با چند شرکت دانش بنیان آشنا شوید:
«عصر گویش پرداز»
عصر گویش، نخستین و تنها شركت ایرانی فعال در زمینه هوش مصنوعی و پردازش سیگنال گفتار است. این شرکت فعالیت خود را از ابتدای سال ۱۳۸۲ آغاز كرد و بیشتر محصولات و خدمات خود را به صورت حرفه ای به پردازش اطلاعات و تشخیص گفتار اختصاص داد.
«آرا پژوهش»
از دیگر شرکت های دانش بنیان موفق که توانست به خوبی محصول دانش بنیان خود را به تولید برساند و آنرا در اختیار محققان ایرانی قرار دهد، شرکت « آراپژوهش» است. این شرکت تولید کننده میکروسکوپ نیروی اتمی ( AFM ) بوده و تاکنون هم توانسته این محصول را به پژوهشسراها و آزمایشگاه های دانشگاه ها ارائه کند تا محققان بتوانند با محصولات داخلی به تحقیق و پژوهش بپردازند.
همچنین، یک شرکت دانش بنیان با نام «ویستا ژن آنزیم» توانسته با استفاده از ایدههای زیست فناورانه به رفع مشکلات حوزههای مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، پزشکی و محیط زیست بپردازد. این شرکت قادر است با بکارگیری ترکیبات دوستدار محیط زیست ( بیوکاتالیست ها به جای ترکیب های شیمیایی) مشکلات زیست محیطی را کاهش دهد.
«پارسا پلیمر شریف»
این شرکت در دو حوزه تولید ترکیبات پلیمری پیشرفته و ارائه خدمات مهندسی و آزمایشگاهی فعالیت می کند. ساخت انواع ترکیبات پیشرفته صنایع خودرو سازی، ساخت انواع آلیاژها و کامپوزیت¬های پلیمری و به طور تخصصی ترکیبات و… از اقدامات مهم این شرکت دانش بنیان به شمار می روند.
دو شرکت دانش بنیان « زیست فناوران کوثر» و « آریو ژن»
۲ داروی «هرسپتین» و « فاکتور هشت» جزء داروهای ژنتیکی بوده که در شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه بیوتکنولوژی به تولید رسیده اند. این دو دارو، در سال گذشته مجوز ورود به بازار را دریافت کردند.
«هرسبتین» دارویی علیه سرطان سینه است که به صورت مشترک توسط دو شرکت دانش بنیان «زیست فناوران کوثر» و « آریو ژن» به تولید رسیده است. شرکت دانش بنیان «زیست فناوران کوثر»، جزء شرکت های دانش بنیانی است که علاوه بر تولید دارو به تولید انواع کیت های تشخیصی هموفیلی، اختلالات کروموزومی، تعیین جنسیت با استفاده از STR پرداخته و تا کنون هم موفق عمل کرده است.
همچنین شرکت «آریوژن زیست دارو»، با فلسفه در هم آمیختن هنر داروسازی و فناوری زیستی پایه گذاری شده است و می تواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی و منطقه بخشی از نیازهای بازارهای اروپایی را نیز تامین کند.
«مهندسی پزشکی صبا تجهیز سبلان»
این شرکت دانش بنیان با هدف طراحی و تولید سیستم¬های ارزیابی حس¬های شیمیایی (بویایی و چشایی) تأسیس شده است.
« کیتوتک»
شرکت دانش بنیان « کیتوتک» از جمله شرکت های موفق بوده که در حوزه نانو فعالیت می کند. این شرکت، در زمینه اخذ مجوزها و استانداردهای بینالمللی برای محصولات تولیدی به موفقیتهایی دست یافته است.
محلول ضدعفونی کننده زخم سیلوسپت، یکی از محصولات شرکت «کیتوتک» است که تاییدیه نانومقیاس را از موسسه خدمات فناوری تا بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ کرده است. این شرکت در سال۱۳۹۰ با ارایه طرح تجاری تولید پانسمان¬های ترمیم زخم، بندآورنده ¬های خونریزی و ضدعفونی¬ کننده ¬ها در دومین جشنواره ملی علم تا عمل شرکت کرده و موفق به کسب لوح افتخار شد.