معرفی متقلب ترین كشور جهان !

بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی گمرك كه حاصل گزارش های دوره ای كشورهای عضوwco  چین ،هنگ كنگ وهند به ترتیب سه كشور اول درمبدا كالاها ومحموله های تقلبی –جعلی معرفی شدند.

به گزارش بانکی به نقل از جوان آنلاین كالاهای تقلبی به گونه‌ای فروخته می‌شوند كه گویی مارك‌هایی مجاز هستند ولی بدون اجازه صاحبان حقوق انحصاری تولید شده‌اند. پیشرفت‌های تكنولوژیكی معضل تقلب در این بخش را كه به طور تصاعدی افزایش یافته است و ایمنی و سلامت عمومی را به مخاطره انداخته، وخیم‌تر كرده است. در این خصوص نیاز است تا اقدام عاجل معمول گردد.

 

 

 

بر اساس اطلاعات موجود ۱۰۶ كشور یعنی هفت برابر بیشتر از سال ۲۰۰۷ به عنوان مبدا حداقل یك توقیف شناسایی شدند .ضمن آنكه از سال ۲۰۰۴ ،پنج كشور سوآیزیلند،تاجیكستان ،تركمنستان ،قزاقستانومیانمار برای اولین بار در این فهرست قرار گرفتند .

بنابر این گزارش همانند سال های گذشته ،از ۱۴۹۸۱ مورد گزارش شده ،كشور های چین با ۶۸۱۹ مورد یعنی ۴۶ درصد از كل ،هنگ كنك چین (۸۰۶مورد) ،هند(۵۸۰مورد) ،تایلند(۲۴۳مورد)،تركیه (۲۳۴مورد)وامارات متحده عربی (۱۲۷مورد)به ترتیب كشور مبدا مطرح شدند. با این توضیح كه كشور مبدا برای ۴۹۹۳ مورد ناشناخته باقی ماند. محموله های توقیف شده كه از كشور چین حركت كردند – به تعداد 7034 مورد ومعادل 47 درصد از كل –خیلی بیشتر از میزانی است كه از هنگ كنگ (7درصد) حركت كرده است .

بر اساس گزارش مذكور وبرحسب اقلام توقیف شده ،۶۵ درصد از كل محموله های تقلبی به تعداد ۲۴۱ میلیون قلم از چین حركت كردند . این آمار نشان دهنده افزایشی بالغ بر ۴ برابر نسبت به سال ۲۰۰۷ می باشند .محل حركت ۸۸ درصد از كلیه اقلام توقیف شده در سال ۲۰۰۸ مربوط به كشور اول بوده است .

در سال ۲۰۰۸ محموله های ارسال شده از چین كلیه انواع كالا شامل لوازم جانبی(۲۰ درصد) ،اقلام صنعت نساجی (۱۹درصد)، كفش (۱۴درصد)ودستگاه های الكترونیكی (۸درصد)را در برمی گیرد .این كالاها به ۱۱۸ كشور توزیع شدند،۵ كشور اول به ترتیب عبارتند از :آمریكا ،اسپانیا، جمهوری كره،آلمان ، وفرانسه .

 

 

دراین گزارش به اطلاعاتی در مورد توقیف‌های انجام شده از اوال ژانویه تا 31 دسامبر 2008 اعم از گزارش شده از سوی ادارات گمرك به CEN و همین‌طور اطلاعات مرتبط تهیه شده اما ارسال نشده می‌پردازد. برای حفظ انسجام و هماهنگی در همه اطلاعات، فقط توقیف‌هایی كه دربرگیرنده حداقل 50 قلم كالا یا حداقل ارزش 000/10 یورو به تفكیك هر مورد هستند، برای تحلیل در این گزارش انتخاب می‌شوند.

طی سال ۲۰۰۸، ۶۶ اداره گمرك بیش از ۱۸۷۰۰ توقیف در ارتباط با قاچاق و تقلب به CEN مخابره كردند. براساس معیارهای فوق‌الذكر، 14981 مورد توقیفی شامل 371008584 قطعه، به وزن 354825 كیلوگرم وارزش 3109 میلیون یورو در این گزارش حاضر بررسی می‌شوند.

تقریباً تمامی توقیف‌ها توسط ادارات گمرك انجام و گزارش شده بود. از آن میان تنها 127 فقره توقیف حاصل تلاش مشترك گمرك و پلیس بوده است. با این توضیح اقلام توقیف شده از محل تلاش مشترك گمرك و پلیس 2 درصد از كل موارد توقیفی را به خود اختصاص دادند. این آمار به روشنی مبین آن است كه گمرك نیازمند همكاری بیشتر بین سازمانی با پلیس و سایر ادارات می‌باشد.

بر اساس این گزارش در سال ۲۰۰۸ بوركینافاسو، اردن، كویت، گینه‌نو پاپوآ، سنگاپور و رواندا برای اولین بار توقیفات حقوق مالكیت فكری خود را به CEN گزارش كردند. برخی كشورها از قبیل ایالات متحده، اسپانیا، ژاپن و فدراسیون روسیه ه، دانمارك و نروژ حجم داده‌ها و گزارشات سالانه خود را به طور قابل توجهی افزایش دادند.

انواع قانون‌شكنی و تخلفات

تخلف در زمینه مارك‌های تجاری با 9265 مورد (62 درصد) به مراتب بیشتر از تخلفات مرتبط با قانون كپی‌رایت (6 درصد) هستند. از این میان 210 مورد (یك درصد به حق ثبت اختراع اختصاص داشت. 124 مورد یك درصد با مالكیت طراحی و مدل مرتبط بود. در زمینه نشان‌های جغرافیایی، 5 مورد گزارش شد و در عین حال به كرات چندین حق دیگر نیز نقض شدند.

تقریباً تمام توقیفات سال ۲۰۰۸ متعلق به محصولات تقلبی بودند. در سال ۱۳۸۸ به تعداد ۸۵۸ محموله مجزا حاوی برچسب / مارك ارسال شدند كه ۲۱ برابر در مقایسه با نمودار سال ۲۰۰۷ است. این تصور می‌شود كه كلیه برچسب‌ها / نشان‌ها برای نصب روی محصولات تقلبی به محض ورود به مقاصد ارسال می‌شدند.

در كل ۳۲۹۰ توقیف مرتبط با اقلام نساجی گزارش شد، در حالی كه ۲۴۲۸ توقیف در لوازم جانبی، كفش (۱۷۴۰ توقیف)، اقلام متفرقه (۱۳۲۲ توقیف) و دستگاه‌های الكترونیكی(1319 توقیف) پیگیری شد. یك رشد شدید در نوشابه‌ها، مواد غذایی، فرآورده‌های دارویی و ابزار الكترونیكی به چشم می‌خورد.

برحسب فهرست اقلام توقیفی، محصولات صوتی تصویری با ۸۰ میلیون قطعه وافزایش ۱۷ برابری نسبت به سال ۲۰۰۷، در صدر این توقیفات قرار دارد. طی این گزارش‌، آمار محصولات داروییب با 34 میلیون قطعه، تنباكو(34 میلیون قطعه) اسباب‌بازی و بازی‌ها (20 میلیون تكه) و كالاهای صنعت نساجی با 13 میلیون تكه اعلام شد. همچنین، از لحاظ وزنی 355 تن مود غذایی گزارش شد.

با افزایش ۵۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۷، در سال ۲۰۰۸  ارزش كلی توقیفات 1.3 بیلیون یورو محاسبه شد. این امر عمدتاً چنین توصیف می‌شود كه یك رشد فاحش در اقلام كالایی نوشابه‌ها و محصولات صوتی تصویری به وجود آمده است. به خاطر اینكه اطلاعاتی در مورد بهای كالا در اكثر موارد گزارش نشده یا میزان  اطلاعات از حد طبیعی بوده، بنا براین این اطلاعات ارزش تنها به عنوان مرجع استفاده می‌شوند.

در این گزارش آمده است : مشكل فزاینده محصولات تقلبی، تأثیر مخربی بر وجهه و سود صاحبان مارك دارد. اگرچه اطلاعات مربوط به مارك‌های تجاری در 39 درصد موارد در دسترس نیست، معهذا آمار نشان می‌أهد كه قاچاق و تقلب در سال 2008 بیش از 2000 مارك را درگیر كرد. در اغلب موارد تخلف، انواع مختلف كالا با مارك‌های متنوع در یك محموله با یكدیگر مخلوط می‌‌شوند.

در ۵۳۹ مورد توقیفی، مارك آدیداس جعل شده بود. بدین شرح، نایك در ۴۹۳ مورد، لوئیز ویتو(۲۶۹ مورد)، وایاگرا(۲۶۶ مورد) و شانل (۲۵۲ مورد) در ادامه فهرست قرار دارند.

از لحاظ تعداد كالا، فیلیپس با ۷۱ میلیون قطعه از مارلبرو پیشی گرفت و ایگل با ۱۱ میلیون قطعه در رده بعدی قرار دارد. از لحاظ ارزش، گوچی با ۵۹۲ میلیون یورو و افزون بر ۱۹% كل ارزش، در صدر فهرست قرار دارد. رولكس سرشناس باقی ماند (۲۴۷ میلیون یورو)، شانل (۱۴۰ میلیون یورو)، نایك (۱۳۱ میلیون یورو) و فیلیپس (۱۱۴ میلیون یورو) در ربته‌های بعدی قرار داشتند.

با احتساب ۵۱ درصد از اقلام توقیفی و در مقایسه با سال ۲۰۰۷، ۱۰ مارك اول با ۸۵ درصد افزایش ارزش مواجه گردید.

انواع موقعیت‌ها

۲۹۳۲ مورد (۲۰ درصد) از كل موارد توقیفی در بنادر، ۱۸ درصد در فرودگاه‌ها، 2391 مورد (16 درصد) درنواحی مركزی و 2150 مورد (14 درصد) در مراكز پستی انجام شد. ضمن آنكه 4 درصد از توقیفات درمرزهای زمینی شكل گرفتند.

از كل اقلام توقیفی، بالغ بر ۷۰ درصد (۲۵۳ میلیون) در بنادر صورت پذیرفته است. از اینمیان توقیفات داخلی (۷ درصد)، توقیفات فرودگاه‌ها (3 درصد) و توقیفات مرزهای زمینی (2 درصد) در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35584

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *