اولین شعبه گروه بریکس آغاز به کار کرد

یکی از چهار بانک تجاری بزرگ دولتی چین، اولین شعبه خود را در ریاض افتتاح کرده تا استفاده از یوان را در امور مالی و تجاری گسترش دهد.

به گزارش بانکی به نقل از اکوایران؛ گروه بریکس یک گروه بین‌المللی به رهبری پنج قدرت اقتصادی نوظهور یعنی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، این پنج کشور در سال 2022، سهم حدود 26.2 درصدی از تولید ناخالص جهانی داشته‌اند.

کشورهای عضو بریکس از سال ۲۰۰۹ به صورت سالانه در اجلاس‌های رسمی تشکیل جلسه داده‌اند که کشور چین سال گذشته میزبان چهاردهمین اجلاس سران بریکس به صورت مجازی بود.

گروه بریکس نیمی از جمعیت جهان را داراست که با سهم بیش از ۲۶ درصدی از تولید ناخالص جهانی، پتانسیل زیادی برای اثرگذاری بر اقتصاد جهانی دارد.

اکنون کشورهای اندونزی و ترکیه پتانسیل عضویت کامل در این گروه را دارند و کشورهای آرژانتین، مصر، ایران، نیجریه و سوریه خواهان پیوستن به این گروه هستند.

پیش‌بینی‌ها حاکیست که اقتصاد مشترک کشورهای گروه بریکس تا سال ۲۰۳۵ میلادی از هفت کشور صنعتی جهان هم سبقت خواهد گرفت.

محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور ایران نیز در روزهای گذشته در توئیتر اعلام کرده که ایران رسما عضو دائم گروه اقتصادهای نوظهور جهانی «بریکس» شده است.

جمشیدی نوشته که عضویت دائم در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی یک پیشرفت تاریخ‌ساز و موفقیت استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

تسریع روند تجارت به ارزهای محلی در میان اعضای بریکس

بانک چین (BOC)، یکی از چهار بانک تجاری بزرگ دولتی چین، اولین شعبه خود را در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، افتتاح کرد. چین، از این راه، استفاده از یوان را در امور مالی و تجاری گسترش خواهد داد.

براساس اعلام وبگاه Global Times، کارشناسان خاطرنشان کردند که از زمان نشست سران بریکس، اعضای این بلوک اقتصادی، تسویه‌حساب به ارزهای محلی را در تجارت بین‌المللی به منظور کاهش اتکا به دلار آمریکا سرعت بخشیده‌اند.

آن‌ها اظهار کردند که ارز چین نقشی مهم در تسهیل تجارت و افزایش همکاری بین کشورهای بریکس ایفا می‌کند.

بر اساس اعلامیه‌ای که روز چهارشنبه از سوی بانک چین منتشر شد، این بانک روز سه‌شنبه شعبه خود را در ریاض افتتاح کرد و لیو جین (Liu Jin)، رییس بانک چین، چِن ویکینگ (Chen Weiqing)، سفیر چین در عربستان سعودی، اَیمَن السیاری، رییس بانک مرکزی عربستان، و برخی از مقامات دیگر در مراسم افتتاحیه شرکت کردند.

کارشناسان معتقدند گسترش استفاده از ارز چین نشان‌دهنده پیشرفتی بسیار مهم و اعتماد متقابل در میان کشورهای بریکس در تسویه‌حساب به ارزهای محلی به منظور افزایش کارایی مالی و تجارت خارجی است؛ ضمن اینکه تبادل تجاری بین کشورهای بریکس با استفاده از ارز محلی یا یوان ممکن است از زیان‌های نرخ ارز جلوگیری کند.

طبق اعلام ایرنا، براساس اظهارات کارشناسان، این اقدام روند عملیاتی تجارت را بهبود می‌بخشد و اجازه نمی‌دهد آمریکا از دلار به عنوان یک سلاح اقتصادی برای تحریم برخی کشورها استفاده ‌کند.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *