برخی از افراد همیشه با آغاز کردن دچار مشکل هستند، روان شناسان معتقدند افرادی که در آغاز کردن دچار مشکل هستند، از نوعی وسواس رنج می برند، این مساله به خصوص هنگامی تشدید می شود که فرد دارای تیپ شخصیتی کمال گرا باشد، این افراد مقدمات زیادی در ذهن خود پرورش می دهند، اما قادر نیستند از طریق توجه عملی به یکی از این مقدمات وارد مرحله عمل شوند، چگونه شروع به پس انداز پول خود کنیم؟
چگونه برای پرداخت قرض هایمان برنامه بریزیم؟ چگونه جلوی اسراف و هدر رفتن پول خود را بگیریم؟ آنها تصمیم گرفته اند پس انداز کنند، ولی هر روز سوالات جدیدی طرح می کنند و عمل نهایی را به تاخیر می اندازند، اما فارغ از آنکه شما به نوعی از اختلال وسواس مبتلا باشید یا نباشید، شروع کردن همیشه دشوار است، نه تنها برای افراد وسواسی، بلکه برای تمامی انسان ها، حتما شما نیز بارها و بارها چنین سوالاتی را از خود کرده اید. پس انداز کردن فعلی بسیار مهم است و نگرانی های شما تا حدی طبیعی است، همه ما در حد حرف اهمیت پس انداز و سرمایه گذاری را می دانیم، اما در عمل تلاش کمی برای محقق کردن ذهنیات خود انجام می دهیم. اگر به ضرورت برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف شما پی برده اید و اگر پرسش هایی را که در خصوص نحوه شروع کار ذهن شما را مشغول کرده اند، آزارتان می دهند، بهتر است هر چه زودتر آغاز کنید. خواندن نکات عملیاتی می تواند برای شما بسیار مفید باشد:
تصویر بزرگ و جزئی بسازید، تخیل کنید.
ما تصویر مبهمی از آینده و اهداف اقتصادی خود داریم. همین تصویر مبهم، مانع می شود که به طور جدی درباره آینده اهداف اقتصادی خود فکر کنیم. زمانی که کم می دانیم گمان می کنیم که همه چیز را می دانیم! و چون تصور می کنیم این مطالب را می دانیم، هرگز به صورت جدی درمورد آن تامل نمی کنیم، اما بیایید برای یک بار هم که شده، سعی کنید تصویری را که از اهداف اقتصادی خود دارید، به صورت دقیق، مفصل و با جزئیات فراوان برای خود بنویسید. بله! تخیل کنید و جزئیات را به تصویر دربیاورید. چنان که می بینید این کار بسیار دشوارتر از چیزی است که از ابتدا تصور می کردید. برای ترسیم برنامه اقتصادی خود باید مولفه های زیادی را در نظر بگیرید: میزان درآمد، پس انداز، خرج سالانه و ماهانه، ارتقای شغلی، تغییر وضعیت اقتصادی کشور، هزینه زندگی و تحصیل فرزندان و چندین و چند مؤلفه دیگر، اما نگران نباشید؛ این یکی از بزرگ ترین مزیت های برنامه ریزی بلندمدت است. هر چند سخت است، ولی ضروری است.
همه ما از درون به زندگی مالی خود نگاه می کنیم و برآیندی از وضعیت کلی اقتصادی خود نداریم، اما این برنامه ریزی به ما کمک می کند تا بتوانیم از بالا به وضع زندگی خود نگاه کنیم. وقتی شما از بالا به زندگی خود نگاه می کنید، بسیاری از عواملی که در نگاه اول مهم به نظر نمی رسند، دارای اهمیت می شوند. شما درمی یابید که پس انداز تا چه اندازه می تواند بر تمامی جنبه های زندگی تاثیر بگذارد. اگر شما بدانید از کجا شروع می کنید و قرار است به کجا برسید، بهتر می توانید راه رفتن خود را به سوی مقصد فراهم کنید، مثلا تا به حال چقدر به وضعیت خودتان پس از بازنشستگی فکر کرده اید؟ آیا برای آن دوران برنامه ای دارید؟ دوران بازنشستگی دوران مناسبی برای شروع یک کسب و کار تازه است، اما برای شروع کسب و کار تازه شما نیازمند سرمایه مالی هستید، پس باید سعی کنید حسابی جدا از بقیه پس اندازهایتان برای شروع یک کسب و کار در دوران بازنشستگی باز کنید. حتما شما نیز طرح هایی دارید که مدت ها است ذهنتان را به خود مشغول کرده است.
طرح هایی که به نظر سود مناسبی دارند، اما فرصت و سرمایه کافی را برای انجام آنها ندارید. بازنشستگی زمان مناسبی برای تحقق این برنامه ها است. هر اندازه می خواهید عددی که برای شروع کسب و کار جدید بزرگ باشد، نترسید. مهم این است که شما فکر آن را با خود داشته باشید. به مرور زمان می بینید که می توانید آن را پس انداز کنید. شروع یک کسب و کار تازه در دوران بازنشستگی تنها یک مثال بود از تاثیر داشتن تصویری کلان از اوضاع اقتصادی در بلندمدت بر نحوه نگرش فعلی شما به امور مالی. بنابراین تخیل کنید و جزئیات را در نظر آورید و خواهید دید که پس انداز خود به خود شروع می شود.
قدرت چیزهای کوچک را دست کم نگیرید.
حال باید تصویر خود را به حرکت درآورید. چطور باید به هدفتان برسید؟ مثلاً شما برای شروع کسب وکار در دوران بازنشستگی به چیزی حدود ۳۰ میلیون تومان سرمایه احتیاج دارید، البته باز هم تاکید می کنیم که باید این پس انداز را جدا از دیگر پس اندازها و سرمایه گذاری های خود در نظر بگیرید. برای همین بهتر است حسابی کاملا جدا از دیگر حساب هایتان باز کنید. با توجه به فراغت و میزان سرمایه ای که دارید، می توانید این پول را وارد بازار کنید یا در بانک نگهداری کنید. اگر وقت، مهارت و سرمایه کافی برای به کار انداختن پولتان ندارید، بهتر است آن را در حساب های بلندمدت بانک، ذخیره کنید. البته باید درباره شرایط بانک ها (اعطای تسهیلات و نرخ بهره) به اندازه کافی مطالعه کنید. برخی بانک ها به صاحبان حساب های بلندمدت و کوتاه مدت، وام های مناسبی می دهند و این مخصوصا با هدف شما که شروع یک کسب و کار تازه است بسیار همخوان است، پس به خوبی درباره شرایط بانک ها تحقیق کنید.
اما درباره زیاد بودن مقدار پولی که قرار است پس انداز کنید، نگران نباشید. مخصوصا که باید برای امور دیگری مانند هزینه تحصیل و ازدواج فرزندان یا خرید ماشین، نیز پس انداز کنید. شما نیازی به عجله ندارید. این پول را قرار است در مدت زمان طولانی به دست آورید. بردن غذا سر کار یا کم کردن تعداد دفعاتی که برای صرف غذا بیرون می روید یا رفتن به رستوران های ارزان تر می تواند نقطه های شروع مناسبی باشد. این اصلا به این معنا نیست که شما قرار است در زندگی به خود سخت بگیرید و خود را از لذت های زندگی محروم کنید، بلکه به این معنا است که شما تا چه اندازه برای رسیدن به هدفی که در نظر گرفته اید جدی هستید و تا کجا حاضر به فداکاری های کوچک و چشم پوشیدن از برخی تفریحات جزئی در راه محقق کردن آن هستید. ورود همین پول های جزئی به حسابتان در بانک، یعنی شروع فرایندی خودکار و اتوماتیک از افزایش ارزش پول. پولی که اصلا به چشم نمی آید، می تواند همین طور بزرگ و بزرگ تر شود. از وسوسه خرج کردن این سرمایه هنگام نیازهای روزمره چشم پوشی کنید. به همین دلیل ما به شما پیشنهاد حساب های بلندمدت را می دهیم، حساب هایی که بتواند جلوی وسوسه برای خرج کردن سرمایه را بگیرد.
زمان بیشتری بگذارید، صبور باشید.
در هفته های اول پس انداز، کم شدن مقداری از پولی که کنار می گذارید، شاید به چشم بیاید، اما پس از چند هفته خواهید دید که به صورت ناخودآگاه یاد گرفته اید که چطور با همین میزان پول از پس هزینه هایتان بر بیایید. پس هر چقدر بتوانید این کار را در بازه زمانی بیشتری انجام دهید، تاثیر آن بیشتر خواهد شد. به مرور انگیزه شما برای پس انداز، بیشتر می شود. یکی از علل بسیار مهم عدم انگیزه ما در صرفه جویی در خرج هایمان این تصور غلط است که با این پول کاری نمی شود کرد. مدام می گوییم نه کسی با این پول ها ثروتمند شده است و نه کسی فقیر. این طرز تفکر غلط در بسیاری از خرج های بی مورد ما در شبانه روز وجود دارد، اما وقتی شما از ارزش پس انداز خود آگاه باشید، آن گاه درمی یابید که همین پول های کوچک چطور می تواند به شما در خلق فرصت های جدید مالی کمک کند.
دنیای اقتصاد
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- 55 میلیون نفر سهام عدالت می گیرند
- 14 ویژگی انسان های نرمال
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۲۴تیر ۹۲
- کاریکاتور/ مصرف انرژی
- اینترنت کشور از کجا می آید؟!
- مسلمانان در هر کشور چند ساعت روزه می گیرند؟+نقشه
- آدم مشهورهایی که پول پارو می کنند!
- خودرو ها چقدر ارزان شدند+جدول همه خودروها
- یاهو ازامروز ایمیل های غیرفعال را حذف می کند
- گوگل هم حلال شد!
- با این ساعت مچی زمان را حس کنید!
- “حلزون” پول ساز اما اعتماد سوز
- استخدام های روز- ۲۳ تیر ۹۲
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۲۳ تیر ۹۲
- دو وب سایت مفید در حوزه موبایل و فناوری
- بهای پاساژهای معروف شهرک غرب
- توصیههایی برای قرارداد اجاره مطمئن
- طلا بخریم یا بفروشیم؟
- کیفیت زندگی زنان شاغل بهتر است یا خانهدار؟