بانک مرکزی مکلف است از محل صد در صد مانده سپردههای قرضالحسنه و پنجاه درصد سپردههای قرض الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تأمین کند.
بانکها مکلف هستند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذی ربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.
براین اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱/۱/ ۱۳۹۷ بوده است،Â ۱۲۰ میلیون تومان و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج های زیر بیست و پنج سال و زوجه های زیر بیست و سه سال ۱۵۰ میلیون تومان است. تمامی بانکها موظفند به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند.
با توجه به مفاد ماده ۵۰ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران افراد مندرج در قانون یاد شده مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی هستند.
گفتنی است در بودجه سال ۱۴۰۰ به هر یک از زوجین مبلغ ۷۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شد.