شد و سود هم تعیین شد، آن گاه اگر شرکت سود را به حساب سازمان خصوصیسازی واریز کرد و البته رقم هم قابل توجه بود، سود میان مردم زودتر از مهرماه توزیع میشود.
رئیس سازمان خصوصیسازی در خصوص آزادسازی سهامعدالت نیز گفت: ابهامات مربوط به ورقههای سهامعدالت هنوز برطرف نشده و مجوزهای لازم نیز به سازمان خصوصیسازی داده نشده است، البته هنوز مشخص نیست که این مجوز چه زمانی به سازمان داده میشود، اما هر زمان که این اجازه داده شد، سازمان مقدمات را فراهم خواهد کرد و بنابراین اطلاع رسانی خواهیم کرد که چگونه برگه سهامعدالت را در اختیار مردم قرار دهیم.
وی اظهار داشت: تصور من این است که زمان آزادسازی سهامعدالت دور نیست. بنابراین تا این زمان، وظایف خود را در باب سهامعدالت انجام خواهیم داد.
پوری حسینی در خصوص کارنامه خصوصیسازی در سال ۹۵ هم گفت: در سال ۹۵ برای ۱۹۰ بنگاه مزایده برگزار شده و ۱۴۳ بنگاه از این تعداد هم، فروخته ایم، بر این اساس میزان موفقیت فروش نسبت به بنگاههای عرضه شده، به ۷۶ درصد رسیده است که بی نظیر است.
وی اظهار داشت: برای برخی از این بنگاهها، بیش از یک بار مزایده برگزار شده است و تعداد مزایدههای برگزار شده، ۲۵۵ عدد است که از این رقم ۱۴۳ مزایده موفق آمیز بوده است. البته حجم ریالی این عرضهها، بالا نیست.
پوریحسینی خاطرنشان کرد: تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان سهم فروخته شده است. این در حالی است که امسال قرار است هفته آینده، هیات واگذاری تشکیل و فهرست شرکتهایی که قرار است امسال در فهرست قرار گیرند را اعلام کنند. بر این اساس ۱۲۰ عنوان شرکت و ۳۲۵ مورد بنگاه، برای واگذاری در سال ۹۶ میتواند در فهرست واگذاری قرار گیرد.
منبع: خبرآنلاین