استفاده مردم از خود پرداز نسبت به پوز معادل ۸۶ به ۱۴ درصد است. اين به معناي آن است كه مردم از از خودپردازها هفت برابر بيشتر از پايانه هاي فروش گاهي استفاده مي كند. پيش از اين نسبت استفاده از خودپرداز به پوز ۸۹ به ۱۱ درصد عنوان شده بود. نقطه هدف براي اين نسبت نيز ۵۰ به ۵۰ درصد است كه وضعيت موجود نشان ميدهد فاصله زياد با هدف وجود دارد.
به گزارش بانکی به نقل از فردا متوسط تراكنش هاي ماهانه هر خودپرداز در شش ماهه اول سال جاري ۷هزار و ۴۷۴ تراكنش و متوسط مبلغ هر تراكنش به ميزان ۴۳۲ هزار و ۱۳۲ ريال بوده است. در همين حال متوسط تعداد تراكنش هر پايانه فروشگاهي معادل ۱۶.۹ بار و متوسط مبلغ تراكنش ۶۴۴ هزارو ۸۱۹ ريال بوده است.
بر اساس گزارش هاي آماري نظام هاي پرداخت بانك مركزي، بانك ملي با بيش از ۱۴هزار هزارو ۵۲۷ تراكنش در هر خودپرداز به صورت ماهانه بيشترين متوسط تعداد تراكنش ماهانه را داشته است. بعد از ملي بانك صادرات با بيش از ۱۱ هزارو ۵۰۷ تراكنش در هر خودپرداز رتبه دوم متوسط تعداد تراكنش ماهانه را از ان خود كرده است.رتبه سوم در اين شاخص نيز متعلق به بانك كشاورزي است كه به طور متوسط ماهانه در هر خود پرداز ۷ هزارو ۵۰۷ تراكنش انجام شده است.
همچنين در بخش پايانه فروشگاهي بيشترين متوسط تراکنش ماهانه براي هر پوزمتعلق به توسعه صادرات با ۴۳ تراكنش و سپس بانك ملي ۳۷ تراكنش است.
بنابراين گذارش متوسط تعداد تراكنش هر پايانه فروش در ماه تا پايان سال بايد به ۲۵ تراكنش برسد كه با توجه به تقدم تحقق يافته در نيم سال به ميزان ۰.۹ تراكنش بعيد است شبكه بانكي به رقم هدف گذاري شده دست يابد.
همچنين محاسبات اماري نشان مي دهد تعداد كل تراكنش انجام شده در نيمه نخست سال از طريق ۱۴ هزار و ۶۲۷ خودپرداز ۱۰۹ ميليون و ۳۰۰ هزار و روزانه ۵۸۸ هزار تراكنش ودر همين حال مجموع تراكنش از طريق ۹۱۶ هزار و ۴۵۷ پايانه فروش گاهي تا نيمه نخست سال ۱۵ ميليون و ۴۸۸ هزار تراكنش بوده است. بنابراين نسبت استفاده مردم از خود پرداز نسبت به پوز معادل ۸۶ به ۱۴ درصد است. اين رقم پيش از اين ۸۹ به ۱۱ درصد عنوان شده بود. نقطه هدف براي اين نسبت ۵۰ به ۵۰ درصد است.
علت استقبال مردم از خودپرداز به جاي پوز نبود كارت هاي اعتباري و عدم اطمينان به درست عمل كردن پوز است.