صفحه خوش ظاهری است ولی مال من نیست .فیس بوک ما همان سایت پلیس است .این جملات کوتاه و گویا واکنش سردار احمدی مقدم, فرمانده نیروی انتظامی است به صفحه ای که با عنوان هواداران سردار احمدی مقدم در شبکه اجتماعی- مجازی فیس بوک ایجاد شده است .
پیج هواداران سردار احمدی مقدم
صفحه ای که با عکسی خندان از سردار مزین شده است و خبرهای مربوط به فرمانده در آن منتشر میشود و ذیل آن هم بازار like ,comment هم داغ است . مشابه همین صفحات هم برای محمد رضا باهنر و شهاب الدین صدر دو نایب رییس مجلس وحجت الاسلام سبحانی نیا دیگر عضو هیات رییسه مجلس ایجاد شده است که البته جناب باهنر و صدر دخالت در طراحی و مدیریت چنین صفحاتی را تکذیب کرده اند .در روزهای گذشته طراحی فیس بوکی برای سایت رجا نیوز خبر ساز شد. انتشار برخی عکسهای خصوصی کاربران توسط سایت مشرق نیوز نیز در هفته گذشته که در واقع گزارشی منتقدانه از عدم رعایت حرمت حریم خصوصی در این شبکه اجتماعی بود , نیز در هفته گذشته از جمله مطالب پر بیننده خیلی از سایتهای سیاسی بود و به این اعتبار باید گفت که فیس بوک , باز هم روزهای سیاست زده و داغی را سپری میکند.
Fanpageهای حاشیه ساز:
البته طراحی صفحات فیس بوک به نام چهره های مشهور امری سابقه دار است ,البته نه در عالم سیاست . شهاب حسینی ، نگار فروزنده،ساره بیات ، آنا نعمتی، فرزاد فرزین، مهدی مهدوی کیا، و… از جمله هنرمندان و ورزشکارانی هستند که در ماههای گذشته وجود صفحاتی که به نام آنها طراحی شده بود را تکذیب کردند .
پیج شهاب حسینی که توسط خودش اداره نمی شود !
البته برخی از هنرپیشه های مشهور در این شبکه اجتماعی حضور دارندو برخی هم ترجیح میدهند که با نامهای مستعار در این شبکه اجتماعی گسترده حضور داشته باشند . به طور کلی ساختfanpageیا همان صفحه هواداران شیوه ای مرسوم در بازار پر رونق شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک است.پیش از این در روزگار رونق وبلاگ نویسی عنوانی مانند ” وبلاگ طرفداران” نقش صفحه هواداران را بازی میکرد .اما اکنون این رویه به فیس بوک سرایت کرده است.
پیج فلور نظری – بازیگر – از معدود پیج هایی است که توسط خود بازیگر اداره می شود.
رویکردهای متفاوت به یک موجود پیچیده:
در یک دهه اخیر ،شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان یک تهدید یا فرصت خودنمایی میکرده اند یاهو ۳۶۰، اورکات ، گزگ و … ازجمله شبکه های اجتماعی مشهوری بودند که ظهور کردند و پس از مدتی یا در بازار شبکه های جدید کم فروغ شدند و یا به تیغ فیلتر گرفتار شدند .در سالهای اخیر فیس بوک و به تازکی هم گودر که در واقع یک شبکه اجتماعی مجازی وابسته به سایت گوگل است ،گوی سبقت را از دیگران ربوده اند.عضویت ۷۰۰ میلیونی در فیس بوک نشاندهنده اهمیت این شبکه در جهان کنونی است آنچنان که در اجلاس اخیر مدیران هیئت کشورهای توسعه یافته یکی از میهمانان اصلی مراسم مدیر ۲۷ ساله این شبکه اجتماعی بود .البته در ایران در واکنش به این شبکه ها رویکردهای متفاوتی داشته ایم . برخی از داخلی ها البته بیشتر در حوزه خصوصی سعی کرده اند مشابه سازی کنند و سایتهایی چون “کلوب” هم متولد این تفکر بود ولی با جایی راه نبرد. فیلتر کردن فیس بوک هم مهم ترین واکنش در سالهای اخیر بود .
شبکه اجتماعی،سرای پاک ایرانیان:
در میان واکنشهایی که به راه اندازی فیس بوک و علاقه مندی ایرانیان برای حضور در این شبکه اجتماعی صورت گرفت یک تلاش متفاوت هم در ابتدای ماه جاری خودنمایی کرد .سوم خرداد ماه با شعار “سبکه اجتماعی، سرای پاک ایرانیان” شیکه داخلی راه اندازی شد که مدیر آن سایت تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است . به گفته مدیران این سایت که شاید آن را با عنوانی مانند “فیس بوک اسلامی” توصیف کرد هدف از راه اندازی این شبکه، ایجاد عرصه ای برای تعاملات مجازی فراخور با شآن فرزندان ایران اسلامی و متناسب با فرهنگ متعالی ایرانی- اسلامی است.زهره حسینی معاون شبکه اجتماعی تبیان در این باره می گوید :”مهم ترین وجه تمایز این شبکه اجتماعی نسبت به شبکه های مشابه خارجی نگاه بومی اسلامی و پاک و امن بودن این شبکه ها نسبت به فضاهای دیگر است .تا به اعضای خانواده وسایر همفکران و دوستان خود در آن حضور داشته و با امنیت خاطر در آن به فعالیت بپردازند.همچنین افرادی که در این سایت فعالیت دارند با هویت واقعی خود فعالیت میکنند و مبنای فعالیت خود را براساس مرامنامه فعالیت کاربری که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی تنظیم شده است قرار داده اند .امید است روز به روز به سمت یک شبکه ی اجتماعی مطمئن و ایمن حرکت کنیم.”
هر چند بعید به نظر می رسد که شبکه ای اجتماعی در ایران بتواند جای فیس بوک را بگیرد ، اما باید دید آیا نظیر این گونه سایت ها که به دنبال مشتری خاص هستند ، می توانند در فضای اینترنت به اهداف خود رسیده و توفیقی کسب کنند یا خیر؟
خبرهای منتخب بانکی دات آی آر :
*=======================*
- گزارشی جالب از میلیاردهایی که دیپلم ندارند + عکس
- جالب ترین خانه و زندگی دانشجویی + عکس
- ناگفته هایی از کاخ کرملین + عکسهای جالب
- طراحی خانه کوچک ویژه کارتن خواب ها + عکسهای جالب
- رابطه عشق و اسکناس
- دزدی تونلی از یک بانک معتبر در آرژانتین + عکس
- راهنمای کامل خرید خودروی دسته دوم + لیست قیمتها
- وقتی دزدی های پدر بزرگ ویلچر سوار لو رفت!+عکس
- عجیبترین شغل هایی که اسمش راهم نشنیدید + عکس
- 10 اشتباه جالب وبلاگی که مخصوص ما ایرانی هاست !
- آخرین وضعیت دانشگاه منحله علوم پزشکی ایران+تصویر
- خلاقانه ترین تبلیغات کریسمس + عکسهای جالب
- خودپرداز طلا به امریکا رسید + عکس
- عجیبترین سوالات آزمون های استخدامی بانک های کشور
- گزارشی جالب از طرحهایی که گوگل در آن شکست خورد
- اسکناسی که کلکسیون داران آرزویش را دارند + عکس
- آشنایی با سبلان یکی از عجایب ناشناخته ایران + عکس
- عکسهای جالب/ آشنایی با ۱۰ عمارت حیرت انگیز جهان
- غذاهای گیلانی یکی از جاذبه های گردشگری شمال
- تور گردشگری در زشت ترین شهر دنیا + عکسهای دیدنی
- 8 نکته ای که در ۸ منطقه ی دنیا باید مراقب ان باشید !
- جزئیات نحوه مزایده اتومبیل شخصی رئیس جمهور
- “شیعه های آنلاینی” که اختراع ثبت می کنند + عکس
- جشن سنتی استقبال از دانشجویان جدید + گزارش تصویری
- لطفا ما را ببخش “بهار” همه مان را
- دختر ۲۳ ساله ای که در خیابانهای تهران می نوازد
- 340 میلیون پول بیت المال در جیب این آقا گیر کرده !
- چقدر راحت می توان “زورگو” بود !
- گزارشی از ورزشی با هزینه معادل حقوق دو ماه یک کارمند!
- تصاویری از مرگ و حیات ی.غ
- عکس/اسکناس تقلبی ۱۰ هزار تومانی در بازار
- چکمه های اروپایی بر گردن اقتصاد ایران
- «فن بیان» راهی برای پیشرفت در مشاغل
- ده راهکار برای موفقیت در کسب و کار جدید(۱)
- ده راهکار برای موفقیت در کسب و کار جدید(۲)
- این ۲۰ جمله ساده را بکار نبرید !
- سه نکته مهم و اساسی در مصاحبه های شغلی کشور
- گزارش تصویری جالب از محل کار فیس بوکی ها
- یک عینک ابداعی برای کسانی که تنها هستند ! + عکس
- 12 عادت بد در استفاده از فناوري
- روبات های معلم در مدارس کره ای ها + تصویر
- یک نقشه جالب جهانی از شبکه های اجتماعی + عکس
- کدام کشور بیشترین معتاد اینترنتی را دارد ؟
- با عابر بانک خود از تلفن استفاده کنید + عکس